Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κρατήστε τους στον πρωταθλητισμό

ko
Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων, κορασίδων 26 άτομα αποστολή. Ευρωπαϊκό εφήβων, νεανίδων… 7. Ο ελληνικός στίβος στις μικρές ηλικίες τα πηγαίνει περίφημα, αλλά στις κρίσιμες ηλικίες 18-19 όπου τα παιδιά παίρνουν τις μεγάλες αποφάσειςΑΝ θα συνεχίσουν πρωταθλητισμό ή όχι, χάνεται πάνω από το 60-70% αυτών των ταλέντων και ξεμένουμε από πρωταθλητές…
Αυτό έχει ως συνέπεια να βλέπουμε την Ελλάδα να ετοιμάζεται να στείλει 26 άτομα στο παγκόσμιο των μικρών στο Κάλι και μόλις με το ζόρι να έχουμε επτά άτομα που έπιασαν τα όρια του ΣΕΓΑΣ για το ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων… Εδώ είναι λοιπόν που ο ΣΕΓΑΣ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το πως θα χειριστεί την κατάσταση και θα τον επικροτήσουμεΑΝ καταφέρει και βρει οικονομικό τρόπο να στείλει στο ευρωπαϊκό και τα παιδιά που έχουν το όριο της ευρωπαικής ομοσπονδίας και είναι κοντά στο όριο του ΣΕΓΑΣ.
Δεν πρέπει να ταξιδεύσουμε στην Εσκιλστούνα με Εθνική ομάδα επτά αθλητών μόνο, αλλά τουλάχιστον 13-14 ατόμων. Δεν είναι θέμα πρεστίζ αλλά ουσίας, ανάπτυξης, κινήτρων και θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν ο εκλεκτός Γιάννης Κουτσιώρας, Εθνικός προπονητής εφήβων-νεανίδων που πρεσβεύει τέτοιες απόψεις, εισηγηθεί και αγωνιστεί να γίνει μία εξαίρεση για να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά που έφτασαν πολύ κοντά στα όρια του ΣΕΓΑΣ όπως ο Κοτίτσας, ο Λεβαντίνος, ο Περιστέρης, ο Σταύρακας, ο Ανδρικόπουλος και η Ζώτου, να ενταχθούν στην αποστολή για το ευρωπαϊκό.
Οι δεδομένοι που θα ταξιδεύσουν στην Σουηδία και που περιμένουμε να έχουν και καλή παρουσία είναι οι Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, Δήμος Τσούγιας, Κυριάκος Ζώτος, Γιάννης Κυριαζής, Αναστασία Μαρινάκου, Ιωάννα Ζάκκα, Κωνσταντίνα Ρωμαίου. Δυστυχώς τα παιδιά της σφαιροβολίας Λατιφλάρι και Τζένγκο ακόμη δεν έχουν ελληνικά διαβατήρια κι έτσι δύο πολύ μεγάλα ταλέντα θα μείνουν στην Ελλάδα περιμένοντας να λυθεί κάποια στιγμή το θέμα τους.
Η σύγκριση των δύο ηλικιακών κατηγοριών
Οι έφηβοι-νεάνιδες
Screen Shot 2015-06-29 at 7.53.42 PMScreen Shot 2015-06-29 at 7.53.59 PM
Οι παίδες-κορασίδες
Screen Shot 2015-06-29 at 7.54.21 PMScreen Shot 2015-06-29 at 7.55.02 PM
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου