Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το ΟΑΚΑ, η Παιανία, τα όρια και τα πανελλήνια πρωταθλήματα

Τον επονομαζόμενο στρατηγικό σχεδιασμό της Ολυμπιακής χρονιάς παρουσίασε ο ΣΕΓΑΣ σήμερα, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ερωτήματα που τέθηκαν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον ελληνικό στίβο.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας Κώστα Παναγόπουλου, του γενικού γραμματέα Βασίλη Σεβαστή και του εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, ειπώθηκαν αρκετά. Το Sportsfeed μεταφέρει τα πιο σημαντικά.
Παναγόπουλος για το ΟΑΚΑ
«Σήμερα έχει διοικητικό συμβούλιο το ΟΑΚΑ για την εξέταση των προτάσεων. Έγιναν οι προσφορές και σήμερα θα παρθεί η απόφαση του αναδόχου που θα αναλάβει τις εργασίες. Ο ΣΕΓΑΣ έχει ζητήσει μόλις βγει ο ανάδοχος να έρθει σε μια άμεση επαφή μαζί του ώστε να μην χαθεί χρόνος και θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα αποκλειστεί πλήρως ο χώρος. ότι η αίθουσα για τα βάρη θα μπορεί να είναι ανοιχτή για τους αθλητές και ότι οι εργασίες θα γίνονται με απόλυτη ασφάλεια των αθλητών χωρίς όμως να τους αποκλείσει πλήρως από το χώρο και ανατρέψει τον προγραμματισμό τους».
Σεβαστής για την Παιανία
«Υπάρχει ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σταδίου καθώς ποτέ δεν παραδόθηκε από τον κατασκευαστή (πτώχευσε ο ανάδοχος) και πλέον και πολλές φθορές λόγω ελλιπούς φύλαξης. Πρέπει να βγει ένα κονδύλι για την επαναλειτουργία του σταδίου. Πρέπει να προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τον ΣΕΓΑΣ, τον δήμο και την ομοσπονδία του βόλει. Ο ΣΕΓΑΣ θέλει το γήπεδο ουσιαστικά 3-3μιση μήνες το χρόνο και μετά ο δήμος μπορεί να το χρησιμοποιεί για εκδηλώσεις, μαζικό αθλητισμό κλπ. Είναι απαραίτητο όμως από την στιγμή που φτιαχτεί να φυλάσσεται συνεχώς και σωστά ώστε να μην συμβούν οι ίδιες φθορές. Αποτελεί από τις προτεραιότητες στο να δοθεί λύση».
Παναγόπουλος για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου
«Όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό και πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση της επόμενης φάσης της Ευρωλίγκα για να πράξουμε αναλόγως. Αν υπήρχε η Παιανία δεν θα είχαμε ζήτημα καθώς ξέρουμε ότι οι αθλητές θέλουν να βάλουν στο ημερολόγιο τους αγώνες ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Φέτος βέβαια έχουμε δώσει τη δυνατότητα-ελαστικότητα στους αθλητές λόγω της ιδιαιτερότητας της χρονιάς προκειμένου να τους διευκολύνουμε να μην κατέβουν αν δεν θέλουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα».
Ευαγγελόπουλος για τα όρια
Ο εθνικός προπονητής, αναφέρθηκε στα υψηλά όρια που τέθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς «Η ΔΟΕ και η IAAF θέλουν να έχουν λίγους και εκλεκτούς στις διοργανώσεις γιαυτό και στο επι κοντώ για παράδειγμα καλούν 12 και σε άλλα δεν έχουν προκριματικούς αγώνες. Η φιλοσοφία η δικιά μας είναι ότι θέλουμε παρουσίες με αξιώσεις. Οι αθλητές που θα πάνε να έχουν αξιοπρεπή εμφάνιση. Τα όρια είναι εκεί που μπορούν να προσεγγίζουν οι αθλητές και γιαυτό και σε κάποια αγωνίσματα που μπορεί να υστερούμε σαν χώρα έχουμε αφήσει τα ίδια και έχουμε βάλει και την σημείωση ότι τα όρια θα ισχύσουν για αθλητές γεννηθέντες το 1993 και μετά. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ευελπιστούμε σε μια αποστολή 20-23 άτομα και στο παγκόσμιο του κλειστού εκτός από τους 4 που έχουν ήδη το όριο σε ακόμα 3-4 ίσως με συνολική αποστολή από 5 έως 8 άτομα».
Ο κίνδυνος των πανελλήνιων πρωταθλημάτων ανοιχτού στίβου
Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΓΑΣ, αναφέρθηκε και στο θέμα των επενδύσεων που δεν έγιναν από την ομοσπονδία προκειμένου να έχει τις δικές της εγκαταστάσεις. Ο πρόεδρος αποκάλυψε πως ο ΣΕΓΑΣ κινείται να αποκτήσει δικό του στάδιο και οι συζητήσεις που γίνονται δεν είναι με την πολιτεία. Επίσης τέθηκε και το ζήτημα των γηπέδων που μπορούν να γίνουν αγώνες, καθώς όπως υποστηρίζει ο Παναγόπουλος, «η κατάσταση του τάπητα στο Ολυμπιακό στάδιο δεν μας επιτρέπει φέτος να κάνουμε εκεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κινδυνεύουν να μην γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών στα μεγάλα στάδια της χώρας». Ο πρόεδρος ενημέρωσε για τη δωρεά νέου στρώματος επί κοντώ το οποίο σε λίγες εβδομάδες θα είναι στη διάθεση των αθλητών, ενώ ο Σεβαστής, έκανε αναφορά σε πόρισμα που βγήκε και έκλεισε υπερ του ΣΕΓΑΣ όλες τις καταγγελίες που εκκρεμούσαν.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου