Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μια εβδομάδα γεμάτη εικόνες και εμπειρίες (βίντεο)


Για μία εβδομάδα άφησαν την Κέρκυρα και βρέθηκαν στην Αθήνα.  Για κάποια από τα παιδιά του γκρουπ του Παύλου Σκορδίλη ήταν η πρώτη φορά που έμειναν τόσες μέρες μακριά από το σπίτι και την οικογένεια τους..για όλα όμως η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και ουσιαστική.
Ο προπονητής του Κερκυραϊκού σε συνεννόηση με την ομοσπονδία πραγματοποίησε προετοιμασία με το γκρουπ του στο ΟΑΚΑ, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με ομοσπονδιακούς προπονητές όπως ο Γιώργος Πομάσκι και ο Δημήτρης Κυτέας. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές του να πάρουν μια γεύση για το πως δουλεύουν οι Έλληνες πρωταθλητές. Η ομάδα των επτά παιδιών, ανάμεσα στους οποίους η Κωνσταντίνα Ρωμαίου (τριπλούν), ο Δημήτρης Μονώπολης (τριπλούν), ο Νίκος Νεράτζης (επί κοντώ) και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (μήκος) πραγματοποίησαν διπλές προπονήσεις, έκαναν προπόνηση σε κλειστό στάδιο, πήραν…μαθήματα βλέποντας αθλητές όπως οι Τσάτουμας και Φιλιππίδης να γυμνάζονται και στο τέλος συμμετείχαν και στην πρώτη προπονητική ημερίδα της χρονιάς.
«Τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικό να γίνονται. Η εμπειρία που έζησαν τα παιδιά ήταν μοναδική. Εξίσου σημαντική ήταν και για μένα, που είχα την ευκαιρία να μιλήσω με άλλους συναδέλφους», είπε ο Παύλος Σκορδίλης.
«Μοναδική εμπειρία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε σε κλειστό στάδιο. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά και όλο αυτό που έγινε εδώ θα μας φανεί χρήσιμο για τη συνέχεια», είπε η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που το καλοκαίρι θα κυνηγήσει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν. «Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο γυμνάζονται οι κορυφαίοι αθλητές», είπε ο Δημήτρης Μονώπολης, που στην ημερίδα έδειξε πως το καλοκαίρι θα κυνηγήσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Π/Κ και συμπλήρωσε: «Με τα περισσότερα παιδιά μιλήσαμε και στο στάδιο, αλλά και στους ξενώνες».
Ο Νίκος Νεράτζης ασχολείται με το επί κοντώ. Τις ημέρες που οι προπονήσεις του συνέπεσαν με εκείνες του Κώστα Φιλιππίδη δεν …έπαιρνε τα μάτια του από πάνω του. «Σίγουρα μαθαίνεις πολλά αρκεί και μόνο να τον βλέπεις στην προπόνηση», είπε ο νεαρός. Στο κλειστό του ΟΑΚΑ προκειμένου να κάνει κοινή προετοιμασία με τους αθλητές του Σκορδίλη, βρέθηκε και ο προπονητής Δημήτρης Δαμασκηνός, που έχει δυνατό γκρουπ νεαρών αθλητών, ανάμεσα στους οποίους ο αθλητής του τριπλούν Νίκος Ανδρικόπουλος. Οι κοινές προετοιμασίες  αποτελούν βασική προτεραιότητα της ομοσπονδίας, καθώς μέσα από αυτές θα επέλθουν τα επιθυμητά αγωνιστικά αποτελέσματα για τους αθλητές όλων των ηλικιών και θα διαμορφωθεί ο τρόπος που θα πρέπει να δουλεύουν οι αθλητές από τις μικρές κατηγορίες έως και εκείνη των Ανδρών/Γυναικών.

Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου