Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πλησιάζει τον σπουδαίο Τσιμίνο

Ο Άγγελος Βασιλείου ήταν ένας από τους άτυχους της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπίντγκοτς καθώς αποκλείστηκε από τον τελικό αν και πιο γρήγορος από κάποιους φιναλίστ, γιατί κληρώθηκε στην προκριματική σειρά που ήταν σαν… τελικός. Δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει το κυνήγι ενός Έλληνα αθλητή παγκοσμίου επιπέδου. Του Αρσένη Τσιμίνου.
Πηγή: sportsfeed.gr
Ο νεαρός πρωταθλητής των 1.500μ. ταξίδεψε στο Μπίντγκοτς σε πολύ καλή κατάσταση αποφασισμένος να μπει στον τελικό. Μεταξύ 48 αθλητών σημείωσε τη 13η επίδοση (3:47.38) και στον τελικό πέρασαν οι νικητές προκριματικών σειρών με επιδόσεις κατώτερες όπως ο Σέρβος Ελζάν Μπίμπιτς με 3:47.72 και ο Ισπανός Ζόρντι Τόρεντς με 3:47.80.
Ο Βασιλείου έμεινε μακριά από το ρεκόρ του (3:43.87) το οποίο θα τον έβαζε σίγουρα τελικό (3:44.59 ήταν η καλύτερη επίδοση των προκριματικών), ενώ στον τελικό πολλά μπορούσαν να συμβούν καθώς η κούρσα ήταν πολύ αργή (3:48.63 ο νικητής, Κενυάτης Κουμάρι Τάκι).
Όλα αυτά πείσμωσαν τον 19χρονο αθλητή του Χρήστου Παπαχρήστου ο οποίος το ίδιο βράδυ, άρχισε να ψάχνει μίτινγκ να αγωνιστεί στα 1.500μ. Ήθελε το ρεκόρ καθώς ο ίδιος ένιωθε πολύ καλά. Βρήκε το μίτινγκ του Νιβόνε στο Βέλγιο δήλωσε συμμετοχή και δύο μέρες μετά τον προκριματικό του παγκοσμίου, αναχωρεί από το Μπίντγκοτς για το Βέλγιο. Μετά από ταξιδι 13 ωρών με αλλαγές σε τρία τρένα, δύο λεωφορεία και ένα αεροπλάνο φτάνει στο Βέλγιο και αγωνίζεται το Σάββατο για να κάνει 3:43.28 βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ (3:43.87) και πλησίασε στο δευτερόλεπτο το πανελλήνιο ρεκόρ των εφήβων το οποίο κατέχει ο σπουδαίος Αρσένης Τσιμίνος με 3:42.20 που αντέχει από το 1980! Ωστόσο ο Βασιλείου είναι ο Νο2 πλέον στη λίστα και η δήλωση του μετά τον αγώνα ήταν ενδεικτική. «Είμαι πολύ περήφανος που πλησίασα και άλλο το ρεκόρ ενός σπουδαίου αθλητή, του Αρσένη Τσιμίνου».
Η σεζόν για τον αθλητή του Χρήστου Παπαχρήστου δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχοντας φτάσει τόσο κοντά στο ρεκόρ του Τσιμίνου δε θα τα παρατήσει τώρα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασίσει αν θα αγωνιστεί στο πανελλήνιο των νέων στη Λάρισα ή σε ακόμα ένα μίτινγκ του Βελγίου (στο Λεουβέν) όπου παραμένει και προπονείται. Θέλει να κυνηγήσει το πανελλήνιο και θα επιδιώξει να κάνει ακόμα μία δυνατή κούρσα.
Για τις ΗΠΑ όπου θα αρχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Γουέικ Φόρεστ, θα αναχωρήσει στις 22 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου