Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

by

Article Preview


Για κάποιους είναι ένα τεστ ενόψει Portland, για άλλους μια ευκαιρία για όριο για το παγκόσμιο κλειστού ή και άλλες διοργανώσεις - ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν και οι Βαλκανικοί.
Για τους περισσότερους βέβαια είναι ό,τι μπορεί να είναι ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα: Μια εμπειρία, ένας αγώνας-πέρασμα, ένας αγώνας σε καλές συνθήκες για ατομική επίδοση ή και μια προσπάθεια για μια καλή θέση.

Όπως και να έχει και παρά τις όποιες απουσίες και δυκολίες, στο ΣΕΦ αναμένονται ωραίοι αγώνες και αξίζει να είμαστε όλοι εκεί. Το Σάββατο μάλιστα θα υπάρχει και μαθητική εξέδρα. (δείτε->εδώ)

-> Πρόγραμμα / πληροφορίες

Το επικοντώ ανδρών είναι το αγώνισμα που ξεχωρίζει. Ο Κώστας Φιλιππίδης που βέβαια έχει το όριο των 5,77μ., ο Δημήτρης Πατσουκάκης που εκανε ατομικό ρεκόρ με 5,60μ. και στοχεύει να το επαναλάβει μιας και είναι όριο για Άμστερνταμ, ο Μανώλης Καραλής με τα ρεκόρ παίδων που μπορεί να τα φτάσει και σε παγκόσμιο επίπεδο αν περάσει τα 5,55μ.

Στις γυναίκες από την άλλη, ...
by

Article Preview


Κι ενώ αρκετοί αθλητές τελείωναν την τελευταία τους προπόνηση στο ΣΕΦ πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού, στον ίδιο χώρο, στην αίθουσα Μ.Μερκούρη ξεκινούσε η ετήσια γιορτή βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ.
«Παρά την κρίση ο στίβος δίνει διακρίσεις και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο και να μας κάνει περήφανους. Συνεχίζουμε στο δρόμο της συνεργασίας, τον δρόμο που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί μπορούμε και στα δύσκολα» ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κου Παναγόπουλου, ενώ στην αποκατάσταση των αθλητικών υποδομών στάθηκε ο υφυπουργός κος Κοντωνής.
Πολλοί οι επίσημοι, μεταξύ αυτών οι Δήμαρχοι Ηρακλείου, Ναυπλίου, Γλυφάδας, οι πρώην ΓΓΑ Κώστας Κουκοδήμος και Κούλα Γιαννακίδου, αλλα και ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κο Αντώνης Δράκος, στον οποίο έγινε η πρώτη βράβευση: μια τιμητική διάκριση για την πολύτιμη συμβολή του στον Κλασσικό Αθλητισμό και την πολύχρονη και άψογη συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ.

Τιμήθηκαν ...

by

Article Preview


Στο Torun της Πολωνίας διεξήχθη το Copernicus Cup, με την Eva Swoboda στα 60μ. να είναι εντυπωσιακή.

Αυτή τη φορά το χρονόμετρο σταμάτησε στα 7.07, για να πετύχει το νέο αστέρι της Πολωνίας παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων, το οποίο κρατούσε από το 1999 με 7.09 η Νιγηριανή Joan Ekah.
Επίσης ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση της Schippers (που αγωνίζεται το Σάββατο στο Βερολίνο).
Η Swoboda στον προκριματικό είχε κάνει 7.16 -ενώ στον τελικό με 7.28 την ακολούθησε η Popowitz.
Στους άνδρες ...
by

Article Preview


Για τη νέα σειρά World Indoor Tour, μετά τον 1ο από τους 4 αγώνες της, που έγινε στην Καρλσρούη, σειρά έχει την Κυριακή 14/2 η Βοστώνη με το "New Balance indoor Grand Prix"

Εκεί θα είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη, που ως τώρα φέτος έχει ξεπεράσει τα 4,72μ. ενώ έχει δείξει -και δηλώσει επίσης- έτοιμη για πιο μεγάλα άλματα αλλά και η παγκόσμια ρέκορντγουμαν στον κλειστό Jenn Suhr με πρόσφατα τα 5,03μ. και τις απόπειρες για να πάρει και το απόλυτο ρεκόρ της Isinbayeva (η οποία τραυματίστηκε λίγο πριν την επιστροφή της).
...






by

Article Preview


Η αγωνιστική δράση στον κλειστό κορυφώνεται σε διεθνές επίπεδο, με πολλά σημαντικά meeting αρχικά Παρασκευή και Σάββατο πριν κορυφωθούν την Κυριακή - με τον 2ο αγώνα της σειράς World Indoor Tour στη Βοστώνη (με Κ.Στεφανίδη και Suhr μεταξύ άλλων, ενώ στον 3ο στις 17/2 στη Στοκχόλμη θα είναι η Κυριακοπούλου) αλλά και τον Ρωσικό Χειμώνα, με τη Ρωσία να βρίσκεται βέβαια σε διαθεσιμότητα.

Στο Βερολίνο στην περίφημη O2, γίνεται στις 13/2 το ISTAF indoor, ένας αγώνας που ξεχωρίζει και λόγω της διαμόρφωσης του χώρου στο τέλος του για τη διεξαγωγή δισκοβολίας, όπου μετά απο 1,5 χρόνο επιστρέφει στη δράση ο Robert Harting, ενώ θα είναι και οι Malachowski, Milanov.

Σο επικοντώ ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Renaud Lavillenie, λίγες μέρες πριν τον αγώνα του, το All Star Perche στις 21/2 στο Clermont (όπου θα είναι και οι Φιλιππίδης, Κυριακοπούλου) θα αντιμετωπίσει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου