Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμιο ρεκόρ μόνο ο Δουβαλίδης

Μπορεί ο Εμμανουήλ Καραλής να σημείωσε το Σάββατο την κορυφαία επίδοση που έχει γίνει ποτέ στο επί κοντώ από παίδα αθλητή, ωστόσο όμως ο μοναδικός Έλληνας με παγκόσμιο ρεκόρ στην κατοχή του, παραμένει ο Κώστας Δουβαλίδης, αν και παραλίγο να το χάσει το 2014.

Η τρομερή επίδοση του Καραλή το περασμένο Σάββατο στο επί κοντώ με 5.53μ. είναι πραγματικά απίστευτη αν αναλογιστεί κανείς πως ουδείς από τους θρύλους του επί κοντώ δεν είχε φτάσει σε αυτήν την ηλικία σε τέτοια ύψη. Ο Ράφαελ Χόλζντεπε ήταν στο 5.42μ. και πριν από λίγες μέρες ο απίθανος Σουηδός Αρμάντ Ντουπλαντίς είχε κάνει 5.50μ. Ωστόσο όμως, παγκόσμιο ρεκόρ παίδων δεν υφίσταται στην IAAF. Υπάρχει κορυφαία επίδοση και ως τέτοια καταγράφηκε το 5.53μ. του Καραλή, ο οποίος μπορεί να περηφανεύεται πως είναι ο κορυφαίος 16χρονος όλων των εποχών στο επί κοντώ.
Ο μοναδικός Έλληνας που έχει στην κατοχή του παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο σήμερα επιβεβαιώθηκε και επίσημα είναι ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων, στις 11 Φεβρουαρίου 2006, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε γίνει στην Παιανία έκανε στα 60μ. εμπόδια (99εκ.) 7.50.
Η IAAF, με μεγάλη καθυστέρηση, αναγνώρισε ως παγκόσμιο ρεκόρ και το 7.50 του Βρετανού Ντέιβιντ Ομορέτζι το οποίο έγινε στις 9 Μαρτίου 2014 στο Κάρντιφ. Ο λόγος της καθυστέρησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι την ίδια μέρα ακριβώς, ο Βιλέμ Μπελοσιάν είχε κάνει 7.48 ως έφηβος, αλλά μετά από έρευνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας η επίδοση αυτή ακυρώθηκε καθώς δεν έγινε σύμφωνα με τις προδιαγράφες και τους κανονισμούς για να είναι έγκυρη. Αυτό σημαίνει πως το 7.50 του Δουβαλίδη παραμένει παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο για τα 60μ. εμπόδια, έστω και αν το μοιράζεται με τον Ομορέτζι.
Όσον για τον τρομερό Καραλή, έχει μπροστά του τρία χρόνια να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ των εφήβων από τον Μαξίμ Ταρασόφ και τον Ράφαελ Χόλζντεπε που είναι 5.80μ. Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι ο 16χρονος σήμερα Καραλής, θα τα καταφέρει; Εμείς όχι.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου