Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μεγάλες μάχες στην Κύπρο

10574491_10203735466083027_3777461561367002566_n
Η κορυφαία διοργάνωση του κυπριακού αθλητισμού είναι πλέον γεγονός. Το Σαββατοκύριακο 27 και 20 Ιουνιου στο Τσίρειο στάδιο της Λεμεσού θα διεξαχθεί το 97ο παγκύπριο πρωτάθλημα στίβου ανδρών, γυναικών με όλους τους κορυφαίους αθλητές της Κύπρου.
Έξι σύλλογοι διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή και πολλές είναι οι σπουδαίες μονομαχίες που θα παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που θα παραβρεθούν στο Τσίρειο.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αγώνισμα των 800μ. με τους Αμίν Χατίρι, Χρίστο Δημητρίου, Θεοφάνη Μιχαηλά, Ανδρέα Μισσιάρα και Λευτέρη Ηλία να διεκδικούν τις τρεις πρώτες θέσεις.
Ο Αμίν Χατίρι που δεν μπόρεσε να ταξιδεύσει στη Βουλγαρία λόγω τραυματισμού έχει δηλωθεί από το σύλλογο του να συμμετάσχει στους αγώνες και σύμφωνα με τις ατομικές του επιδόσεις θα έχει τον πρώτο λόγο. Πολύ κοντά σε αυτόν είναι ο Χρίστος Δημητρίου ο οποίος τη φετινή χρονιά πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ ανδρών και κάτω των 23 ετών σε Κλειστό Στίβο καθώς επίσης ο Θεοφάνης Μιχαηλάς που σημείωσε με τη σειρά του νέο παγκύπριο ρεκόρ ανδρών στον κλειστό στίβο.
Ο Λευτέρης Ηλία τη φετινή περίοδο πέτυχε ατομική επίδοση στο αγώνισμα και ήταν νικητής στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα λυκείων με 1:51.77 και υπολείπεται για ελάχιστα εκατοστά του ορίου για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων.
Φοβερή μάχη στο ύψος
Ένα από τα αγωνίσματα που επικεντρωνει έντονο ενδιαφέρον είναι άλμα εις ύψος των ανδρών με τη συμμετοχή δύο αθλητών παγκοσμίου επιπέδου. Του Κυριακού Ιωάννου και του Δημήτρη Χονδροκούκη.
Ο Ιωάννου κατάφερε στα Χανιά να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου και αυτό για τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας, ξεπερνώντας το 2.29μ.
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και στην πρώτη παρουσία του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της Κύπρου αναδείχθηκε τον Φεβρουάριο νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με επίδοση 2.32μ. που του εξασφάλισε ταυτόχρονα και τη συμμετοχή του το παγκόσμιο του Πεκίνου. Την πρώτη τριάδα του ύψους θα συμπληρώσει ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος τη φετινή χρονιά πέτυχε ατομική επίδοση 2.23μ.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου