Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Με την ελληνική σημαία θα αγωνίζονται πλέον ο Νίκος και η Σταματία Σκαρβέλη


Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα αγωνίζονται πλέον δύο ταλαντούχοι αθλητές των ρίψεων ο Νίκος και η Σταματία Σκαρβέλη. Δύο παιδιά, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ, από Έλληνες γονείς και οι οποίοι επέλεξαν να συνεχίσουν την αθλητική τους καριέρα με την χώρα καταγωγής τους.
Η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας των δύο παιδιών, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ομοσπονδία, καθώς κατάφερε να φέρει σε πέρας, μια προσπάθεια – με αρκετές γραφειοκρατικές δυσκολίες – που ξεκίνησε τον Νοέμβριο με πλήρη διακριτικότητα.
Ο Νίκος Σκαρβέλης είναι γεννημένος το 1993 έχει ατομικό ρεκόρ 19,82  από τις 4 Απριλίου του 2015, επίδοση που είναι καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Ταλίν. Ο ταλαντούχος αθλητής έχει μία συμμετοχή με τα χρώματα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, το 2012 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων στη Βαρκελώνη, όπου είχε περιοριστεί σε συμμετοχή στον προκριματικό του αγωνίσματος.  Ο 22χρονος, ο οποίος είναι σταθερός σε βολές πάνω από τα 19,00 – φέτος έχει ήδη οχτώ αγώνες πάνω από τα 19,00Μ. – συμμετέχει και σε αγώνες στη δισκοβολία, με φετινό 54,54 μέτρα.

Δύο χρόνια μικρότερη είναι η Σταματία Σκαρβέλη, που έχει ατομικό ρεκόρ 16,39 μ. και το ταλέντο να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Η 21χρονη φέτος έχει καλύτερη βολή στα 14,98 μ. και θα κυνηγήσει και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (15,60 μ.).
Τα δύο παιδιά ζουν με τους γονείς τους στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο του Λος Αντζελες.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή στην υλοποίηση της ελληνοποίησης του προπονητή Δημήτρη Μιχελαράκη, της Ζωής Γκίνη και του ειδικού Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Δημήτρη Παπαδημητρόπουλο, τους οποίους η ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά.
Την καταγωγή τους έλκουν τα παιδιά από Σπάρτη, Σάμο και Χίο. Τα δύο παιδιά συνοδευόμενα από την μητέρα τους, έρχονται σήμερα στην Ελλάδα. Με τον αθλητισμό ασχολείται και το τρίτο παιδί της οικογένειας, o Στιβ Σκαρβέλης, που κάνει δέκαθλο (στη φωτογραφία τα τρία παδιά με τον Δημήτρη Μιχελαράκη στις ΗΠΑ).
Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου