Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017


by

Article Preview



Η 2η ημέρα για το Ευρωπαικό Ε/Ν στο Grosseto ξεκίνησε με 2 ακόμα προκρίσεις σε τελικούς - αλλά και έναν αποκλεισμό-σοκ του Καραλή, ενώ είχαμε και 2 ακόμα καλές εμφανίσεις και προκρίσεις σε ημιτελικά από ελληνικής πλευράς - στα χιλιοστά χάθηκε για την Κύπρο.
-> Αποτελέσματα

Η Μαρία Μαγκούλια ήταν η 8η χρονικά πρόκριση σε τελικό και προστέθηκε στις ήδη 2 συμμετοχές του Σαββάτου.
Η κορασίδα αθλήτρια και κάτοχος του ρεκόρ της κατηγορίας (3κ.), βελτίωσε κοντά στο μισό μέτρο το ρεκόρ της με την 4κιλη σφαίρα και με 15,25μ. από ...


by

Article Preview



Ο 11ος και τελευταίος πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνας της σειράς Diamond League διεξάγεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο πριγκηπάτο του Μονακό, με πολλές κορυφαίες παρουσίες και ιδίως των Usain Bolt και Wayde vanNiekerk, αλλά και μια ελληνική, της Παπαχρήστου.
Το κύριο πρόγραμμα θα έχει ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ στις 9-11μμ
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /αποτελέσματα

Το ιστορικό meeting Herculis ξεκίνησε πριν 30 χρόνια στο νεόκτιστο τότε Stade Louis II στο Μονακό (που βρίσκεται στη γαλλική ριβιέρα, με έκταση μόλις 2 τετραγωνικά χλμ) και ήταν εξαρχής ένα από τα meeting του Golden League και εν συνεχεία του Diamond League. Πριν 2 χρόνια η Dibaba έκανε εκεί το παγκόσμιο ρεκόρ των 1500μ.

O Τζαμαικανός Usain Bolt στην ...

by

Article Preview



Λίγο πριν το μεγάλο meeting στο Monaco (δείτε->εδώ) ο προπονητής του De Grasse, Stuart McMillan, ανέφερε στα καναδικά ΜΜΕ ότι ο χάλκινος στα 100μ και αργυρός στα 200μ στο Rio Καναδός σπρίντερ, ήταν αρχικά στην κούρσα των 100μ. όμως τον έβγαλαν λόγω Bolt, που δεν θα ήθελε να κοντραριστεί με τέτοιους ελιτ αθλητές.

Είπε βέβαια πως δεν τον κατηγορεί και πως ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο είναι αυτός που θα επιλέξει.
"Αν κάποιος αξίζει το δικαίωμα να επιλέξει, είναι ο Bolt. Αυτός είναι ο τελευταίος χρόνος του, έχει αγωνιστεί μόνο δύο φορές. Κατανοώ απόλυτα ότι δεν θέλει να αυξήσει την πίεση πριν από το παγκόσμιο πηγαίνοντας με μια πιθανή ήττα"

Από την πλευρά του Bolt ...


by

Article Preview



Η 1η ημέρα του Ευρωπαικού Ε/Ν ολοκληρώθηκε με 2 ακόμα προκρίσεις για την ελληνική ομάδα
-> Αποτελέσματα

Στον προκριματικό του ύψους ο πήχυς δεν χρειάστηκε να ανέβει παραπάνω από τα 2,12μ. και ο Αντώνης Μέρλος που τα πέρασε όπως και όλα τα προηγούμενα ύψη από τα 2μ. που ξεκίνησε, με την πρώτη προσπάθεια, πέρασε στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο. Ακόμα 4 αθλητές δεν έχασαν προσπάθεια, ενώ 3 πέρασαν τα 2,12μ. με τη δεύτερη και άλλοι 4 με την τρίτη.

Ο παίδας Γιώργος Μηλιαράς έκανε πολύ καλή κούρσα παλεύοντας μέχρι τέλους πίσω από την πρώτη 4αδα της σειράς που είχε αποσπαστεί με επικεφαλής τον Νορβηγό Jakob Ingebrigtsen.
Τερμάτισε τελικά 5ος σε 3.48.88 και πολύ κοντά στο ρεκόρ του των 3.48.61, παίρνοντας βάσει επίδοσης την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου.
Στην πρώτη σειρά ...




by

Article Preview



Ο 4ος αγώνας γκραν πρι, γίνεται το Σάββατο 22 Ιουλίου στην Καβάλα - τα "Δαβιτζόγλεια"
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές

Με την προθεσμία να λήγει την Κυριακή, ο αγώνας είναι η τελευταία ευκαιρία για ορισμένους αθλητές να κάνουν τα όρια -ή μια εοίδοση που ίσως τους φέρει πρόσκληση- για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. (->όρια/επιτεύξεις)

Για τους νέους αθλητές θα είναι ένα καλό τεστ ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος μια βδομάδα μετά στη Λάρισα (δείτε->εδώ) ενώ για τους περισσότερους εκ των υπολοίπων θα είναι ο τελευταίος της περιόδου.

Στο δίσκο θα αγωνιστεί η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου που είναι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου