Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τα τράιαλς των Τζαμαϊκανών

Όλες οι υπερδυνάμεις του στίβου διεξάγουν τράιαλς για να αποφασίσουν ποιους αθλητές και αθλήτριες θα στείλουν στους Ολυμπιακούς. Οι Τζαμαϊκανοί δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.
Πηγή: sportsfeed.gr
Όταν αγωνίζεται κάπου (οπουδήποτε) ο Γιουσέιν Μπολτ, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα τράιαλς της χώρας του, όπου την προηγούμενη φορά είχε ηττηθεί εις διπλούν από τον Γιόχαν Μπλέικ. Τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ. ο Μπολτ πήγε στο Λονδίνο το 2012 έχοντας μεγάλη πίεση από… δικό του άνθρωπο.
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στο Racers που έγινε στις αρχές Ιουνίου, σε ένα 100άρι όπου τα πρώτα 40 μέτρα ήταν ίσως τα χειρότερα της καριέρας του, ο Μπολτ κατάφερε να κερδίσει σχετικά εύκολα κάνοντας 9.88. Μπλέικ και Άσμιντ τον ακολούθησαν με τον Πάουελ να είναι τέταρτος. Τα ξημερώματα της Παρασκευής γίνονται οι προκριματικοί και τα ξημερώματα του Σαββάτου θα γίνουν οι ημιτελικοί και ο τελικός, όπου οι τρεις πρώτοι κερδίζουν το Ολυμπιακό εισιτήριο, με την ομοσπονδία της Τζαμάιακα, αν κρίνει ότι κάποιος δεν είναι σε καλή κατάσταση, να τον αλλάξει!
Στα 200μ. ο Μπολτ είναι ανίκητος, με τον Γουίρ να προστίθεται στους υποψήφιους για την τριάδα.
Στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, Βερόνικα Κάμπελ Μπράουν και Ελέιν Τόμπσον είναι οι τρεις που ξεχωρίζουν τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ., αν και η Πράις δεν έχει στο πρόγραμμα της τα 200μ. ενώ δεν είναι και σε καλή κατάσταση μετά το τραυματισμό της. Στην τελευταία της κούρσα στις 11 Ιουνίου, έκανε το φετινό της ρεκόρ με 11.09 επίδοση που την κατατάσσει 5η μεταξύ των σπρίντερ της Τζαμάικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου