Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Άγιος Κοσμάς: Παραμένει το Αθλητικό Κέντρο - και στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο




Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώθηκε -με δελτίο Τύπου στις 14/6/2016- σχετικά με την για την παραχώρηση του παλαιού αεροδρομίου ότι επετεύχθει διαπραγμάτευση να συνεχίσει να λειτουργεί Αθλητικό Κέντρο και στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο. Θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στο χώρο και όταν αυτές θα είναι έτοιμες, τότε θα γίνει μετεγκατάσταση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά -που ως τότε θα λειτουργεί, ενώ κανονικά θα λειτουργούσε ως έχει έως και τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Η Κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την παραχώρηση του παλαιού αεροδρομίου, σε αντίθεση με την αντίστοιχη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με την οποία καταργείτο η λειτουργία του αθλητικού πόλου στο νότιο μέτωπο της Αθήνας, πέτυχε τη διατήρηση της λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά εντός του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, η μετεγκατάσταση του υπάρχοντος Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά θα υλοποιηθεί μόλις παραδοθούν προς χρήση οι νέες εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν από τον ανάδοχο της σύμβασης.

Η Κυβέρνηση διαφυλάσσει έτσι με αποτελεσματικότητα και προοπτική τους αθλητικούς χώρους του νοτίου μετώπου της Αττικής, εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου προπονητικούς χώρους για τους Έλληνες αθλητές αλλά και τον μαζικό αθλητισμό και διασφαλίζει την τήρηση των διεθνών υποχρεώσεων της, οι οποίες απορρέουν από διακρατικές συμβάσεις για την προετοιμασία ξένων αθλητών επί ελληνικού εδάφους».

Σύμφωνα με την τελική συμφωνία και το επίσημο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης «οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά με όλες τις δραστηριότητες, λειτουργίες και εγκαταστάσεις τους παραμένουν με αντίστοιχες εγκαταστάσεις, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής».

Στην αρχή του έτους είχε υπογραφεί νέα παράταση χρήσης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2016 (δείτε->εδώ). Και σε αρχικό συμφωνητικό και πρώτη παράταση πριν το 2013 αναφερόταν τότε στο δελτίο τύπου ότι "Στα σχέδια της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. είναι, όταν εξευρεθεί ο νέος επενδυτής, να μετεγκατασταθούν οι αθλητικές υποδομές του Ε.Α.Κ.Ν. ΑΓ. Κοσμά, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου, που θα δημιουργηθεί στην έκταση του πρώην Αερολιμένα Ελληνικού" (δείτε->εδώ) Τα δεδομένα αυτά φάνηκε να αλλάζουν μετά αλλά τώρα δείχνουν πως επανέρχονται στα ζητούμενα αυτά.

Μάλιστα στις αρχές του έτους και μετά την ανακοίνωση της λειτουργίας μέχρι τον Οκτώβριο, οι πρώτες κινήσεις της Ομοσπονδίες, καθώς φαινόταν να απομακρύνεται τότε το σενάριο παραμονής εγκαταστάσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο, ήταν η δυνατότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων στο Μοσχάτο (δείτε->εδώ) ενώ βέβαια είχαν τεθεί και οι αναγκαίες προδιαγραφές (που θα πρέπει να διασφαλιστούν και στο νέο χώρο μετεγκαστασης, εφόσον προχρήσει έτσι το θέμα) οι οποίες χρήζουν έκταση 80-100 στρεμμάτων και στο προπονητικό κέντρο να υπάρχουν χώροι για ρίψεις, Στάδιο με ταρτάν και χλοοτάπητα και φυσικά οι βασικές υποδομές προπόνησης (αίθουσα με βάρη κλπ) καθώς και κερκίδες (λυόμενες υπό προϋποθέσεις) χωρητικότητας τουλάχιστον 3.500 θεατών, πάρκινγκ αλλά και βοηθητικό όπως στα σύγχρονα αθλητικά κέντρα.

Το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά "κατασκευάστηκε το 2002 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των αθλητών Στίβου στη χρονική περίοδο πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004" και βεβαια ενώ το Σταδίο Καραισκάκη έμεινε από τότε χωρίς στίβο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου