Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

by

Article Preview


Με τον Ολυμπιακό στους άνδρες και τον Ελ.Βενιζέλο Χανίων στις γυναίκες -και στο σύνολο- να είναι οι πρωταθλητές σύλλογοι, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Πάτρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ, σε αγώνες με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμαοκρασιών.

Στο τελευταίο ατομικό αγώνισμα και την τελευταία βολή στον ακοντισμό ο Πάρης Μπατζάβαλης έριξε 81,45μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ αλλά -και φέτος το όριο για Άμστερνταμ, ενώ δείχνει ικανός και για το όριο των 83μ. για Ρίο. Ο αθλητής του Ζευς Τρικάλων ανέβηκε και στην 5η θέση διαχρονικά, μια μετά τον Γιάννη Κυριαζή που είχε αποσυρθεί λόγω μικροενοχλήσεων στον ώμο πριν τον πρωινό προκριματικό. Δεύτερος στο αγώνισμα με ατομικό ρεκόρ 73,82μ. ήταν ο Γιάννης Χουλάκης.

Στα 400μ. με εμπόδια ...
by

Article Preview


Σε συνέχεια των εκθέσεων της WADA απο το Νοέμβριο του 2015 (δείτε->εδώ) για κύκλωμα doping, συγκάλυψης και εκβιασμών και με εμπλεκόμενους πολλούς αθλητές, προπονητές, γιατρούς και προσωπικό στη Ρωσία. που οδήγησαν στη διαθεσιμότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου, η IAAF έθεσε κριτήρια και προυποθέσεις για να επανέλθει κι έκρινε πως ενώ έχουν γίνει βήματα προόδου, υπάρχουν ακόμα σοβαρές αδυναμίες.

Έτσι, η IAAF με τον πρόεδρό της κο Sebastian Coe και τον επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής κος Rune Andersen, στο έκτακτο meeting επανεξετασης της κατάστασης που είχε ορίσει για τις 17 Ιουνίου στη Βιέννη, ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων 2016, αποφάσισε ...

by

Article Preview


Αρκετές καλές επιδόσεις, όρια και συγκινήσεις είχαν οι τελικοί της Α' ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Πάτρα, με τη θερμοκρασία στα ύψη.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. με εμπόδια έτρεξε σε 12.93 βελτιώνοντας κατά 2 δέκατα το ρεκόρ της και έκανε και το όριο των 13" για Ρίο. Επίσης ανέβηκε και μια θέση κι έγινε η 3η όλων των εποχών στο αγώνισμα (μετά από Πατουλίδου, Ρεντούμη).
Με ατομικά ρεκόρ, δεύτερη ήταν η Μαρούδα με 14.23 και τρίτη η Φραντζή με 14.38 - κι ενα εκατοστό διαφορά από τη Σαμάνη. Ακολούθησαν οι νεάνιδες Τερζάκη, Καστρινού. Δεν μπορεσε να αγωνιστεί η Πετσούδη που ελπίζει ...
by

Article Preview


Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα και της δεύτερης ημέρας των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων Ανδρών – Γυναικών που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στη Λευκωσία.

Οι αθλητές και αθλήτριες έδειξαν με την απόδοση τους τη σημαντική βελτίωση που παρουσιάζει το άθλημα του Στίβου τα τελευταία χρόνια. Κατά την δεύτερη ημέρα των αγώνων σημειώθηκαν πέντε (5) Νέες Επιδόσεις αγώνων και ένα Παγκύπριο Ρεκόρ Νεανίδων καθώς και ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου