Τρίτη 19 Ιουλίου 2016


by

Article Preview


Η έκθεση McLaren σχετικά με έρευνες για τα σκάνδαλα doping στη Ρωσία ανακοινώθηκε με τα στοιχεία ιδιαίτερα επιβαρυντικά και τη Ρωσία να κινδυνεύει με αποκλεισμό από τυος Ολυμπιακούς Αγώνες (κάτι που ζητάει και η WADA) όχι μόνο στο στίβο, καθώς οι παρατυπίες δεν περιορίζονταν μόνο στον Κλασσικό Αθλητισμό.

Στο διάστημα 2012 - 2015 γίνεται λόγος για 643 θετικά δείγματα Ρώσων αθλητών (τα 139 στο στίβο) από περίπου 30 αθλήματα που έγιναν ...αρνητικά.

Σε αυτό το διάστημα συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου του 2013 στη Μόσχα, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014 στο Sochi και το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2015 στο Kazan.

Η έκθεση του επικεφαλής της Επιτροπής κου McLaren περιλαμβάνει ...


by

Article Preview


Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν ξεκίνησε στο Bydgoszcz της Πολωνίας με τον Konrad Bukowiecki, το μεγάλο όνομα των διοργανωτών -και ίσως και των αγώνων- να σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαιροβολία βελτιώνοντας κατά 34 εκατοστά τα 23μ. του Gill (με τη 6κιλη σφαίρα που ρίχνουν οι έφηβοι)

Ο Bukowiecki ξεκίνησε με 22,46μ., ο Ρουμάνος Toader στη 2η του προσπάθεια έριξε 22,30μ. αλλά ο Πολωνός έστειλε τη σφαίρα στα 23,34μ. στην 3η προσπάθεια, έχοντας τις άλλες 2 άκυρες. Να σημειωθεί ότι σε ορ.άλματα και ρίψεις μόνο οι 6 πρώτοι συνεχίζουν μετά τις τρεις προσπάθειες και μονάχα για μια ακόμα.(Η απόφαση αυτή της IAAF μειώνει το ενδιαφέρον για την εξέλιξη του τελικού και τις πιθανότητες επίτευξης καλύτερων επιδόσεων κατά τη διάρκεια του.) Παρόλ'αυτά και οι 7 πρώτοι πέτυχαν ατομικό ρεκόρ.

Στον προκριματικό ...


by

Article Preview


Αρκετές καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στα meeting στη μνήμη του Gyulai στην Ουγγαρία με τους Rudisha, Simbine, Thomas να ξεχωρίζουν και σε αυτό του Sotteville στη Γαλλία με τον Lavillenie να ανεβαίνει ψηλά, ενώ είχαμε και από 2 Ελληνικές και Κυπριακές συμμετοχές.

Στο Szekesfehervar, στα 200μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας βελτίωσε τη φετινή του επίδοση με 20.34 (+0,7) και πήρε την 3η θέση.
Ο ΝοτιοΑφρικανός Akani Simbine ήταν ο νικητής με 20.18, ενώ 20.24 έκανε ο Isiah Young.

Προηγουμένως ο 23χρονος Simbine κέρδισε τα 100μ. με 9.89 (+1,9) βελτιώνοντας κατά 7 εκατοστά το ρεκόρ Νοτίου Αφρικής που είχε ο ίδιος. Σε 9.92 ακολούθησε με καλύτερη φετινή του επίδοση o Asafa Powell, στην ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου