Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Η θηλυκή ομάδα στίβου, εκ ποδοσφαιριστών!

Image result for στιβος φωτογραφιες


Σκέφθηκα να ανεβάσω αυτό το σύντομο θέμα, μήπως βρούμε κι άλλες περιπτώσεις με τη δική σας βοήθεια..
Εκεί λοιπόν που σκεπτόμουν στιβικά, θυμήθηκα ότι η πρωταθλήτρια του μήκους και εφετινή πανελληνιονίκης Λίλυ Αλεξούλη (γεν. 1991) είναι κόρη του παλαιού άσου της Λάρισας, μέσου και αμυντικού στην ομάδα, Γιάννη Αλεξούλη.
Η δεύτερη καλύτερη ελληνίδα εφέτος στα 800μ. Ελένη Λευκοπούλου (1990) είναι κόρη του δραμινού ποδοσφαιριστή με μεκρόχρονη καριέρα σε Δόξα και Ηρακλή Θεσ. Τάσου Λευκόπουλου! Κι εδώ έχουμε και μαμά πρωταθλήτρια, στο ίδιο αγώνισμα και στα 1500μ. τη Σταυρούλα Κωνσταντινίδου!


Στην Πάτρα, έμαθα ότι η Χριστιάνα Μάρκου (1999) (που θα αγωνισθεί μεθαύριο με την εθνική νεανίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ψάχνοντας το όριο για το Γκροσέτο) είναι κόρη του διεθνή ποδοσφαιριστή και με πολυετή καριέρα σε ΠΑΟ, ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ κ.α. ομάδες Δημήτρη Μάρκου!
Φυσικά δεν ξεχνώ ότι η Ραμόνα Παπαϊωάννου (1989) είναι κόρη του γεννημένου στη Βραζιλία παλιού μέσου της ΑΕΚ και διεθνή Παύλου Παπαϊωάννου, η οποία όμως -υποθέτω, αλλά δεν ξέρω σίγουρα το γιατί...- προτίμησε να αγωνίζεται με την Κύπρο! Δεν έχει σημασία, αυτό, αλλά χάσαμε μια εξαιρετική σπρίντερ και η ομάδα 4Χ100μ. τη σιγουριά να είναι σε όλες τις κορυφαίε διοργανώσεις!
Η ουσία είναι ότι και τα τέσσερα κορίτσια είναι πολύ καλές αθλήτριες και πολύ όμορφες... Και αποδεικνύουν ότι πήραν κάτι απ' το αθλητικό DNA του μπαμπά τους, αλλά -αφού δεν ήταν γιοί - δεν μπορούσαν να τους διαδεχθούν στο χορτάρινο αγωνιστικό χώρο. Εμείς πάντως ευχόμαστε σε όλες να ξεπεράσουν τις επιτυχίες των γονιών τους, με ξεχωριστές διακρίσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου