Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017


by


Article Preview



Το 76ο βαλκανικό πρωτάθλημα Α/Γ ολοκληρώθηκε στη Σερβία, στο νεόδμητο αθλητικό κεντρο του NoviPazar, με 4 ακόμα χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα
->Αποτελέσματα

Τέσσερεις αθλήτριες που διεκδικούν ακόμα το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν αυτές που πήραν τις πρώτες νίκες κατά τη Β' ημέρα των αγώνων.

Η Τατιάνα Γκούσιν ισοφάρισε και πάλι το προσωπικό της ρεκόρ των 1,91μ. στο ύψος, κερδίζοντας μεγάλα ονόματα όπως την αργυρή Ολυμπιονικη Demireva και τις Vukovic, Veneva που ακολούθησαν.
Το όριο των 1,94μ. πάντως ακόμα δεν έχει επιτευχθεί γενικότερα απο πολλές και δεδομένου ότι ...


 

 

Είναι μεγάλη η χαρά για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον κλασικό αθλητισμό να γίνονται Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε στάδια τα οποία είχαν να λειτουργήσουν σε τέτοια διοργάνωση εδώ και 15 χρόνια!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και φίλους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας που πίστεψαν και πάλεψαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα αλλά και στους συναδέλφους τεχνικούς Andreas Gogas, Chrysanthos Karouzos, Dimitris Orfanopoulos, Spyros Triantafyllopoulos, ...

Δείτε περισσότερα

 

 

 

Με μεγάλη συμμετοχή και ελπιδοφόρες εμφανίσεις το πανελλήνιο ΠΠ/ΠΚ 

by

Article Preview



Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ (14-15 ετών) σε 2 ομίλους όπως γινεται τα τελευταία χρόνια, σε Καβάλα και Χαλκίδα, με μεγάλη συμμετοχή και πολύ κόσμο στα Στάδια αλλά και με πολλές ενθαρρυντικές παρουσίες για το μέλλον.
-> Αποτελέσματα

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης που έχει δώσει βέβαια αρκετά δείγματα σε 60μ., 80μ., αλλά και 100μ., ξεχώρισε στο πρωτάθλημα, καθώς στη Χαλκίδα στα προκριματικά των 150μ. έτρεξε σε 16.15 με -0,8 (ενώ στον τελικό σε 16.20) και την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί στην κατηγορία, ξεπερνώντας τα 16.22 που είχε κάνει το 2005 ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα στην Καβάλα ...

by

Article Preview



Σε εξέλιξη βρίσκεται το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ που διεξάγεται 14-23 Ιουλίου στο London Stadium με την ελληνική ομάδα να έχει μεγάλες επιτυχίες.

Ο Μιχάλης Σείτης έτρεξε σε 51.44 τα 400μ. στην κατηγορία Τ44 και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο (->video)
Ο 30χρονος αθλητής από τη Ρόδο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με 49.66.
Γυμνάζεται με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ήταν αθλητής 400μ με συμμετοχές σε εθνικές ομάδες παίδων ενώ το 2013 έχασε το πόδι του σε ατύχημα με μηχανή.

Στα 100μ. ο Σείτης έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με 11.16 στα προκριματικά, ενώ στον τελικό ήταν 6ος με 11.25, με νικητή τον κορυφαίο ίσως αθλητή ΑμεΑ τα τελευταία χρόνια, τον Βρετανό Jonnie Peacock με 10.75.
Ένας άλλος σπουδαίος αθλητής, ...

by

Article Preview



Το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Νέων ολοκληρώθηκε στο Bydgoszcz με μια ακόμα ελληνική συμμετοχή στο φινάλε, με την Can να κάνει το μοναδικό νταμπλ της διοργάνωσης και με τη Γερμανία να εχει τα περισσότερα χρυσά και συνολικά μετάλλια.
-> Αποτελέσματα

Στην τελευταια ελληνική συμμετοχή, στον τελικό του ακοντισμού η Δώρα Αραμπατζή είχε καλύτερη βολή στα 52,62μ. και κατετάγη 13η.

Η Κροάτισσα Ολυμπιονίκης Sara Kolak κέρδισε αλλά όχι εύκολα, με 65,12μ. ενώ στην τελευταία της βολή η Λετονή Anete Kocina έριξε 64,47μ. Τρίτη ήταν η Witek απο την Πολωνία με 63,03μ.

Στο 10θλο ...
by

Article Preview



Με 3 αθλητές και 3 αθλήτριες θα λάβει μέρος η Κύπρος στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών πoυ γίνεται στις 20-23 Ιουλίου στο Γκροσσέτο της Ιταλίας.
-> Πρόγραμμα / infos

Στη δισκοβολία ο Γενεθλή μετά το Παγκύπριο Ρεκόρ Εφήβων στους Βαλκανικούς στο Πιτέστι με 61.35μ., είναι στην 3η θέση της Ευρώπης, ενώ ο Κονιαράκης, περσινός νικητής στο Ευρωπαϊκό κάτω των 18 ετών, είναι 5ος στην Ευρώπη με 61.00μ.

Η Κύπρος έχει στην ιστορία του Ευρωπαικού Εφήβων-Νεανίδων από 1 μετάλλιο, χρυσό ο Λουκαίδης στα στηπλ το 1991, αργυρό ο Λουκά στη σφαίρα το 1993 και χάλκινο η Αρτυματά στα 100μ. το 2005.

Η ομάδα για το Grosseto:

Κων ...
by

Article Preview



Μετά και την ολοκλήρωση του πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων, ανακοινώθηκε η ομάδα που θα λάβει μέρος στο 24ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα που θα γίνει στις 20-23 Ιουλίου στο Grosseto της Ιταλίας.
-> Πρόγραμμα / πληροφορίες

Από τους 35, οι 8 είναι από την κατηγορία Π/Κ που κατόπιν της απόσυρσης της ομαδας από το παγκόσμιο στο Ναιρόμπι για λόγους ασφαλείας, δικαιούνταν με τα όρια της ΕΑΑ.
Στην ομάδα είναι όλοι οι άθλητες που πέτυχαν τα σχετικά όρια σε αξιολογημένους αγώνες, με εξαίρεση τη Μποχωρη στο βάδην (όπου ήταν 4 και δικαιούνται 3 συμμετοχή) και τις Δόση, Βασιλείου στο ύψος και την Καρύδη στο μήκος που θα αγωνιστούν στο Gyor - με την ομάδα του EYOF να ανακοινώνεται και από την Ομοσπονδία (δείτε->εδώ).

Επιπρόσθετα θα υπάρχει και σκυταλοδρομία 4χ100μ. εφήβων που ...


by

Article Preview



Το 10ο και τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων ολοκληρώθηκε στο Ναιρόμπι, με μετάλλιο για την Κύπρο και τη Ν.Αφρική να βρίσκεται στην 1η θέση του πίνακα μεταλλίων ενώ αισθητή ήταν η απουσία πολλών χωρών και ιδίως των ΗΠΑ.
-> Αποτελέσματα

Στο επι κοντώ που ξεκίνησε και το πρόγραμμα της 5ης ημέρας, Κύπριος ο Χρήστος Ταμάνης πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια το αρχικό ύψος των 4,55μ. που μόνο οπι 6 από τους 10 το κατάφεραν. Στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ. και με την τρίτη τα 4,85μ. εξασφαλίζοντας και το μετάλλιο, καθώς μόνο ο Γάλλος Matthias Orban το κατάφερε, με την πρώτη, υπερτερόντας στην ισοπαλία.

Στη συνέχεια ο πήχυς ανέβηκε στα 5μ. με ...

by

Article Preview



Ο 10ος αγώνας της σειράς Diamond League διεξήχθη στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, που από πέρυσι έχει ενταχθεί στην κορυφαία σειρά αντικαθιστώντας τη Ν.Υόρκη. Εκεί ήταν παρούσα και η Βούλα Παπαχρήστου που πήρε την 3η θέση στο τριπλούν
-> Αποτελέσματα

Η Παπαχρήστου ξεκίνησε με άλμα στα 14,18μ, για να κάνει το επόμενο στα 14,21μ. -3εκ. λιγότερο από τη φετινή της επίδοση- που ήταν και το καλύτερό της στον αγώνα.
Η Κολομβιανή Caterine Ibarguen έφτασε στα 14,51μ. που ήταν αρκετά να της δώσουν τη νίκη, ενώ 2η ήταν η Τζαμαικανή Kimberly Williams με 14,31μ. Η Παπαχρήστου έτσι με την 3η θεση ...




by


Article Preview



Στις 14-23 Ιουλίου διεξάγεται στο London Stadium το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ (World ParaAthletics Championships)
Περισσότεροι από 1.300 αθλητές και αθλήτριες από 100 χώρες, θα συμμετέχουν, θα υπάρχουν περισσότερες από 210 απονομές μεταλλίων, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν μέσω live streaming
www.paraathleticschampionships.com/
Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1994 στο Βερολίνο και από το 2011 διεξάγεται σε διετή βάση. Για πρώτη φορά θα δοργανωθεί στο ίδιο μέρος παγκόσμιο ΑμεΑ και η κορυφαία διοργάνωση του στίβου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα (που γίνεται 4-13 Αυγούστου).
Το Λονδίνο είχε φιλοξενήσει Ολυμπιακούς και ΠαραΟλυμπιακούς το 2012, ενώ συνδύαζε επί σειρά ετών μεγάλο meeting ΑμεΑ παράλληλα με αυτό που ανήκει και στη σειρά Diamond League.

Όπως αναφέρει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (www.eaom-amea.gr), η Ελλάδα συμμετέχει με ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου