Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Την «καθάρισαν» οι Ουκρανοί

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα που ο ελληνικός στίβος ήταν είδηση μόνο για τις επιτυχίες του, οι ενέργειες των ανθρώπων της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου συνεχίζουν την αποκαθήλωση των πρωταθλητών μας και επαναφέρουν τα αρνητικά πρωτοσέλιδα για τον στίβο με υπόθεση ηλικίας 8 ετών.

Όμως με αφορμή την υπόθεση της Δεβετζή και το θετικό δείγμα του 2007, την οποία υπόθεση χειρίζεται πλέον ο ΣΕΓΑΣ και όχι η IAAF και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ποινή που θα της επιβάλει, είναι ευκαιρία να αποκαλυφθεί πλέον και το παρασκήνιο της υπόθεσης του 2009 και τι ρόλο έπαιξαν υποτιθέμενοι φίλοι του ΣΕΓΑΣ.
Για το Sportsfeed είναι ξεκάθαρο πως κάθε αθλητής είναι υπόλογος των πράξεων του και δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν ενήλικα. Θα πρέπει όμως να γίνουν γνωστά κάποια πράγματα για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει, πως συμβαίνει και αν πράγματι κάποιοι λειτουργούν για το καλό του ελληνικού αθλητισμού ή απλά για να καλύπτουν τους δικούς τους.
Η υπόθεση Δεβετζή που ξεκίνησε το 2009 με την κατά την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ αποφυγή ελέγχου κατά την περίοδο της προετοιμασίας της στη Γιάλτα της Ουκρανίας, κατέληξε σε ποινή αποκλεισμού της Δεβετζή και οριστικό τέλος της καριέρας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, χάρη στις ενέργειες των ανθρώπων της oυκρανικής ομοσπονδίας και των Ουκρανικών αθλητικών αρχών.
Για πρώτη φορά σήμερα το Sportsfeed αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη και ποιοί έγραψαν τους τίτλους του τέλους στην καριέρα της Eλληνίδας πρωταθλήτριας το 2009-2010 όταν και διεξαγόταν οι έρευνες για την υπόθεσή της. Γραπτώς και ενυπογράφως λοιπόν σύσσωμος ο oυκρανικός στίβος (παράγοντες, προπονητές) τάχθηκαν απέναντι στην Δεβετζή. Και μην παρερμηνευθούν τα γραφόμενα, αποκάλυψη και καταγραφή γεγονότων κάνουμε και ο νοών νοήτω…
Αυτά έκαναν οι κατά τα άλλα φίλοι μας Ουκρανοί με τους οποίους εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναπτυχθεί στενή σχέση και συνεργασία, χάρη στις προσωπικές στενές επαφές που έχει αναπτύξει μαζί τους από τότε ο σημερινός γ” αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημάκος…
Άξιον απορίας είναι βέβαια για ποιό λόγο μετά από αυτήν την υπόθεση, ο τότε πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής και τότε γενικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος ήρθαν ακόμη πιο κοντά στους Ουκρανούς και βρέθηκαν μάλιστα στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας του Σεργκέι Μπούμπκα και του στενού του συνεργάτη Βούλγαρου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, κόντρα μάλιστα στην επιθυμία του Κώστα Παναγόπουλου.
Οι οποίοι φίλοι μας Ουκρανοί σημειωτέον, μόλις πριν μερικές ημέρες τιμωρήθηκαν από την WADA καθώς δεν διαθέτουν πιστοποιημένο εργαστήριο αντι-ντόπιγκ και αποκαλύφθηκαν πολλές παρατυπίες και μη εφαρμογή του διεθνή κώδικα αντι-ντόπινγκ.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου