Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οι μικροί τσέκαραν δυνάμεις ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων


Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες. Οι μικροί πρωταγωνιστές κατάφεραν να δείξουν το ταλέντο τους και να σημειώσουν επιδόσεις αντάξιες των προσδοκιών.

Την τελευταία της ευκαιρία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων, στο Κάλι της Κολομβίας, εκμεταλλεύτηκε η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη.
Η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου είχε καλύτερη βολή στα 45,55Μ. στη δισκοβολία, ενώ είχε άλλη μία προσπάθεια πάνω από τα 45,00 μ., στα 45,20 μέτρα. Η νεαρή, έχει ατομικό ρεκόρ 45,70 μ., από το διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στα Χανιά.
Το πρώτο μεγάλο φράγμα της σύντομης – λόγω ηλικίας - καριέρας της κατάφερε να σπάσει σήμερα στις Σέρρες η Κωνσταντίνα Ρωμαίου. Η νεαρή ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 13,15 μ.(1,1), επίδοση που την φέρνει στην όγδοη θέση της Ευρώπης στην κατηγορία της και της επιτρέπει να σκέφτεται μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σουηδίας. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη βελτίωσε το 12,94 μ., που είχε πετύχει φέτος.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Ιωάννα Ζάκκα στο ύψος, που δείχνει σε ανοδική πορεία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου ήταν νικήτρια με 1,81 μ., επίδοση καλύτερη από το 1,80 μ., το οποίο σημείωσε πριν από περίπου δέκα ημέρες στα Τοφάλεια.

Την πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από 11 δευτερόλεπτα έκανε ο Θανάσης Καρούσος στα 100 μέτρα. Ο αθλητής του Τριαντάφυλλου Παπαευαγγέλου ήταν νικητής στα 100 μ. με 10.94 (0,3) και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.  Η Ολυμπία Μπέκου- Φέρρες ήταν νικήτρια στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 12.24. Μία ακόμη καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Φράντσι Λατιφλάρι, που έστειλε τη σφαίρα στα 19,43 μέτρα.

Η Βαρβάρα Γρίλλου ήταν νικήτρια στα 400 μ. με 55.93 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.  Η αθλήτρια από το Κερατσίνι έδειξε πως διαθέτει το ταλέντο να αποτελέσει μια από τις ανερχόμενες αθλήτριες στην απόσταση. Ο Μανώλης Καραλής μετά το πρωτάθλημα της κατηγορίας του, κατάφερε να στεφθεί νικητής και στο πρωτάθλημα των εφήβων. Ο νεαρός επικοντιστής επικράτησε του αγώνα με 5,10 μ., ενώ στη συνέχεια προσπάθησε ανεπιτυχώς να βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ παίδων (5,25 μ.) τοποθετώντας τον πήχη στα 5,26 μέτρα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Καραγιάννης, που ηταν δεύτερος στο επί κοντώ με 5,05 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και είναι η έβδομη στον κόσμο, στην κατηγορία των Παίδων.
Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων εξασφάλισε και ο αθλητής του βάδην Γιώργος Τζατζιμάκης, ο οποίος διένυσε την απόσταση των 10.000Μ. βάδην σε 45.26.83 και κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ζαχαριας Τσαμουδάκης με 43.39.81, στον τελευταίο του αγώνα πριν από τον μεγάλο του φετινό στόχο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Ο Σάββας Κραβαριώτης, προσπάθησε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση για τη Σουηδία, καθώς ήταν δεύτερος με 44.24.92 (όριο, 43.30.00).
Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο το πρωί, με την διεξαγωγή των προκριματικών. Απευθείας στον τελικό θα αγωνιστούν τα κορίτσια του επί κοντώ.
Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου