Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ένας απίθανος 400αρης

10989963_396453653896672_5692019928801171631_n

Ο Μιχάλης Παππάς ήταν ένα από τα πρόσωπα του Σαββατοκύριακου που πέρασε. Ο 17χρονος από τα Ιωάννινα απείλησε το ρεκόρ του Περικλή Ιακωβάκη στα 400μ. που αντέχει από το 1996 και ετοιμάζεται να διαπρέψει το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στις 15 Ιουλίου.
Όπως ομολογεί και ο ίδιος ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει, αλλά με το χρονόμετρο να γράφει 47.75 (47.38 η επίδοση του Ιακωβάκη) ο Παππάς εκτός από από το εισιτήριο για το Κάλι της Κολομβίας ενδεχομένως να βγάλει ακόμα ένα για το Ηράκλειο της Κρήτης. Η νίκη του 17χρονου στον αγώνα των 400μ. στην κατηγορία των… ανδρών που έγινε στα «Τοφάλεια», τον έχει βάλει μεταξύ των υποψήφιων για μια θέση στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ. με την Εθνική στο Μπρούνο Ζάουλι.ΑΝ και σε περίοδο πανελλήνιων εξετάσεων ο μαθητής της δευτέρας λυκείου απέδειξε πως εκτός από καλός μαθητής μπορεί να είναι και εξαιρετικός αθλητής.
Το Sportsfeed μίλησε με τον Μιχάλη Παππά και τον προπονητή του, Κώστα Λώλη και όπως δήλωσαν τα συναισθήματα ευτυχίας τους είναι απερίγραπτα.
Μιχάλη πως νιώθεις μετά τηΝΊΚΗ σου;
Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αλλά νιώθω πολύ χαρούμενος. Περίμενα ότι θα πιάσω το όριο αλλά όχι με τόσο καλή επίδοση. Είχα καλούς χρόνους στις προπονήσεις μου, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα γιατί η χρονομέτρηση στην προπόνηση ήταν με ρολόι χειρός.
Κύριε Λώλη, ως προπονητής του Μιχάλη περιμένατε τέτοια επίδοση;
Ο Μιχάλης είναι… παλιοχαρακτήρας όπως τον λέω εγώ, με την καλή έννοια φυσικά. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει. Είναι πολύ καλό παιδί και καλός μαθητής αλλά πολύ δύσκολος και επίμονος χαρακτήρας.ΑΝ έτρεχε σε πιο αργή κούρσα από αυτήν που συμμετείχε μπορεί να έκανε και πάνω από 50 δευτερόλεπτα χωρίς να πάει τόσο καλά, αρκεί να κέρδιζε την σειρά του. Δεν το ενδιαφέρουν τόσο οι χρόνοι όσο να κερδίζει. Αυτή είναι και η απάντηση μου σε όσους σχολίασαν καχύποπτα την μεγάλη βελτίωση του από πέρυσι. Πριν από δέκα μέρες ο στόχος μας ήταν να αγωνιστεί μόνο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του, όπου και θα κυνηγούσαμε το όριο για το παγκόσμιο. Την τελευταία εβδομάδα όμως, βάση των χρόνων που πετύχαινε στις προπονήσεις βλέπαμε ότι ήταν σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έτσι πήραμε την ξαφνική απόφαση να κατέβουμε και στους αγώνες στην Πάτρα όπου δικαιωθήκαμε. Είμαστε σε μια αναμονή από την ομοσπονδία μέχρι να κάνει το ντόπινγκ κοντρόλ, αλλά είμαι σίγουρος πως θα ξεμπερδέψουμε άμεσα.
Μιχάλη πως γνωριστήκατε με τον προπονητή σου;
Ήταν ο γυμναστής μου στο δημοτικό σχολείο, εκεί έγινε η αρχή και από τότε συνεχίζουμε μαζί.
Γιατί επέλεξες το στίβο;
Ασχολήθηκα και με το ποδόσφαιρο παλαιότερα αλλά όταν ήρθε η ώρα να διαλέξω ένα από τα δύο, ο στίβος ήταν αυτό που μου ταίριαζε περισσότερο, κυρίως νομίζω λόγω της δυνατότητας να αγωνίζεσαι σε ατομικό επίπεδο.
Κύριε Λώλη, συνεργάζεστε με τον Μιχάλη από τότε που τον είχατε μαθητή στην τρίτη δημοτικού, τί έχετε να θυμάστε πιο έντονα από τον ίδιο;
Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση από τον ίδιο, είναι η μεγάλη αλλαγή στην συμπεριφορά του όταν ήταν μαθητής της πέμπτης δημοτικού. Μια ιστορία που θυμάμαι είναι όταν ζήτησε από κάποιον στο σχολείο να του δώσει το κρουασάν που έτρωγε και επειδή δεν έγινε το δικό του το πήρε και το πατούσε στο έδαφος. Από τότε όμως κατάλαβε το λάθος του και είναι μονίμως με ένα κρουασάν στο χέρι για να το δίνει στους φίλους του. Ευτυχώς ο πατέρας του Μιχάλη είναι ψυχίατρος και κρατάει τις ισορροπίες.
Μιχάλη σου ζήτησαν να είσαι στη σκυτάλη 4Χ400μ. που θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Την ίδια μέρα διεξαγεται και το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας σου, εσύ που θέλεις να πας;
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη διοργάνωση του Μπρούνο Ζάουλι και με κάνει αρκετά χαρούμενο και μόνο η ιδέα. Αν μπορούσα όμως να διαλέξω θα πήγαινα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα, για να μπορέσω να βοηθήσω την 4Χ400μ. της ομάδας μου και τους φίλους μου να πάρουν μόρια για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.
Κύριε Λώλη, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων ή πανελλήνιο παίδων;
Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να συμμετέχει σε διοργανώσεις μεγάλων κατηγοριών. Είναι πολύ μικρός ακόμα και οι προπονήσεις του δεν έχουν επιβάρυνση αλλά βασίζονται στην τεχνική. Το να αγωνιστεί στην κατηγορία των ανδρών και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο δε ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει στη ψυχολογία του. Επίσης η ομάδα μας είναι πολύ δεμένη και ξέρω πως μέσα του θέλει να βοηθήσει τους φίλους του. Βέβαια είμαστε πρόθυμοι να ακολουθήσουμε ότι μας ζητήσει η ομοσπονδία.
Μιχάλη που αφιερώνεις την επιτυχία σου;
Στον προπονητή μου και στην οικογένεια μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου