Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ταρτάν για μαζικό αθλητισμό στον Πειραιά και όχι για το στίβο

Στο υφυπουργείο αθλητισμού έχουν σε πρώτο πλάνο το μαζικό αθλητισμό και ένα πάγιο αίτημα των πρωταθλητών το ικανοποίησαν προς όφελος των αθλούμενων, καθώς το κόστος είναι πιο… βολικό.
Το χρόνιο πρόβλημα στον Πειραιά είναι η έλλειψη προπονητήριου για το στίβο. Από την ημέρα που ανακατασκευάστηκε το Καραϊσκάκη προς όφελος του ποδοσφαίρου ο στίβος εξαφανίστηκε από τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σήμερα, τρεις πολιτικοί φορείς ανακοίνωσαν πως συμπληρώνουν το κενό που υπήρχε δημιουργώντας υποδομή για να τρέχουν οι αθλούμενοι πολίτες. Κάτι που το έκαναν έτσι και αλλιώς παραλιακά… Για τους πρωταθλητές, ούτε λόγος…
Στην ανακοίνωση που λάβαμε από τη ΓΓΑ αναφέρεται: «Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, της υφυπουργού πικονομικών Κ. Παπανάτσιου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, έναν νέο αθλητικό χώρο αποκτά ο Πειραιάς, προς όφελος του μαζικού αθλητισμού, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, διάταξη σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Έτσι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των πολιτών και ήδη ο υφυπουργός Γ. Βασιλειάδης, η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου και ο δημαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις τους, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το δικό του στίβο. Συγκεκριμένα, να αποκτήσει εκείνες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις γύρω από το ΣΕΦ, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως αθλητικός πόλος, ανοικτός στην κοινωνία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής».
Να διευκρινίσουμε λοιπόν ότι δε φτιάχνεται στίβος στον Πειραιά αλλά χώρος για να τρέχουν σε καλύτερο οδόστρωμα οι πολίτες του δήμου. Είναι η ίδια πατέντα που έγινε και περιμετρικά του Καυτανζογλείου σταδίου.
Οι Πειραιώτες πρωταθλητές και λοιποί αθλητές του στίβου θα συνεχίσουν να γυμνάζονται στον Άγιο Κοσμά, την Καλλιθέα και όπου αλλού βρίσκουν.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου