Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

«Θα είμαστε παρόντες στο παγκόσμιο»

Στο ρωσικό κοινοβούιο κλήθηκε να μιλήσει ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο σχετικά με τον αποκλείσμο της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου. Ο Ρώσος αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι οι αθλητές της χώρας θα αγωνίζονται και πάλι σε διεθνείς διοργανώσεις σε τρεις μήνες.

Ο Μούτκο στην ομιλία του, τόνισε πως η τιμωρία της Ρωσίας ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων της κοινής γνώμης, ενώ άσκησε έντονη κριτική στις μεθόδους των γερμανικών δικτύων προκειμένουν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την υπόθεση που οδήγησε στον αποκλεισμό.
«Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της πίεσης της κοινής γνώμης. Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι το ντόπινγκ δεν είναι πρόβλημα της Ρωσίας, αλλά ολόκληρου του αθλητισμού». Ο Ρώσος υπουργός αφού διαβεβαίωσε τα μέλη της Δούμας πως σε δύο με τρεις μήνες οι Ρώσοι αθλητές θα αγωνίζονται κανόνικά σε όλες τις διοργάνωσεις, όπως και στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ τον Μάρτιο, έκανε λόγο για παράνομες πράξεις των Γερμανών. «Πολλές από τις ικασίες και τις πληροφορίες που οδήγησαν στον αποκλεισμό μας, βασίστηκαν σε υλικό που προήλθε από κρυμμένες κάμερες και υποκλοπές. Με άλλα λόγια, πράξεις παράνομες σύμφωνα με τους νόμους του κράτους μας».
Παρά την έντονη, κριτική ο Μούτκο στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, διαβεβαιώνει, πως η Ρωσία θα συνεργαστεί με την IAAF προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες και να τηρήσουν όλα τα προαπαιτούμενα για να επανέλθουν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Πηγ: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου