Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η Αλέκα Σιούλη έχασε τη μάχη με τη ζωή


Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου ο θάνατος της Αλέκας Σιούλη. Η κορυφαία σπρίντερ της δεκαετίας του 80 έφυγε από τη ζωή στα 56 της χρόνιας ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Ηταν παντρεμένη με τον προπονητή Βασίλη Βενέρη με τον οποίον είχε αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ είχε και δύο εγγόνια. Η Σιούλη υπήρξε πρωταθλήτρια με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, με τα χρώματα του οποίου κατάρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ σε όλες της κατηγορίες. Το 1989 μετακόμισε στην Πάτρα, όπου δούλεψε ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα στην Παναχαϊκή, το σωματείο που υπηρέτησε μέχρι και σήμερα.
Η Αλέκα Σιούλη έχει γυμνάζει εκατοντάδες αθλητές, πολλούς εκ των οποίων κατάφερε να τους οδηγήσει σε πανελλήνιες νίκες και σε συμμετοχές με τις εθνικές ομάδες. Η ίδια είχε ατομικό ρεκόρ 11.79 στα 100Μ., ενώ είχε τρέξει τα 200 μ. σε 24.08 το 1981, επιδόσεις που αποτέλεσαν πανελλήνια ρεκόρ της εποχής. Στο βιογραφικό της είχεένα πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μ. και πέντε στα 200 μέτρα, στην κατηγορία των γυναικών.
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν την βαθιά τους λύπη για τον χαμό της και τα συλληπητήρια στους οικείους της.
Στη φωτογραφία η Αλέκα Σιούλη, δεύτερη στη σειρά, πίσω από την ταμία του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, στην παρέλαση αγώνων με την εθνική ομάδα το 1977 στο στάδιο "Καραισκάκης"
Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου