Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Στόχος επτά ατομικά ρεκόρ στο ευρωπαϊκό Κ23

Συνολικά επτά νέες γυναίκες θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή της Μπίντγκοτζ στο πρωτάθλημα Κ23, σημειώνοντας οκτώ συνολικά συμμετοχές σε τρία ριπτικά, τρία δρομικά και ένα αλτικό αγώνισμα.


Σημαντικές και οι θηλυκές παρουσίες της ομάδας στη διοργάνωση με κάποιες από αυτές να διεκδικούν την πρώτη τους συμμετοχή σε ευρωπαϊκό και όλες τους τα καλύτερα δυνατά πλασαρίσματα με την Εθνική. Το Sportsfeed σας παρουσιάζει τις αρχικές κατατάξεις των Ελληνίδων πρωταθλητριών, έτσι όπως δόθηκαν στις επίσημες λίστες των διοργανωτών.
Άλμα επί κοντώ
Ελένη-Κλαούντια Πόλακ 4.35μ. – 5η στις 26, 1η Νινόν Γκιγιόν Ρομαρίν (Γαλλία) 4.60μ., Αντζέλικα Μόσερ (Ελβετία) 4.60μ.

Με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να διαπρέπουν στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ακόμα μια ελληνική συμμετοχή ετοιμάζεται να καταγραφεί σε έναν μεγάλο αγώνα. Η Πόλακ (φωτογραφία) ξεκινάει με την καλύτερη κατάταξη από τις υπόλοιπες νέες της αποστολής και ευελπιστώντας σε ατομικό ρεκόρ, θα διεκδικήσει αρχικά την είσοδο στον τελικό και μετά τα άλματα που θα την φέρουν όσο πιο κοντά στο βάθρο.
Σφυροβολία
Ηλιάννα Κοροσίδου 65.83μ. – 11η, Σταματία Σκαρβέλη 65.26μ. – 12η στις 33, 1η η Αλιόνα Σαματόνινα (Ουκρανία) 72.37μ.

Η πιο έμπειρη από όλες τις Ελληνίδες της αποστολής, Κοροσίδου δείχνει να βρίσκει τον καλό εαυτό της πλησιάζοντας χρονικά τη διοργάνωση, όπου και θα επιδιώξει να πετύχει ένα νέο ατομικό ρεκόρ (έχει 66.68μ.). Μαζί της και η Σταματία Σκαρβέλη που αν και προέρχεται από αρκετούς αγώνες στο κολεγιακό πρωτάθλημα δείχνει φρέσκια όταν έρχεται η ώρα του αγώνα. Οι δύο τους αρχικά θα κυνηγήσουν τον τελικό και από εκεί να σκαρφαλώσουν όσο ψηλότερα στην κατάταξη.
Σφαιροβολία
Σταματία Σκαρβέλη 16.76μ. – 9η στις 19, 1η Φανί Ρόος (Σουηδία) 18.16μ.

Σε διπλό ρόλο η Σκαρβέλη πιάνοντας τα όρια σε δύο αγωνίσματα, θα συμμετέχει στο δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της καριέρας της. Η ρίπτρια έπειτα από αρκετούς δυνατούς αγώνες στο φετινό NCAA, ήρθε η ώρα να δείξει τον καλό της εαυτό και με το εθνόσημο στο στήθος. Από την 9η θέση όπου και ξεκινάει, θα επιδιώξει όχι μόνο τον τελικό αλλά και να ξεπεράσει αρκετές νέες που βρίσκονται αρχικά από πάνω της στη λίστα.
Ακοντισμός
Θεοδώρα Αραμπατζή 53.53μ. – 17η στις 28, 1η Έντα Τουγκσούζ (Τουρκία) 67.21μ.

Ακόμα μια παρθενική εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την Αραμπταζή να προσθέτει το δικό της λιθαράκι στην άνοδο των ρίψεων και στην συνολική δυναμική της ομάδας. Η ρίπτρια θα κυνηγήσει ένα καλό προκριματικό ελπίζοντας στην είσοδο της στις καλύτερες 12 του αγωνίσματος.
10.000μ.
Ειρήνη Μιχάλα 35:42.74 – 20η στις 27, 1η Γιασεμίν Καν (Τουρκία) 31:18.20

Η σταθερά ανοδική Μιχάλα παρουσιάζοντας εξέλιξη στον κάθε της αγώνα, έχει στόχο να βελτιώσει ξανά το ατομικό της ρεκόρ. Στον απευθείας τελικό του αγωνίσματος η δρομέας θα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα 26 αθλήτριες, με τον έντονο συναγωνισμό να φαίνεται ότι βοηθάει αρκετά την Ελληνίδα.
1.500μ.
Αναστασία Μαρινάκου 4:19.98 – 16η στις 21, 1η η Κονστάνζε Κλόστερχαλφεν (Γερμανία) 3:59.30

Η Μαρινάκου προερχόμενη από τον αγώνα της Λιλ όπου μπορεί να μην τα πήγε όπως θα ήθελε, θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στο γήπεδο κυνηγώντας μια νέα καλή επίδοση. Κατέχοντας την ευρωπαϊκή εμπειρία, η δρομέας στον αγώνα στόχο της για φέτος, δεδομένου ότι κυνήγησε το όριο μόλις λίγες μέρες πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, θα επιδιώξει την είσοδο στον τελικό με την Κλόστερχαλφεν να είναι η μόνη που έχει κατέβει τα τέσσερα λεπτά και να μοιάζει άπιαστη.
400μ.
Δέσποινα Μουρτά 53.79 – 18η στις 26, 1η Ντέμπορα Σανανές (Γαλλία) 51.91

Η 400άρα της παρέας και μια από τις βασικές δρομείς της Εθνικής σκυτάλης 4Χ400μ. γυναικών έχει δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά το νέο ατομικό ρεκόρ στο πανελλήνιο της Πάτρας. Έχοντας αποκτήσει ήδη κάποιες εμπειρίες σε μεγάλες διοργανώσεις και εκμεταλλευόμενη τον έντονο συναγωνισμό, θα αγωνιστεί σαν σε τελικό στους προκριματικούς, κυνηγώντας τη μεγάλη πρόκριση. Η Μουρτά στη 18η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου