Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ανατροπή της απόφασης για τους Ρώσους!

Σε μια μη αναμενόμενη κίνηση προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει σε όλους τους Ρώσους αθλητές και αθλήτριες που θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς, να το κάνουν κάτω από τη δική τους σημαία!
Πηγή: sportsfeed.gr
Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου να μην επιτρέψει στη ρωσική ομοσπονδια να εκπροσωπηθεί υπό τη ρωσική σημαία, η ΔΟΕ αφού επικρότησε και υποστήριξε αυτήν την απόφαση, πριν από λίγα λεπτά έκανε την ανατροπή και ανακοίνωσε ποιος όποιος Ρώσος αθλητής ή αθλήτρια αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Ρίο υπό τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΙAAF, αυτό θα γίνει υπό τη σημαία της Ρωσίας και όχι της ΔΟΕ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Κένυα που βρέθηκε και αυτή ένα βήμα από την αποβολή για τους ίδιους λόγους.
Αυτό σημαίνει ότι η Ντάρια Κλισίνα που προπονείται στις ΗΠΑ και ελέγχεται από αρχές τις ΗΠΑ και της ΙAΑF θα αγωνιστεί υπό της ρωσική σημαία στους Ολυμπιακους. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλους όσοι έχουν περάσει από ελέγχους ανεξάρτητων από τη Ρωσία αρχών. Αυτό σημαίνει ότι η Ισινμπάεβα αποκτά το δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς υπό τη ρωσική σημαία και το ίδιο ενδεχομένως να συμβεί και με τον Σεργκέι Σουμπένκοφ.
Είναι ξεκάθαρο πως ο Τόμας Μπαχ δε θέλησε να χαλάσει τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως η ΔΟΕ είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο αθλητισμός, σε αντίθεση με την IAAF και τις περισσότερες από τις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες.
Περισσότερα σε λίγο, καθώς η σύνοδος είναι σε εξέλιξη και αναμένονται αποφάσεις για την άρση βαρών και την πυγμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου