Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μείον 86 η ρωσική αποστολή και βλέπουμε…

Οι περισσότερες παγκόσμιες ομοσπονδίες ακολούθησαν αμέσως τις οδηγίες της ΔΟΕ και έβγαλαν τις αποφάσεις τους για τη συμμετοχή ή όχι των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς. Συνολικά 86 έχουν αποκλειστεί μέχρι στιγμής με τους περισσότερους να είναι από την κωπηλασία. Να δούμε όμως τί ισχύει σε κάθε ένα από τα αθλήματα που οι Ρώσοι έχουν εκπροσώπηση.
Tοξοβολία
Τρεις αθλήτριες κέρδισαν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς (Ντασιντορζίεβα, Πέροβα και Στεπάνοβα) και οι τρεις πήρα το ΟΚ να συμμετάσχουν καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία υποστηρίζει ότι έχουν ελεγχθεί κατ’ επανάληψη και πληρούν τα κριτήρια της ΔΟΕ.


Στίβος
Ο υπουργός αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο έκανε την ύστατη προσπάθεια και έστειλε προσωπική επιστολή στον Σεμπάστιαν Κόου για να δοθεί το ΟΚ σε 68 καθαρούς αθλητές. Ο πρόεδρος της IAAF απάντησε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή είναι ανένδοτη και το θέμα έληξε. Εκτός Ολυμπιακών τέθηκε και η πληροφοριοδότης Στεπάνοβα, μετά από απόφαση της ΔΟΕ, ενώ για την Ντάρια Κλισίνα, το στάτους έχει αλλάξει μετά την έκθεση Μακλάρεν και δε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Μπάντμιντον
Η Ρωσία έχει τέσσερις αθλητές και περιμένει την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Πυγμαχία
Το θέμα με την πυγμαχία είναι περίπλοκο καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία είναι πιο προβληματική από τη Ρωσία στο θέμα του ντόπινγκ, σε σημείο που να τίθεται και θέμα αποβολής του αθλήματος από τους επόμενους Ολυμπιακούς, καθώς οι έλεγχοι ντόπινγκ είναι ανύπαρκτοι.

Κανόε-Καγιά
Πέντε μέλη της ομάδας της Ρωσίας αποκλείστηκαν είτε λόγω παρελθόντος με απαγορευμένες ουσίες, είτε λόγο εμπλοκής στην έκθεση Μακλάρεν.

Ποδηλασία
Η παγκόσμια ομοσπονδία θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες. Σίγουρα εκτός είναι ο Ίλνουρ Ζακάριν ο οποίος έχει εκτίσει ποινή δύο ετών για στεροειδή, το 2009.

Ιππασία
Κανένα από τα πέντε μέλη της ομάδας δεν έχει θέμα συμμετοχής.

Ξιφασκία
Αναμένεται η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Γκολφ
Μοναδική ρωσική συμμετοχή είναι η Μαρία Βιτάλεβνα Μπαλικόεβα για την οποία ακόμα δεν έχει βγει απόφαση.

Γυμναστική
Η FIG ήταν η πρώτη ομοσπονδία που τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον του αποκλεισμού των Ρώσων. Σήμερα έβγαλε ανακοίνωση ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα (και την έκθεση Μακλάρεν) προσεχτικά προτού προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Χάντμπολ
Η παγκόσμια ομοσπονδία ζήτησε τα whereabouts όλων των παικτών για να προχωρήσει σε ελέγχους ενώ θα εξεταστεί και η έκθεση Μακλάρεν.

Τζούντο
Όλοι όσοι πήραν πρόκριση (11) θα αγωνιστούν κανονικά. Να σημειωθεί επίτιμος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας τζούντο, είναι ο Πούτιν.

Μοντέρνο πένταθλο
Ο Μαξίμ Κουστόφ και ο αναπληρωματικός Ιλία Φρόλοφ αποκλείστηκαν καθώς εμφανίζονται στην έκθεση Μακλάρεν να έχουν αλλοιωθεί τα δείγματα τους που ήταν θετικά σε στεροειδή. Στο Ρίο θα ταξιδέψουν οι εναπομείναντες τρεις και η χαμένη θέση θα πάει στη Λετονία.

Κωπηλασία
Συνολικά κόπηκαν 20 κωπηλάτες και δύο πηδαλιούχοι, απομένοντας μόλις έξι για να αγωνιστούν στο Ρίο.

Ιστιοπλοΐα
Οι επτά από τους οκτώ ιστιοπλόους πήραν το ΟΚ και κόπηκε ο Πάβελ Σοζίκιν (μέλος του πληρώματος 470) γιατί το όνομα του υπάρχει στην έκθεση Μακλάρεν.

Σκοποβολή
Στην ρωσική ομάδα υπάρχουν 18 μέλη και όλα πήραν το ΟΚ να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς.

Κολύμβηση
Τέσσερις κόπηκαν από την ρωσική Ολυμπιακή επιτροπή για παραβάσεις στο παρελθόν και τρεις από την παγκόσμια ομοσπονδία γιατί τα ονόματα τους είναι στην έκθεση Μακλάρεν.

Συγχρονισμένη κολύμβηση
Όλες πήραν ΟΚ.

Καταδύσεις
Υπάρχουν οκτώ μέλη τα οποία όμως θα επενεξεταστούν τα δείγματα τους από το παγκόσμιο του Καζάν.

Υδατοσφαίριση
Και οι 13 αθλήτριες του πόλο θα περάσουν από ελέγχους και τα δείγματα του Καζάν θα επανεξεταστούν.

Επιτραπέζια αντισφαίριση
Η απόφαση θα βγει τις επόμενες μέρες.

Τάε κβον ντο
Η παγκόσμια ομοσπονδία εδρεύει στη Σεούλ και δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση.

Τένις
Όλα τα μέλη της ομάδας που έχουν επιλεγεί, είναι ελεύθερα να αγωνιστούν στο Ρίο.

Τρίαθλο
Αναμένεται ανακοίνωση για τους έξι αθλητές (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες).

Βόλεϊ
Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Πάλη
Ζητήθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τους αθλητές και τις αθλήτριες που εμφανίζονται να έχουν αλλοιωθεί τα δείγματα τους. Θα υπάρξουν αποκλεισμοί.

Άρση βαρών
Ήδη έχουν αποκλειστεί αρκετοί και θα υπάρξουν και άλλοι. Δεν αποκλείεται και η εξ’ ολοκλήρου αποβολή της ομάδας.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου