Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι 23 υποψήφιοι της Πράγας

Η σεζόν του κλειστού στίβου ξεκίνησε και το Sportsfeed κάνει σήμερα μια ανάλυση των πρωταθλητών μας που πιστεύει ότι θα είναι στο αεροπλάνο για την Πράγα.


Μια διοργάνωση- ευκαιρία για πολλούς αθλητές να μετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση τη φετινή χρονιά. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους από πέρσι και αναμένουν τους αγώνες για να «κυνηγήσουν» τα όρια. Ως γνωστόν από το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιανουαρίου θα γίνει ημερίδα στο ΣΕΦ, όπου μετρούν τα όρια. Πόσοι όμως είναι εκείνοι που μπορούν να πάρουν το «εισιτήριο» για την πρωτεύουσα της Τσεχίας.
Ν’ αναφέρουμε εδώ ότι η αριθμητική δήλωση συμμετοχής που έχει στείλει ο ΣΕΓΑΣ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου είναι για 18 άτομα. Φυσικά υπάρχει το περιθώριο για συν πλην, αλλά μακάρι αυτό να έχει θετικό πρόσημο. Πάντως, με μια πρώτη ανάλυση φαίνεται ότι «υποψήφιοι» για τα όρια είναι 23 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

9 οι σίγουροι Κώστας Δουβαλίδης – 60μ. εμπόδια Αν ο πρωταθλητής είναι σε καλή κατάσταση μπορεί από τους πρώτους του αγώνες να βρεθεί κάτω από το 7.74, έχοντας μάλιστα, ατομικό 7.60 που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτό που «κυνηγάει» είναι η διάκριση στον κλειστό και φέτος έχει την ευκαιρία. Αντώνης Μάστορας – ύψος Ήδη από τους πρώτους αγώνες «φλερτάρει» με το όριο (2.26μ.) και δείχνει ότι στους επόμενους αγώνες του θα υπερβεί αυτό το ύψος. Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 2.29μ. και στον ανοιχτό 2.30μ. Κώστας Φιλιππίδης – επί κοντώ Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρσι στο Σόποτ, είναι σίγουρο ότι θα είναι παρών σε άλλη μια μεγάλη διογάνωση στην καριέρα του. Τα 5.55μ. που είναι το όριο είναι φυσικά τυπική διαδικασία για τον πρωταθλητή που έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 5.83μ. που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ. Λούης Τσάτουμας – μήκος Ένα άλμα φθάνει για τον έμπειρο πρωταθλητή του μήκους για να τον στείλει στην Πράγα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δηλώνει παρών στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά βρίσκεται στα μετάλλια. Τα 7.95μ. που είναι το όριο δεν τον «αγγίζουν». Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 8.23μ. και στον ανοιχτό 8.66μ. που αποτελούν και τις πανελλήνιες επιδόσεις. Δημήτρης Τσιάμης – τριπλούν Μέσα στους επόμενους αγώνες είναι εύκολο να έρθει το όριο 16.60μ. Ήδη στην ημερίδα του Αγ. Κοσμά έφθασε στα 16.45μ., χωρίς να πιεστεί. Σταθερή αξία, έχει ένα ακόμη ραντεβού με μεγάλη διοργάνωση. Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 17.12μ. και στον ανοιχτό 17.55μ. και αποτελούν τα πανελλήνια ρεκόρ στο τριπλούν. Μαρία Γάτου – 60μ. Με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά, το όριο 7.32 στα 60μ. δεν αποτελεί εμπόδιο. Είναι το… σκαλοπάτι για να περάσει και να βρεθεί με αξιώσεις στη μεγάλη διοργάνωση στην Πράγα. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 7.29. Έλενα Φιλάνδρα – 800μ. Από τη στιγμή που αποφάσισε να μπει στη σεζόν του κλειστού το όριο 2.03.50 δεν μπορεί να της σταθεί εμπόδιο στα 800μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει επιστρέψει δυναμικά από πέρσι και αναμένεται φέτος να το επιβεβαιώσει με την παρουσία της στη μεγάλη διοργάνωση του κλειστού. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 2.02.08 στον κλειστό που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ και στον ανοιχτό έχει 2.00.44. Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρσι στη Ζυρίχη σκέφτεται ήδη την Πράγα και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί σε καλή κατάσταση τον Μάρτιο, ώστε να διεκδικήσει το μετάλλιο. Το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό είναι 4.60μ. και στον ανοιχτό 4.71μ. που είναι πανελλήνιο ρεκόρ, με συγκάτοικο τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Νικόλ Κυριακοπούλου – επί κοντώ Η παρουσία της στη Ρουέν έδειξε ότι όχι μόνο θα είναι παρούσα στην Πράγα, αλλά ότι είναι έτοιμη να «παλέψει» για τη διάκριση. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 4.72μ. στον κλειστό, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.
5 το παλεύουν Κώστας Μπανιώτης – ύψος Ο πρωταθλητής μας στην καλή του κατάσταση δεν πρέπει να τον ανησυχεί το όριο 2.26μ. στο ύψος. Όμως κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του από πέρσι αφήνουν ερωτηματικά. Η εμφάνισή του όμως στην ημερίδα του Παλαί, όπου πέρασε τα 2.20μ. δείχνουν ότι είναι σε θέση να ταξιδέψει στην Πράγα. Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 2.32μ. και στον ανοιχτό 2.34μ. Ελισάβετ Πεσιρίδου – 60μ. εμπόδια Κάθε χρόνο και καλύτερη και με αυτή την πορεία της, το όριο 8.20 θα αποτελούσε ένα εφικτό στόχο. Όμως κάποια προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, αφήνουν ερωτηματικά. Απομένει να φανεί αγωνιστικά πώς θα εμφανιστεί. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 8.31. Τόνια Στεργίου – ύψος Η πρωταθλήτριά μας πρέπει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει για να μπορέσει να είναι έτοιμη να αγωνιστεί. Μπορεί πολλές φορές να χρειάστηκε μέχρι τον τελευταίο αγώνα της να πάρει το «εισιτήριο» για τη μεγάλη διοργάνωση, αλλά αν είναι υγιής και τώρα μπορεί να είναι παρούσα στην Πράγα. Το όριο είναι 1.90μ. και το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό είναι 1.91μ. και στον ανοιχτό 1.97μ. Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη – επί κοντώ Έχει γίνει παράδοση το επί κοντώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και στην Πράγα μπορεί να βρεθούν τρεις Ελληνίδες επικοντίστριες. Την τριάδα μπορεί να συμπληρώσει η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη, αρκεί να ξεπεράσει τα πρόσφατα προβλήματα τραυματισμού. Το όριο είναι 4.50μ. και η ίδια έχει ατομικό ρεκόρ 4.45μ. στον κλειστό και 4.50μ. στον ανοιχτό. Γωγώ Κοκλώνη – 60μ. Τίποτα δεν την εμποδίζει… εκτός τους τραυματισμούς. Αν καταφέρει και σταθεί στο βατήρα χωρίς αυτούς, το όριο 7.32 δεν την εμποδίζει. Άλλωστε το έχει αποδείξει ότι αποτελεί διαχρονική αξία στα σπριντ. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 7.14.
3 ερωτηματικά Μάκης Στεργιούλης – 60μ. Τη μια πιάνει το όριο σε ημερίδα, αλλά δεν φθάνει αυτό και ο ΣΕΓΑΣ τον αφήνει εκτός, την άλλη προβλήματα στο πιστόλι εκκίνησης και στο χρονόμετρο τον «αποσυντονίζουν». Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη ήρθε η ώρα να μπει στο 60άρι και στοχεύοντας να σταματήσει το χρονόμετρο κάτω από 6.65 να βρεθεί στην Πράγα. Αν είναι σε καλή κατάσταση δεν τον εμποδίζει το όριο για τον σπρίντερ που έχει ατομικό ρεκόρ 6.65. Γιώργος Τσάκωνας – μήκος Προσπαθεί να επανέλθει και να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο. Κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αφήνουν ερωτηματικά για το αν μπορέσει να φθάσει πάνω από 7.95μ. και να ταξιδέψει στην Πράγα. Πάντως, ο «καλός» Τσάκωνας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 8.15μ. στον κλειστό και 8.25μ. στον ανοιχτό. Νίκη Πανέττα – τριπλούν Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Αν είναι σε καλή κατάσταση το όριο 13.90μ. δεν την «αγγίζει». Η ίδια θέλει να επιστρέψει δυναμικά και η Πράγα είναι μια ευκαιρία. Το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό είναι 14.47μ. και στον ανοιχτό 14.55μ.
3 κοντά στην πρόκριση Πέτρος Κυριακίδης – 400μ. Αποφάσισε να κάνει την προσπάθειά του στα 400 μέτρα και να μπει στον κλειστό. Οι δυνατότητές του μπορούν να του δώσουν το «εισιτήριο» για την Πράγα και να πιάσει το όριο 47.30. Απομένει να το αποδείξει στον αγωνιστικό στίβο του ΣΕΦ. Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 47.30 και στον ανοιχτό είναι 46.25. Κώστας Νακόπουλος – 800μ. Την κούρσα που θα τον στείλει στην Πράγα θέλει. Ένας καλός αγώνας στα 800μ. μπορεί να τον «παρασύρουν» στο 1.49.30 και να τον στείλουν στην Πράγα. Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 1.48.64 που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ και στον ανοιχτό έχει 1.47.81. Ανδρέας Δημητράκης – 1.500μ. Σταθερή αξία στις μεσαίες αποστάσεις τα τελευταία χρόνια. Οι χρόνοι που έχει στα πόδια του μπορούν να τον στείλουν στην Πράγα αρκεί να… ξεδιπλωθούν στους αγώνες του. Το όριο είναι 3.43.20 και το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 3.42.63 και στον ανοιχτό 3.39.32.
Δύσκολα για 3 Αναστασία Μαρινάκου – 1.500μ. Κουβαλώντας μια καλή περσινή χρονιά, όπου πέτυχε 4.14.66, που αποτελεί το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων μπορεί να ελπίζει για την Πράγα. Το όριο είναι 4.16.00 και απομένει αν μπορέσει στα 1.500μ., όπου θα προσπαθήσει για πρώτη φορά στον κλειστό, να πάρει το «εισιτήριο». Λίλη Αλεξούλη – μήκος Αγώνα με τον αγώνα ανεβαίνει και αυτό της δίνει το περιθώριο να ελπίζει ότι μπορεί να φθάσει στα 6.45μ. που είναι το όριο για την Πράγα. Ήδη στις δύο πρώτες ημερίδες έχει φθάσει στα 6.20μ. που είναι το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό. Ευθυμία Κολοκυθά – μήκος Έκλεισε ιδανικά την περσινή με ατομικό ρεκόρ 6.61μ. (23/7 στη Θήβα) και παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ζυρίχη. Θα ήθελε να τη συνεχίσει και φέτος στον κλειστό και έχει τη δυνατότητα να πιάσει το όριο 6.45μ. για την Πράγα.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου