Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αγ. Κοσμάς πάει… προς το Μοσχάτο!



Στον ΣΕΓΑΣ πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και άρχισαν ήδη να αναζητούν τις διαθέσιμες λύσεις ώστε η μελλοντική και «προγραμματισμένη» (τον Οκτώβριο) απώλεια του προπονητηρίου στο Ελληνικό να μην επηρεάσει την καθημερινότητα αθλητών και προπονητών.

Η πρώτη συνάντηση της ομοσπονδίας στίβου έγινε με κορυφαία στελέχη της περιφέρειας Αττικής, η οποία ως συναρμόδιος φορέας δείχνει θετική πρόθεση να χρηματοδοτήσει τα έργα που θα χρειαστούν για να καλυφθεί το λειτουργικό κενό και άφησε περιθώριο αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης.

Στη συνάντηση οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ (ήταν ο πρόεδρος Κ. Παναγόπουλος με τους τεχνικούς κ.κ Ράπτη, Γκόγκα και Ματάκη) έθεσαν υπόψειν του κ. Πάντζα (εκ μέρους της περιφέρειας Αττικής) ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τις προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτει ο νέος χώρος που θα αντικαταστήσει (ή θα φιλοξενήσει εκεί) το προπονητήριο του Αγ. Κοσμά.

Συγκεκριμένα στα σχέδια τόνισαν ότι ο στίβος χρειάζεται έκταση 80-100 στρεμμάτων και στους βασικούς άξονες του προπονητικού κέντρου να υπάρχουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές:

-Χώροι για ρίψεις.

-Στάδιο με ταρτάν και χλοοτάπητα και φυσικά οι βασικές υποδομές προπόνησης (αίθουσα με βάρη κλπ).

-Κερκίδες (λυόμενες υπό προϋποθέσεις) χωρητικότητας τουλάχιστον 3.500 θεατών, πάρκινγκ αλλά και βοηθητικό όπως στα σύγχρονα αθλητικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός όντως είναι μέσα στις απαιτήσεις της εύρυθμης καθημερινής λειτουργίας του στίβου αλλά…
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι σχετικό με την έκταση που χρειάζεται είτε για την μετεγκατάσταση του υπάρχοντος προπονητηρίου είτε για τη δημιουργία νέου.

Από την πλευρά του ο κ. Πάντζας επανέλαβε στους ανθρώπους της ομοσπονδίας ότι θα γίνουν νέες συζητήσεις με τη δημοτική αρχή του Μοσχάτου.

Εκεί, στο Μοσχάτο, υπάρχουν κάποιες πιθανές λύσεις με διαθέσιμους χώρους αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά στο αμέσως επόμενο διάστημα διότι πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν στις χρήσεις τους προβλέπονται αθλητικές δραστηριότητες ή εάν υπάρχουν άλλα ουσιαστικά ή τυπικά κωλύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου