Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η εξέλιξη των προπονητών

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο The IAAF CECS LEVEL II Nicosia Cyprus συνεχίζεται σήμερα στην Κύπρο με τη διεξαγωγή του δεύτερου από τα τέσσερα μέρη του.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι της IAAF για την εκπαίδευση των προπονητών στην Κύπρο, είναι επιπέδου 2 και διαρκεί 14 μέρες με τη συμμετοχή προπονητών όπως ο Αντώνης Γιαννουλάκης, ο Χάρης Παπαδιάς και ο Γιώργος Οικονομίδης.
Το σεμινάριο διδάσκουν οι Ιωάννα Σιώμου και ο Κυριάκος Κυριάκου. Η προπονήτρια της Ελισάβετ Πεσιρίδου και μια εκ των κορυφαίων της Ελλάδας στα εμπόδια παρακολούθησε φέτος στη Γερμανία, στα πλαίσια της παγκόσμιας επιμόρφωσης των προπονητών σεμινάριο στην αγγλική γλώσσα το οποίο ολοκλήρωσε επιτυχώς παίρνοντας το βαθμό του λέκτορα κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι η IAAF την πιστοποίησε να είναι επίσημος εκπαιδευτικός της και να μπορεί να διδάξει το πρόγραμμα της.
«Η IAAF προσπαθεί να επιμορφώσει σοβαρά τους προπονητές της σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει ένα σύστημα εκπαίδευσης τους, κοινό για όλους που αποτελείται από 5 επίπεδα. Για κάθε συμμετέχοντα δημιουργείται φάκελος στην IAAF και κάποια στιγμή προσδοκούν να εφαρμόσουν την πολιτική να μην μπορείς να γυμνάσεις αθλητές σε πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο αν δεν είσαι πιστοποιημένος προπονητής» δήλωσε η προπονήτρια του ΓΣ Κηφισιάς συμπληρώνοντας «όποιον τον ενδιαφέρει η εξέλιξη του, το χαρτί από αυτό το σεμινάριο είναι πολύ καλό».
Όλοι οι συμμετέχοντες για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο, πρέπει να έχουν ήδη το πτυχίο του επιπέδου 1 (Kids athletics) και όσοι πετύχουν, ανάλογα και με το βαθμό που θα λάβουν, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το επίπεδο 3 που αφορά την εξειδίκευση στα αγωνίσματα του στίβου.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου