Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Να μην καεί ο Παππάς

11062772_1606574672932749_6264389545279953206_n
Μεγάλο ταλέντο ο Μιχάλης Παππάς και δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα τα οποία όμως χρειαζονται σωστή διαχείριση προκείμενου να μην… καούν και σωστή διαχείριση δεν είναι ένας 17χρονος να αγωνιστεί σε εκτός προγράμματος αγώνα, ανδρικής κατηγορίας…
Όπως πολύ σωστά σημειώνει ο προπονητής του νεαρού 400αρη, Κώστας Λώλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεονώρα Ρωσιάδου, «δεν θα έπρεπε να συμμετέχει σε διοργανώσεις μεγάλων κατηγοριών. Είναι πολύ μικρός ακόμα και οι προπονήσεις του δεν έχουν επιβάρυνση αλλά βασίζονται στην τεχνική. Το να αγωνιστεί στην κατηγορία των ανδρών και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο δε ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει στη ψυχολογία του» τονίζει ορθά ο προπονητής του νεαρού.
Όσοι έχουν προπονητικές γνώσεις, γνωρίζουν πολύ καλά πως αθλητές σε αυτήν την ηλικία οφείλουν να μην είναι «πλακωμένοι» (όπως είναι η ορολογία των προπονητών) στην προπόνηση γιατί η διάρκεια που θα έχει η αθλητική τους καριέρα θα είναι βραχεία. Σωστά προετοιμάζεται ο Παππάς για το πανελλήνιο των παίδων (κόντρα σε συνομίληκους του) και το παγκόσμιο των παίδων που είναι ο μεγάλος του στόχος. Το να επιλεγεί να συμμετάσχει στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. του Μπρούνο Ζάουλι επειδή ήταν οΝΙΚΗΤΉΣ σε αγώνα εκτός κριτηρίου πρόκρισης στην Εθνική (εκτάκτως και για τους δικούς του λόγους το αποφάσισε ο ΣΕΓΑΣ να μπει) θα είναι ένα λάθος που θα στοιχίσει περισσότερο στον αθλητή.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, δε θα πρέπει να ποντάρει σε παίδες και κορασίδες για να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στην άνοδο. Όσο μεγάλα ταλέντα καιΑΝ είναι οι 16χρονοι και 17χρονοι καλό θα είναι να αγωνιστούν στο πανελλήνιο της κατηγορίας τους και όχι να «καούν» με την Εθνική ομάδα ανδρών-γυναικών. Έχουμε χάσει εκατοντάδες ταλέντα από αυτές τις κατηγορίες, μην χάσουμε κι άλλα.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου