Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Καλογιάννης ταχύτερος όλων!

Kalogiannis

Ο 17χρονος Μιχάλης Παππάς από τα Ιωάννινα απειλεί το πανελλήνιο ρεκόρ του Περική Ιακωβάκη στα 400μ. (47.38) και δεν αποκλείεται να το καταρρίψει κάποια στιγμή προσεχώς, έτσι και βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη κούρσα με τον απαραίτητο συναγωνισμό.
Με την ευκαιρία όμως αυτή και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό μετά το πανελλήνιο ρεκόρ ενός άλλου παίδα στο μήκος, του Μίλτου Τεντόγλου με 7.65μ., όπου θυμηθήκαμε πως την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για την ηλικία των 17 ετών την έχει ακόμη ο Κώστας Κουκοδήμος με 7.69μ., θυμηθήκαμε επίσης πως κάτι ανάλογο ισχύει και στα 400μ.
Το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων μπορεί να είναι του Περικλή Ιακωβάκη, όμως η κορυφαία επίδοση ανήκει σε έναν άλλο αθλητή φαινόμενο, ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που υπήρξε ποτέ στα 400μ. και 400μ. εμπόδια στην Ελλάδα, τον μοναδικό Θανάση Καλογιάννη πουΑΝ δεν εγκατέλειπε πρόωρα τον πρωταθλητισμό και αφοσιωνόταν ολοκληρωτικά, σήμερα θα ήταν Ολυμπιονίκης.
Σε ηλικία 16 ετών μόλις και 11 μηνών, ο Βολιώτης πρωταθλητής με τις ιδανικές αναλογίες για το δυσκολότερο ίσως αγώνισμα του στίβου, αγωνίστηκε στο βαλκανικό πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι (14 Αυγούστου 1982) και τερμάτισε σε χρόνο 47,07! Τότε ήταν έφηβος και έτσι δεν υπήρξε πανελλήνιο ρεκόρ.
Δύο χρόνια αργότερα και πριν καν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια έκανε 45.90 στα 400μ. και ταξίδευε στο Λος Άντζελες για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αυτήν την περίοδο ζει μόνιμα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (από το 2000) με τη Βραζιλιάνα σύζυγό του και ασχολείται με την διεύθυνση φωτογραφίας, με τη σκηνοθεσία και τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές παραγωγές.
Ιστορική φωτογραφία από την ελληνική αποστολή καθ’ οδόν για το βαλκανικό πρωτάθλημα του 1992. Διακρίνονται στη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά οι προπονητές Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Οδυσσέας Παπατώλης και ακολούθως οι αθλητές Μπάμπης Ρεθυμνιωτάκης (400μ.), Χρήστος Παλλάκης (επί κοντώ), Σταύρος Τσίτουρας (επί κοντώ), Θανάσης Καλογιάννης (400μ.) και Γιώργος Παναγιωτόπουλος (200μ.).
Pallakis
Ο Θανάσης Καλογιάννης με μία συνεργάτιδα του στο Σάο Πάολο.
Kalogiannis Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου