Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πέταξαν τους ρίπτες στο δρόμο!

Μεγάλη απογοήτευση έχει δημιουργηθεί στην οικογένεια στίβου, βλέποντας έναν από τους χώρους που έχει αναδείξει τους αρκετούς ρίπτες τα τελευταία χρόνια, να καταστρέφεται στο βωμό του χρήματος και του αμαρτωλού… ποδοσφαίρου.

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου που τόσο καιρό επέτρεπε στους Έλληνες αθλητές να προπονούνται σε ένα… σκουπιδότοπο, όχι μόνο δεν βοήθησε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προπόνησης, αλλά πλέον τους παίρνει ακόμα και αυτόν το χώρο θέλοντας να τον μετατρέψει σε γήπεδα 5Χ5. Με τη δήμαρχο, Μαρία Ανδρούτσου να διαβεβαιώνει τους αθλητές πως δεν θα υπάρξει καταστροφή του γηπέδου αλλά δυστυχώς με τον εκσκαφέα να έχει πιάσει ήδη δουλειά, μερικοί από τους αθλητές εξέφρασαν δημόσια την πικρία τους. Ένας από αυτούς είναι και ο πρωταθλητής του ακοντισμού Πάρης Μπατζάβελης ο οποίος μίλησε στο Sportsfeed για την καταστροφή του προπονητικού του χώρου. «Tα συναισθήματα μου αυτήν την στιγμή είναι κάπως περίεργα. Είδαμε ότι ξεκίνησαν τα έργα και χαρήκαμε γιατί νομίζαμε ότι επιτέλους θα το φτιάξουν, αλλά στην πορεία μάθαμε πως θέλουν να το μετατρέψουν σε γήπεδα 5Χ5. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και περισσότερο γιατί δεν σέβονται τη δουλειά του προπονητή Θωμά Κυριαζή, ο οποίος έχει αναδείξει πρωταθλητές σε αυτό το κομμάτι που το θεωρούσαν σκουπιδότοπο. Δε ξέρω πως θα το αντικαταστήσουν αλλά πλέον αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα».
Ένας ακόμα αθλητής που δεν δίστασε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είναι και ο σφαιροβόλος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ο οποίος ανάβασε στο διαδίκτυο μέχρι και βίντεο στο οποίο αναδεικνύεται η τραγική κατάσταση του χώρου. «Ο δήμος του Αγίου Δημητρίου πήρε απόφαση να γκρεμίσει το χώρο προπόνησης των ρίψεων, στον οποίο έχουν δημιουργηθεί κάποιοι από τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα και στον κόσμο. Από το γήπεδο του Αγίου Δημητρίου έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές όπως ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο Γιάννης Κυριαζής, ο Πάρης Μπατζάβαλης προσφέροντας διεθνείς διακρίσεις και ανάμεσα στα άτομα που χρησιμοποιούν το χώρο είμαστε και 2-3 ακόμα που κυνηγάμε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όταν είχαμε πάει ομαδικώς οι ρίπτες στο δημαρχείο και είχαμε μιλήσει με τη δήμαρχο, συνεννοηθήκαμε ότι δεν θα γίνουν έργα, πρώτον γιατί δε το ήξερε ότι είμαστε εμείς εκεί και δεύτερον γιατί μας είπε πως δεν υπήρχαν λεφτά. Στην πράξη όμως οι εργασίες έχουν ξεκινήσει πριν δυο μέρες και αν δεν κάνω λάθος θα φτιάξουν γήπεδο 5Χ5, υπόγειο γκαράζ για τα απορριμματοφόρα και ότι μείνει μας είπαν να το ξανακάνουμε γήπεδο ρίψεων μόνοι μας. Βέβαια έπειτα δε νομίζω να χωράει ακόντιο, δίσκος, σφύρα αλλά ούτε και μέσα στο διπλανό στάδιο μπορούμε να κάνουμε προπόνηση γιατί δεν μας αφήνει το ποδόσφαιρο».
Και όλα αυτά εν μέσω αγωνιστικής προετοιμασίας, ούτε καν μέσα στο καλοκαίρι που σταματούν οι αθλητές τι προπονήσεις τους με αποτέλεσμα όποιος έχει λεφτά για βενζίνες και για εισιτήρια μέχρι το κοντινότερο στάδιο του Αγίου Κοσμά, να μπορεί να συνεχίζει να είναι Έλληνας… πρωταθλητής.
Το Sportsfeed απευθύνθηκε και στη δήμαρχο, Μαρία Ανδρούτσου προκειμένου να έχει την επίσημη θέση του δήμου Αγίου Δημητρίου επί του θέματος. «Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είχε ποτέ άδεια για ρίψεις και άπαντες γνωρίζαν πως η βαλβίδα είχε μπει για να βοηθήσει τους ρίπτες. Πρόκειται για μια χερσαία επιφάνεια η οποία δεν πληρούσε ποτέ τις προδιαγραφές και είχε δοθεί προσωρινά στους αθλητές. Τα έργα που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια. Στο χώρο πρόκειται να δημιουργηθεί υπόγειος χώρος στάθμευσης. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, μετά από δύο χρόνια, θα γίνει μελέτη και αν οι προδιαγραφές το επιτρέπουν, είμαστε θετικοί στη δημιουργία ενός γηπέδου ρίψεων» δήλωσε στο Sportsfeed η δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου