Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

by

Article Preview


Το Διεθνές Δικαστήριο επίλυσης Αθλητικών διαφορών στη Λωζάννη, το CAS (Court of Arbitration for Sport) αποφάσισε την Πέμπτη 21/7 τον οριστικό αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Μετά την απόφαση της IAAF είχαν προσφύγει 68 αθλητές εκεί - η Ρωσία δήλωσε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσους αθλητές στίβου και 387 συνολικά από ολα τα αθλήματα.

Κατόπιν των ακροάσεων το CAS απεφάνθη αρνητικά στη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και τους 68 αθλητές-τριες στίβου, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την IAAF και τη δικαιοδοσία της.

Ωστόσο από την IAAF ανοικτό παραμένει το παράθυρο ουδέτερης συμμετοχής βάσει ορισμένων κριτηρίων και το διακίωμα έχουν ηδη αποκτήσει η Stepanova (που αγωνίστηκε και στο Ευρωπαικό στο Amsterdam) και η Klishina.
Η στάση και οι προθέσεις του μεγάλου ονόματος της Ρωσίας, της Isinbayeva, ...
by

Article Preview


Η Β' ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ε/Ν στην Πολωνία, είχε και μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μήκος.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με 7,50μ., στη 2η του προσπάθεια έκανε 7,82μ. κι ανέβηκε κι άλλο στην 3η κάνοντας 7,91μ. (-0,4) για να βρεθεί πριν την 4η και τελευταία προσπάθεια της 6αδας στη 2η θέση, όπου και παρέμεινε, ενώ στο τελευταίο του άλμα -που μαλιστα ήταν ημιτελές- έκανε 7,62μ.

Ήταν το 9ο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης που ξεκίνησε το 1986 στο ΟΑΚΑ, το 3ο αργυρό μετά τους Παπακώστα, Σαριτζόγλου -ενώ χρυσό έχει κατακτήσει μονάχα ο Ιακωβάκης ως τώρα.





by

Article Preview


Κι ενώ η Ολυμπιακή περίοδος πλησιάζει, ο 10ος -και τελευταίος πριν το Ρίο- αγώνας της σειράς Diamond League που είναι διήμερος διεξάγεται την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Λονδίνο - εκεί όπου έγιναν οι προηγούμενοι Ολυμπιακοί αγώνες αλλά και θα γίνει το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το Σάββατο στις 4:44μμ ξεκινάει το επικοντώ γυναικών, με την Κατερίνα Στεφανίδη μετά τις νίκες της σε Άμστερνταμ και Μονακό -στον προηγούμενο αγώνα D.L.- να θέλει να συνεχίσει το σερί της αλλά και να μεγαλώσει τη διαφορά στη βαθμολογία όπου προηγείται και βέβαια να επιδιώξει το πανελλήνιο ρεκόρ που γυροφέρνει.

Στον αγώνα ξεχωρίζουν ακόμα ...
by

Article Preview


Εξαφάνισε το ακόντιο στους αγώνες "Χρ.Βουδούρης" στη Θήβα ο Πάρης Μπατζάβαλης. Με βολή στα 85,95μ. ο 22χρονος αθλητής του Ζευς Τρικάλων βελτίωσε κατά 4,5μ. το ατομικό του ρεκόρ για να γίνει ο 2ος όλων των εποχών μετά τα 91,69μ. του Κώστα Γκατσούδη - του οποίου πήρε και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας που είχε από ..τότε που γεννήθηκε ο Μπατζάβαλης, με 83,82μ.

Το ρεκόρ των 85,95μ. ήρθε στην 4η βολή του ενώ στη 2η είχε ρίξει 79,71μ.
Ακόμη, ατομικό ρεκόρ με 75,20μ. έκανε ο Γιάννης Χουλάκης.

Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου που ετοιμάζεται για Ρίο έριξε στη δισκοβολία 58,58μ., ενώ στους άνδρες ο Γιώργος Τρέμος 58,53μ., ο Πλαβούκος 49,12μ,. και ο Σταματόγιαννης 46,70μ.

Στη σφαιροβολία ...

by

Article Preview


Από την ΕΟΕ ανακοινώθηκαν οι ημέρες και οι ώρες αναχώρησης των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για το Ρίο ντε Τζανέιρο με την Ειρήνη Βασιλείου να αναχωρεί πρώτη στις 2 Αυγούστου -όπως και ο αρχιπροπονητής κος Ευαγγελόπουλος- ενώ το πρώτο γκρουπ με 7 αθλητές φεύγει την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Η τελετή έναρξης είναι την Παρασκευή 5 Αυγούστου -την ίδια ημέρα που αναχωρεί και ο Κ.Φιλιππίδης- ενώ μια εβδομάδα μετά ξεκινούν τα αγωνίσματα του στίβου
(->πρόγραμμα),
απο την Παρασκευή 12 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 21 Αυγούστου οπότε λήγουν και οι αγώνες.
Την τελευταία ημέρα γίνεται ο Μαραθώνιος ανδρών -ενώ ο Χρ.Μερούσης είναι και ο τελευταίος αθλητής που θα αναχωρήσει, τη μέρα που ξεκινάει ο στίβος, στις 12/8.
Η Ν.Κυριακοπούλου που συνεχίζει θεραπείες, θα είναι η προηγούμενη, στις 8/8, ενώ στις 7/8 είναι η αναχώρηση των άλλων 11 αθλητών.
- Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Αλεξια Πάππας και ο Νικόλας Σκαρβέλης θα μεταβούν από τις ΗΠΑ.

Οι αναχωρήσεις από Ελλάδα είναι οι ακόλουθες: ...
by

Article Preview


Την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιουλίου διεξάγεται η συνάντηση Παίδων/Κoρασίδων Ελλάδος-Κύπρου στη Λευκωσία, όπως και πριν 2 χρόνια, ενώ πέρυσι είχε γίνει στη Λάρισα (δείτε->εδώ)

Η συνάντηση που ξεκίνησε από το 1987 διεξάγεται εναλλάξ και ανελλιπώς κάθε χρόνο στα πλαίσια του Αθλητικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).
Κάθε χώρα μπορεί να συμμετέχει με δύο αθλητές-τριες σε κάθε αγώνισμα και υπάρχει ομαδική βαθμολογία.

Η Ελληνική ομάδα:

Παίδες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου