Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Να μαθαίνουν οι νεότεροι

Σιούλη

Η απώλεια της Αλέκας Σιούλη για τον ελληνικό αθλητισμό είναι πραγματικά τεράστια. Η νεότεροι δεν την πρόλαβαν ως αθλήτρια. Ήταν «σαΐτα» με το πρωτοποριακό για την εποχή της τρέξιμο.
Η Αλέκα Σιούλη πριν γίνει σπουδαία προπονήτρια και αναγεννήσει τον πατραϊκό στίβο, υπήρξε φοβερή αθλήτρια. Τρομερή σπρίντερ με εκπληκτικά για την εποχή της ρεκόρ. Στα 100μ. είχε 11.79, στα 200μ. 24.08 και στα 400μ. 55.96. Κατάφερε να στεφθεί πανελληνιονίκης γυναικών στα 100μ. σε ηλικία μόλις 16 ετών. Υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα σπρίντερ που έτρεχε με το ιδιόμορφο στιλ, έχοντας το κέντρο βάρους μπροστά, όπως έκανε και η Κατερίνα Θάνου πολλά χρόνια αργότερα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Σιούλη, ήταν η φοβερή εκρηκτικότητα που είχε με αποτέλεσμα να κάνει εκπληκτικές εκκινήσεις.
Στη φωτογραφία είναι η ομάδα 4Χ100μ. της Ελλάδας, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με την Αλέκα Σιούλη να είναι η πρώτη από δεξιά. Οι υπόλοιπες αθλήτριες από αριστερά προς τα δεξιά είναι η Σίσυ Πανταζή, η Μαρούλα Λάμπρου και η Ρένα Παγδατή. Με εξαίρεση τη Σιούλη που ήταν γνήσια σπρίντερ, οι υπόλοιπες κοπέλες ήταν αθλήτριες των 100μ. εμποδίων (Πανταζή, Παγδατή) και του μήκους (Λάμπρου), ενώ η η τετράδα ήταν μίξη Ελλάδας-Κύπρου. Σιούλη, Πανταζή ήταν οι Ελληνίδες και Λάμπρου, Παγδατή οι Κύπριες.
* Ευχαριστούμε τον κόουτς, Χρήστο Παπαχρήστο για τις πολύτιμες πληροφορίες.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου