Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Από την Τρίπολη στο Λος Άντζελες

Σε κέντρο παραγωγής Ελληνίδων πρωταθλητριών εξελίσσεται το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, USC. Η κορυφαία δρομέας του φημισμένου πανεπιστημίου των Τρόγιανς είναι η Κατερίνα Μπερδούση, έχοντας συμφοιτήτριες τις δίδυμες πολίστριες Χαραλαμπίδη (δις πρωταθλήτριες Ευρώπης και 3ες στον κόσμο με την Εθνική νεανίδων) και σύντομα θα έχει και την κωπηλάτρια (Ολυμπιονίκης νέων) Αθηνά Αγγελοπούλου.

Το 2015 ήταν μια πετυχημένη αγωνιστική περίοδος για την Κατερίνα Μπερδούση, κερδίζοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας του USC στον ανώμαλο δρόμο. Πλεόν η 22χρονη αθλήτρια από την Τρίπολη θα επικεντρωθεί στις εντός σταδίου αποστάσεις.
Η Μπερδούση η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει την 4η θέση στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες νέων στην Σιγκαπούρη και το χάλκινο μετάλλιο στη Μόσχα στους ευρωπαϊκούς αγώνες πρόκρισης που προηγήθηκαν το 2010, μίλησε στονSportsfeed για τον απολογισμό της περασμένης σεζόν και τα εμπόδια που συνάντησε στην πορεία της.
«Η προηγούμενη χρονιά 2014-2015 πήγε αρκετά καλά. Στον ανώμαλο δρόμο είχα μια πολύ καλή σεζόν με αποτέλεσμα να ονομαστώ από το USC Athletic Department ως η καλύτερη αθλήτρια ανώμαλου δρόμου 2014 πράγμα πολύ τιμητικό για μένα γιατί είδα να επιβραβεύεται η προσπάθεια μου μέσα από τις δυσκολίες του να είσαι φοιτήτρια-αθλήτρια και την μεγάλη πίεση να τα προλαβαίνω όλα! Μετά τη λήξη της σεζόν του ανώμαλου δρόμου και λίγο πριν τα Χριστούγεννα με ταλαιπώρησε ένας τραυματισμός που με κράτησε εκτός προπονήσεων για 6 εβδομάδες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσω αρκετή από την χιλιομετρική βάση που είχα χτίσει, έτσι άργησα να επανέλθω και όταν ξεκίνησε η σεζόν του στίβου δεν ήμουν 100% έτοιμη και δεν πήγα τόσο καλά όσο θα ήθελα».
Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τους αγώνες της στον ανώμαλο δρόμο για τη σεζόν που τρέχει, η πρωταθλήτρια μίλησε και για τα πρόσφατα αποτελέσματα των προσπαθειών αλλά και τους επόμενους στόχους της. «Ο κύριος στόχος μου αυτή τη χρονιά είναι να μείνω υγιής καταρχήν και χωρίς τραυματισμούς. Μόλις τελείωσε η σεζόν του ανώμαλου και τώρα θα ξεκινήσω να προπονούμαι για την σεζόν του στίβου. Όσον αφορά τον ανωμαλο και φέτος πήγα καλά αφού ήμουν σε όλους τους σημαντικούς αγώνες η πρώτη αθλήτρια της ομάδας του USC. Ένας από τους στόχους που πιστεύω ότι κατάφερα , είναι να ξαναμπώ στον τοίχο με τους καλύτερους αθλητές (κάθε χρόνο USC Athletic Department φωτογραφίζει τους καλύτερους αθλητές από κάθε άθλημα και τους αναρτά σε φωτογραφίες πραγματικού μεγέθους σε διάφορα σημεία των αθλητικών εγκαταστάσεων). Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και έτοιμη για την σεζόν του στίβου και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη μου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Η δρομέας-ψυχολόγος και εργοθεραπεύτρια αναφέρθηκε και στις συνθήκες προπόνησης που επικρατούν στις μακρινές ΗΠΑ, αλλά και για την συνεργασία της με τον προπονητή της. «Οι συνθήκες προπόνησης εδώ είναι πολύ καλές. Στο Λος Αντζελες που βρίσκομαι έχει μόνιμα πολύ καλό καιρό και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πρόβλημα. Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου είναι εκπληκτικές και είναι από τις καλύτερες της Αμερικής. Έχουμε την στήριξη αθλητικών ψυχολόγων και διατροφολόγων μονίμως και έχουμε παράλληλα και ακαδημαϊκή στήριξη αφού το πανεπιστήμιο παρέχει στους αθλητές φροντιστήριο σε οποία μαθήματα πιστεύουν ότι χρειάζονται βοήθεια. Επίσης έχουμε φυσικοθεραπευτές μαζί μας σε όλη την διάρκεια της προπόνησης και φυσικά κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μακάρι να μπορούσα να μεταφέρω με περισσότερα λόγια για το ποσό οργανωμένα είναι εδώ και ποσό καλές είναι οι εγκαταστάσεις, αλλά νομίζω πως μόνο μέσω φωτογραφιών μπορεί να γίνει κατανοητό τι εννοώ! Προπονούμαι με τον Ντέιβιντ Φρίμαν ο οποίος είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον πλανήτη που έχουν τρέξει το μίλι σε χρόνο κάτω από 4 λεπτά, έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι πρωταθλητής ΗΠΑ. Το ότι είναι μόλις 33 χρόνων μας κάνει να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και να μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα. Πιστεύω πολύ στην προπόνηση του και η συνεργασία μας λειτουργεί εξαιρετικά».
Η πολυτάλαντη Μπερδούση μας απάντησε και για τα μελλοντικά της πλάνα, σε σχέση με το αν σκέφτεται να επιστρέψει κάποια στιγμή μόνιμα στην Ελλάδα. «Δεν έχω αποφασίσει τι θέλω να κάνω όταν αποφοιτήσω. Έχω σκεφτεί να συνεχίσω τις σπουδές μου κάνοντας κάποια εξειδίκευση (master). Παράλληλα όμως έχω πολλά και σημαντικά πράγματα που με τραβάνε στην Ελλάδα όπως η οικογένεια μου και η σχέση μου. Ωστόσο δεν μπορώ να ξέρω τι θα προκύψει στο μέλλον» ήταν τα λόγια της στο Sportsfeed.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου