Η αγωνιστική δράση εκτός συνόρων συνεχίζεται με κάποιους αθλητές να ετοιμάζονται για Ριο και άλλους να θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με κάποιο ρεκόρ.

Στο Jockgrim έγινε το καθιερωμένο meeting επικοντώ, όπου ο Κώστας Φιλιππίδης πήρε την 3η θέση περνώντας τα 5,62μ. με την πρώτη προσπάθεια, ενώ δεν μπόρεσε να περάσει μετά τα 5,72μ. Ο Sam Kendricks ήταν ο νικητής καθώς πέρασε τα 5,82μ., με την πρώτη προσπάθεια - και μετά προσπάθησε στα 6μ. Με 5.72. ο Tiago Braz ήταν 2ος.

Στις γυναίκες η Lisa Ryzih πέρασε τα 4,73μ. με την πρώτη προσπάθεια και ακολούθως προσπάθησε ανεπιτυχώς στα 4,83μ. για το ρεκόρ Γερμανίας της Spiegelburg.
Οι McCartney και Hutson έκαναν 4,53μ., χαμηλά έμεινε η Strutz.

Ο Φιλιππίδης θα κάνει νέο αγώνα την Παρασκευή 22/7, σε πλατεία, στο Schlanders στη Β.Ιταλία. Ξεχωρίζουν ακόμα οι Braz, Hollis, Gruber.

Την Παρασκευή και Σάββατο γίνονται οι αγώνες "Anniversary Games" (επετειακοί των Ολυμπιακών) στο Λονδίνο, 10ος για τη σειρά Diamond League, όπου στις 23/7 αγωνίζεται και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επικοντώ [θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο]

Το Σάββατο 23/7 σε meeting στο Ninove του Βελγίου έχουν δηλωθεί αρκετοί Έλληνες (Καθώς το Σάββατο γίνεται και το στρατιωτικό πρωτάθλημα ενδεχομένως κάποιοι να αγωνιστούν τελικά στο Αίγιο) και Κύπριοι αθλητές, μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία, οι Ανδρεάδης και Τριβυζάς στα σπριντ, ο Μαυρίδης και η Πετσούδη στα εμπόδια και για την Κύπρο η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 1500μ., ο Δημητρίου στα 800μ., ο Στυλιανού στο επικοντώ.

-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό