Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Οι αθλητές αποκτούν φωνή!

az_chania_9103

Έστω και μέσω facebook, οι αθλητές του στίβου δείχνουν ότι αποκτούν φωνή. Η κατάφωρη αδικία που υπέστει η Κατερίνα Δαλάκα (και όχι μόνο) έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με αρκετούς αθλητές να καυτηριάζουν την πολιτική του ΣΕΓΑΣ.
Η πρωταθλήτρια του Ηρακλή αδίκως αποκλείστηκε από την Εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων και αυτή η απόφαση του εθνικού προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, οδήγησε στην έκρηξη της Δαλάκα. «Ρώτησα τον εθνικό προπονητήΑΝ θα μπω στη σκυτάλη 4Χ400μ. γιατί είμαι στους τέσσερις καλύτερους χρόνους και μου είπε ότι δε γίνεται γιατί το χρόνο δεν τον έτρεξα σε αγώνα πρόκρισης και τί θα έλεγαν οι άλλες κοπέλες. Εγώ τί να πω δηλαδή που κέρδισα την πρόκριση στο ατομικό μου αγώνισμα και με πέταξε έξω;» αναφέρει η Δαλάκα για να εισπράξει την… απάντηση από μία εκ των κορυφαίων αθλητριων των προηγούμενων 10 ετών στα 400μ. εμπόμδια, Χριστίνα Χατζή. «Αυτές οι όμορφες πράξεις τους δεν έχουν τελειωμό. Δε θα αλλάξει τίποτα και ποτέ. Τα μαγειρέματα τους συνεχίζουν. Από τον ‘υψηλό αθλητισμό’ όταν παίρνουν τις αποφάσεις που απλά γουστάρουν ή τους συμφέρουν και δεν τηρούν τους κανόνες (που μάλλον χωρίς λόγο γράφτηκαν) ξέρουν ότι ο αθλητής δε θα μπορέσει να στραφεί εναντίον τους νομικά γιατί η οικονομική δυνατότητα ενός αθλητή είναι περιορισμένη. Οπότε δεν κινδυνεύει η θεσούλα τους ».
Και η επίσης κατάφωρα αδικημένη ρίπτρια Βαγγελιώ Σοφάνη εξέφρασε άποψη γράφοντας: «Εγώ τί να πω δηλαδή…» η οποία έμαθε την τελευταία στιγμή ότι τη θέση της στην εθνική θα πάρει δίχως αγώνα πρόκρισης η Σταματία Σκαρβέλη η οποία μάλιστα είχε κατώτερη επίδοση…
Δηκτική στο σχόλιο της και η δρομέας, Πόπη Αστροπεκάκη. «Πάντα έτσι ήταν, τώρα θα αλλάξουν; Μόνο οι καρέκλες του ΣΕΓΑΣ τους ενδιαφέρουν και τίποτα παραπάνω γιατί άμα νοιαζόντουσαν πραγματικά για το καλύτερο της ομάδας και την άνοδο, θα έπρατταν διαφορετικά».
Θέση πήρε και η Στέλλα Λεδάκη, με την αθλήτρια του επί κοντώ να κάνει και την πιο σωστή παρατήρηση, περί ύπαρξης συλλόγου των αθλητών. «Όταν γίνονται αδικίες προς άλλους και δεν είσαι εκεί να τους στηρίξεις, όταν θα αδικηθείς εσύ δε θα είναι κανείς εκεί για εσένα. Τώρα παραπονιέσαι μόνη σου. Αν έκανες καταγγελία ή΄πήγαινες στον ΣΕΓΑΣ με 10 άτομα που λέει ο λόγος κάτι θα γινόταν. Τώρα μόνο που τους αναφέρεις και τους κατηγορείς απλά θα είσαι στη μπούκα και αν ήταν ποτέ να κερδίσεις κάτι, τώρα το έχασες. Ποιος νοιάστηκε όταν στο ευρωπαϊκό κλειστού πήραν άτομα χωρίς όριο και δεν ήμουν μέσα σε αυτά και δεν κρίθηκα με βάση την επίδοση, γιατί αλλιώς θα ήμουν εκεί (εννοεί στο ευρωπαϊκό), αλλά με βάση το χαρακτήρα; Αν είχαμε σύλλογο θα ήταν αλλιώς… ».
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου