Σάββατο 1 Ιουλίου 2017


by


Article Preview



Το 56ο "Golden Spike" meeting, που ανήκει στη σειρά World Challenge, διεξήχθη στην Οστράβα της Τσεχίας την Τετάρτη 28 Ιουνίου
-> Αποτελέσματα

Ο Wayde vanNiekerk στα 300μ. πέτυχε την ταχύτερη επίδοση στο αγώνισμα ξεπερνώντας τα 30.85 του Michael Johnson, τερματίζοντας σε 30.81. (->video)
Πλέον ο ΝοτιοΑφριακανός έχει κατέβει τα 10" στα 100μ., τα 20" στα 200μ. τα 31" στα 300μ. και ...θέλει και τα 43" στα 400μ.

Στα 100μ. ο Usain Bolt, πλησιάζοντας στο φινάλε της μεγάλης καριέρας του, έτρεξε σε 10.06 και ήταν ο νικητής με τον Perez 3εκ. πίσω.

Στα 110μ. εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε σε 13.51 ενώ ο Μίλαν Τραίκοβιτς έκανε ...


by

Article Preview



Η σειρά Diamond League φτάνει στα μέσα της, με τον 7ο αγώνα της σειράς να γίνεται το Σάββατο στο Παρίσι με πολλές σπουδαίες συμμετοχές, μεταξύ αυτών και ελληνικές.
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα

Το επι κοντώ θα έχει και πάλι ελληνική εκπροσώπηση, καθώς μπορεί ο άτυχος Κώστας Φιλιππίδης να βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας από την πρόσφατη αρθροσκόπηση, όμως για πρώτη φορά θα λάβει μέρος ο έφηβος Εμμανουήλ Καραλής.

Στο αγώνισμα θα είναι ο ...οικοδεσπότης παγκόσμιος ρέκορντμαν Renaud Lavillenie αλλά και ο Sam Kendricks που στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ πέρασε τα 6μ.

Στα 200μ που κλείνουν το πρόγραμμα θα είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας. Μαζί, ο νικητής στις ΗΠΑ ...

by

Article Preview



Η ΚΦΑ και υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας ΣΕΦΑΑ Αθηνών Αλεξάνδρα Μαρκάτη ερευνά το πως βιώνουν οι αθλητές τον αγωνιστικό αθλητισμό (->ερωτηματολόγιο) ενώ μας παρουσιάζει για τον αναπτυξιακό αθλητισμό το ψυχοκινητικο πρόγραμμα "Αθλούμαι γιατί Αισθάνομαι"

Στην πορεία του χρόνου θα μας παρουσιάζει στο stivoz.gr από πλευράς ψυχολογίας ενδιαφέροντα θέματα και προσεγγίσεις για τους μεγάλους ή μικρούς αθλητές και τον περίγυρό τους - τόσο σε αναπτυξιακό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.
Α. Πως βιώνουν ψυχοσωματικά οι αθλητές την ενασχόλησή τους με τον αγωνιστικό αθλητισμό; (αφορά αθλητές για συμμετοχή σε έρευνα)

Ο αγωνιστικός αθλητισμός υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από ένα προκλητικό περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές μπορούν να ανακαλύψουν την εσωτερική τους ταυτότητα και να καλλιεργήσουν το μέγιστο δυναμικό τους.
Ωστόσο, ...


by

Article Preview



Στην Πάτρα που φιλοξένησε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ, διεξάγονται το Σάββατο 1η Ιουλίου τα "Τοφάλεια"
-> Νέο πρόγραμμα

Η διοργάνωση είχε αναβιώσει το 1995 στο Εθνικό Στάδιο Πατρών, ανακαινισμένο από το 2004 ως Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ενώ είχε γίνει πρώτη φορά στο Στάδιο της Παναχαικής το 1966 προς τιμήν του Δημητρίου Τόφαλου που ήταν παρών και τιμήθηκε, ακριβώς 60 χρόνια μετά το χρυσό του στην άρση βαρών στη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας.

Είναι ο 3ος αγώνας γκραν πρι (μετά από Έδεσσα και Ορεστικό, ενώ απομένει η Καβάλα στις 22/7) με τις επιδόσεις να αναγνωρίζονται σε περίπτωση επίτευξης ορίων.
Για τους Νέους ...

by
  1. Ευρωπαικό ομάδων
Article Preview



Το ευρωπαικό κύπελλο συνθέτων αγωνισμάτων, πλέον ευρωπαικό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων στα σύνθετα (European Combined Events Team Championships) διεξάγεται το Σ/Κ 1η και 2 Ιουλίου.
-> Πληροφορίες

Γενικά αρκετές είναι οι απουσίες των πρωτοκλασάτων αθλητών των αγωνισμάτων, ενώ η Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια δεν μετέχει στη διοργάνωση. Η πρωταθλήτρια Ρωσία τελεί υπό τιμωρία και υποβιβάζεται απο τη Superleague που γίνεται στο Tallinn της Εσθονίας, ενώ μια ακομα ομάδα θα την ακολουθήσει.

Πέρα από τη διοργανώτρια, οι Γαλλία, Ουκρανία,Λευκορωσία, Μ.Βρετανία ήταν και το 2015 στην κορυφαία κατηγορία, ενώ Ελβετία και Πολωνία ανέβηκαν σε αντιθεση με Ολλανδία και Τσεχία.
Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Oleksiy Kasyanov από την Ουκρανία και της Geraldine Ruckstuhl από την Ελβετία.

Στην πόλη Monzon της Αραγωνίας ...




by

Article Preview



Το βαλκανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Εφήβων - Νεανίδων διεξάγεται το ερχόμενο Σ/Κ, 1-2 Ιουλίου στο Pitesti της Ρουμανίας.
-> Πρόγραμμα /infos

Εκεί είχε γίνει τα 2 προηγούμενα χρόνια το βαλκανικό Α/Γ -που φέτος ακολουθεί σε 2 εβδομάδες στο Novi Pazar της Σερβίας.
Πλέον στη βαλκανική Ομοσπονδία ανήκουν 17 κράτη-μέλη.

Η ελληνική αποστολή θα πάρει μέρος στο Pitesti με 35 αθλητές και αθλήτριες, με πολλούς να έχουν ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Grosseto της Ιταλίας στις 20-23 Ιουλίου
-> Όρια/ επιτεύξεις

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί, στις 8-9/7 στην Κατερίνη και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε/Ν
-> πρόγραμμα /πληροφορίες

Η ομάδα στο βαλκανικό Ε/Ν

Εφηβοι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου