Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Όριο στο Χουστοπέτσε


Ο Αντώνης Μάστορας το Σάββατο που θα αγωνιστεί στο Χουστοπέτσε θα απέχει από τον πήχη 2.26μ. και 230 χιλιόμετρα από την Πράγα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αναχωρεί αύριο για την Τσεχία, όπου θα πάρει μέρος στις 24 Ιανουαρίου στο διεθνές μίτινγκ ύψους της σειράς Moravia Tour. Ουσιαστικά ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι κάνει πρεμιέρα στους αγώνες του «κυνηγώντας» από την αρχή ένα άλμα πάνω από τα 2.26μ., που είναι το όριο και θα τον στείλει στην Πράγα. Το Χουστοπέτσε είναι μια πόλη στη νότια Μοράβια, νότια της Τσεχίας και απέχει 230 χιλιόμετρα από την Πράγα. Έτσι, θα ήθελε πολύ στη χώρα που θα φιλοξενήσει φέτος τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κλειστό να ξεκινήσει ψηλά. Τα δείγματα πάντως ήταν καλά από την «άτυπη» πρεμιέρα του πριν από μία εβδομάδα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ όταν πέρασε τα 2.30μ. Ο πρωταθλητής του Ηρακλή έχει ατομικό ρεκόρ στο ύψος 2.29μ. στον κλειστό και 2.30μ. στον ανοιχτό.

Να αναφέρουμε ότι στο μίτινγκ του Χουστοπέτσε μετέχουν κορυφαίοι άλτες, ενώ οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πώς δύο μεγάλα ονόματα ακύρωσαν λόγω ασθένειας. Ο Ρώσος Ιβάν Ούκοφ και η συμπατριώτισσά του Σβετλάνα Σκόλινα δεν θα μετάσχουν, αφού όπως λέει ο προπονητής τους Σεργκέι Κλιούγκιν, έχουν κυνάγχη και 39 πυρετό. Όμως τη θέση τους πήραν άλλοι δύο κορυφαίοι άλτες, ο Ουκρανός Αντρέι Προστσένκο, που κατέκτησε πέρσι το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού και το ασημένιο στο ευρωπαϊκό ανοιχτού και η Ισπανίδα Ρουθ Μπεΐτια.
Ακόμη μετέχουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011, ο Αμερικανός Τζέσε Γουίλιαμς, ο κάτοχος του ρεκόρ Ιταλίας και ο καλύτερος φέτος στον κόσμο με 2.32μ., Μάρκο Φασινότι, ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 στο Βερολίνο, ο Πολωνός Σιλβέστερ Μπέντναρεκ και ο Τσέχος πρωταθλητής Γιάροσλαβ Μπάμπα. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Ιταλίδας πρωταθλήτριας Αλέσια Τροστ, της Λιθουανής Άιριν Παλσάιτε και της Βρετανίδας Άιζομπελ Πούλεϊ.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου