Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

by

Article Preview


Το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Νέων ολοκληρώθηκε στο Bydgoszcz με μια ακόμα ελληνική συμμετοχή στο φινάλε, με την Can να κάνει το μοναδικό νταμπλ της διοργάνωσης και με τη Γερμανία να εχει τα περισσότερα χρυσά και συνολικά μετάλλια.
-> Αποτελέσματα

Στην τελευταια ελληνική συμμετοχή, στον τελικό του ακοντισμού η Δώρα Αραμπατζή είχε καλύτερη βολή στα 52,62μ. και κατετάγη 13η.

Η Κροάτισσα Ολυμπιονίκης Sara Kolak κέρσισε αλλά όχι εύκολα, με 65,12μ. ενώ στην τελευταία της βολή η Λετονή Anete Kocina έριξε 64,47μ. Τρίτη ήταν η Witek απο την Πολωνία με 63,03μ.

Στο 10θλο ...
by
Article Preview


Συγκλονιστικές κούρσες είχε το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Π/Κ, με τους Αιθίοπες να θριαμβεύουν μέσα στην Κένυα.
-> Πρόγραμμα/πληροφορίες

Στο 1500αρι κορασίδων οι αθλήτριες από την Κένυα ήταν βάσει επιδόσεων τα φαβορί. Στο καμπανάκι η Edina Jebitok προσπάθησε να αποσπαστεί με τις 2 αθλήτριες της Αιθιοπίας και την άλλη Κενυάτισσα, Nzangi να ακολουθούν. Στα 200μ το δίδυμο της Αιθιοπίας προσπέρασε, με τη Lemlem Hailu να ξεφεύγει για να τερματίσει πρώτη σε 4.20.80 με τη Sindu Girma να κραταει τη 2η θέση από τις Κενυάτισσες.

Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, τα 800μ. παίδων (->video) εξαρχής οι Κενυάτες Kiprono και Toroitich έδωσαν γρήγορο ρυθμό τρέχοντας δίπλα-δίπλα μην δίνοντας περιθώριο παρεμβολης και περνώντας σε 51.5, με τους Αιθίοπες Nberet και Bodena όμως να μην τους αφήνουν να ξεφύγουν.

Η μαχη ήταν συγκλονιστική μέχρι το τέλος, ...
by

Article Preview


Η Α' ημέρα για το 76ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στη Σερβία ολοκληρώθηκε με 2 πρώτες νίκες για την Ελλάδα και μια για την Κύπρο, με τη βροχή στα μέσα του προγράμματος να χαλάει τις προσπάθειες των αθλητών
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /αποτελέσματα /infos

Στο Novi Pazar ξεχώρισε για την ελληνική ομάδα ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, έστω και αν η επίδοσή του στα 100μ. δεν θα μετρήσει καθώς ο άνεμος ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό, στα +2,2. Ο Νυφαντόπουλος τερμάτισε σε 10.22 και 11 εκατοστά πίσω από τον πρώην Τζαμαικανό και νυν Τούρκο Jak Ali Harvey.

Η Κατερίνα Δαλάκα έτρεξε σε 58.87 τα 400μ. εμπόδια και ήταν 2η. Μετά αγωνίστηκε στα 100μ. ...
by

Article Preview


Η Γ' ημέρα του Ευρωπαικού Νέων είχε 4 ελληνικές παρουσίες σε τελικούς, με αργυρό μετάλλιο από τον Κυριαζή, ενώ έγιναν αρκετοί συναρπαστικοί τελικοί.
-> Αποτελέσματα

Ο Γιάννης Κυριαζής ξεκίνησε με 2 χαμηλές βολές στον τελικό του ακοντισμού, που τον έθεταν εκτός 8αδας, όμως στην τρίτη του προσπάθεια έριξε σχεδόν 80μ., στα 79,91μ. και πέρασε στη 2η θέση, με 1ο τον Norbert Rivasz-Toth που έκανε ρεκορ Ουγγαρίας με 83,08μ. 3ος ήταν ο Μολδαβός Mardare από την πρώτη του βολή με 78,76μ. και 1μ. περισσότερο από τον Ρουμάνο Novac

Στη συνέχεια ο Κυριαζής ανέβασε κι άλλο την επίδοσή του, στα 80,96μ. και 81,04μ. παραμένοντας 2ος για να φέρει μετάλλιο στην Ελλάδα μετα από 2 διοργανώσεις.
Την απονομή έκανε το μέλος της ΕΑΑ κος Παναγιώτης Δημάκος.

Στον τελικό της σφυροβολίας η Ηλιάνα Κοροσίδου ...
by

Article Preview


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων Α' διεξάγεται το Σαββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου, σε 2 ομίλους, όπως συμβαίνει από το 2013.
Ο Βόρειος όμιλος γίνεται στην Καβάλα και ο Νότιος όμιλος στη Χαλκίδα.
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /infos

Περισσότερες από 1500 είναι οι δηλώσεις συμμετοχών για τη διοργάνωση, όπου μετέχουν αθλητές-τριες 14 και 15 ετών - για το 2017 οι γεν.2002 ή 2003, ενώ ειδικά στις 4χ80μ. μπορούν να μετέχουν και γεν.2004.

Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής, αποφασίστηκε πως
για τον Βόρειο όμιλο δεν θα γίνουν προκριματικοί σε: ...
by

Article Preview


Ο 10ος αγώνας Diamond League διεξάγεται την Κυριακή 16 Ιουλίου στο Rabat - που από το 2016 αντικατέστησε τη Ν.Υόρκη στη σειρά.
Το κύριο πρόγραμμα είναι στις 9-11μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /αποτελέσματα

Στο τριπλούν, που γίνεται για 2η φορά φέτος, θα αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστου η οποία στη Ρώμη είχε μείνει 10η και δεν πήρε βαθμόυς. Φέτος έχει κάνει 14,24μ, και στόχος πέρα από μια καλύτερη επίδοση είναι και μια καλή κατάταξη ώστε να βάλει τις βάσεις για τον τελικό (Ζυρίχη), με το αγώνισμα να είναι από αυτά που γίνονται 4 φορές ως τότε (σε Μονακό και Μπέρμινγχαμ οι άλλοι 2 αγώνες)
Στον αγώνα ξεχωρίζει ...
by

Article Preview


Στις 14-23 Ιουλίου διεξάγεται στο London Stadium το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ (World ParaAthletics Championships)
Περισσότεροι από 1.300 αθλητές και αθλήτριες από 100 χώρες, θα συμμετέχουν, θα υπάρχουν περισσότερες από 210 απονομές μεταλλίων, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν μέσω live streaming
www.paraathleticschampionships.com/
Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1994 στο Βερολίνο και από το 2011 διεξάγεται σε διετή βάση. Για πρώτη φορά θα δοργανωθεί στο ίδιο μέρος παγκόσμιο ΑμεΑ και η κορυφαία διοργάνωση του στίβου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα (που γίνεται 4-13 Αυγούστου).
Το Λονδίνο είχε φιλοξενήσει Ολυμπιακούς και ΠαραΟλυμπιακούς το 2012, ενώ συνδύαζε επί σειρά ετών μεγάλο meeting ΑμεΑ παράλληλα με αυτό που ανήκει και στη σειρά Diamond League.

Όπως αναφέρει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (www.eaom-amea.gr), η Ελλάδα συμμετέχει με ...
by

Article Preview


Η ετήσια συνάντηση Παίδων/Κορασίδων Ελλάδος-Κύπρου που γίνεται εναλλάξ στις χώρες και ξεκίνησε πριν 30 χρόνια στα πλαίσια του Αθλητικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΑ και του ΚΟΑ, διεξάγεται φέτος στη Σπάρτη, την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Αυγούστου.
-> Ιστορικό

Ελλάδα και Κύπρος μετέχουν με 2 αθλητές-τριες σε κάθε αγώνισμα και υπάρχει ομαδική βαθμολογία.
Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν και τα σύνθετα αγωνίσματα.

Στην ομάδα δεν συμπεριλήφθηκαν αθλητές που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαικό Ε/Ν (20-23/7, Grosseto) ή στο Ευρωπαικό φεστιβάλ Νεότητας (24-28/7, Gyor)

Η ελληνική ομάδα: ...
by

Article Preview


Στις 23-29 Ιουλίου διεξάγεται το Ευρωπαικό φεστιβάλ Νεότητας, μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1991 στις Βρυξέλλες και γίνεται ανά 2 χρόνια.

Η 14η διοργάνωση γίνεται στο Gyor της Ουγγαρίας (όπου θα γίνει και το ευρωπαικό Π/Κ το 2018) και περιλαμβάνει 10 αθλήματα, με τον στίβο φυσικά σε αυτά, με 36 αγωνίσματα. Φέτος στο στίβο μετέχουν αθλητές 15-16 ετών (γεν. 2001-2002)
-> πρόγραμμα /ιστορικό /infos

Υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης ειναι η Ευρωπαική Ολυμπιακή Επιιτροπή, υπό τη ΔΟΕ και τις συμμετοχές ορίζει η Ολυμπιακή επιτροπή της κάθε χώρας.
Για το στίβο θα υπάρξει εκπροσώπηση από 5 αθλητές και 5 αθλήτριες: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου