Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Άρωμα Ελλάδας στον 21ο Μαραθώνιο της Ρώμης

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, λέει η γνωστή ρήση, η Ελλάδα ήταν παρούσα στην αιώνια πόλη και έκανε αισθητή την παρουσία της στον Μαραθώνιο εντός και εκτός αγώνα…
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών άφησε το αποτύπωμά του και στην Ιταλική πρωτεύουσα αφού είχε το δικό του χώρο στην διεθνή έκθεση EXPO που έγινε από 18 μέχρι 21 Μαρτίου.
Η έκθεση προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες από την Ιταλία και όλο τον κόσμο ενώ τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον τους για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. 
Δρομείς και επισκέπτες κάθε ηλικίας έκαναν στάση στον ελληνικό φιλόξενο χώρο και ζητούσαν πληροφορίες. Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν ήδη οριστικοποιήσει την συμμετοχή τους ενώ άλλοι θα έκαναν την εγγραφή τους μετά από τις πληροφορίες που έπαιρναν.
Μαθητές διαφόρων ηλικιών από σχολεία της Ρώμης και απλοί επισκέπτες ζητούσαν πληροφορίες και ήθελαν να μάθουν περισσότερα γύρω από το ιστορικό γεγονός και για τον ερχομό τους στη χώρα μας. 
Τα φλας άστραφταν στον φιλόξενο Ελληνικό χώρο όπου πολλοί ήθελαν να φωτογραφηθούν μπροστά από τα πάνελ που απεικονίζουν στιγμές του Αυθεντικού Μαραθωνίου αλλά και όμορφες εικόνες της Ελλάδας. Υπήρχε βέβαια και τουριστικό ενδιαφέρον αφού στην έκθεση σημαντική συμβολή έχει το Υπουργείο Τουρισμού μέσω του ΕΟΤ και υπήρχε απαραίτητο υλικό προβολής της χώρας μας. 
Πρώτος και καλύτερος ήρθε για φωτογράφιση ο ROMEO μασκότ της Ρώμης και η μασκότ των 5χλμ ΣΤΡΑΤΙΣΑΝΤΙΝΑ ενός από τους κορυφαίους αγώνες στον κόσμο όπου απλοί πολίτες κάθε ηλικίας, παίρνουν μέρος για μια… βόλτα στην ιστορική πόλη. Φέτος ξεπέρασαν τους 60.000!   
Την Κυριακή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο 21ος Μαραθώνιος της Ρώμης με την συμμετοχή περίπου 15.000 δρομέων (τερμάτισαν 11.486).
Αγωνιστικά, εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων από τους οποίους τερμάτισαν 50 άνδρες και 8 γυναίκες ενώ την καλύτερη θέση πήρε ο Μιχάλης Καλομοίρης που τερμάτισε στην όγδοη θέση με επίδοση 2.29.30 ενώ καλύτερη Ελληνίδα η Ζωή Χαρούπα που τερμάτισε  487η στις γυναίκες με χρόνο 4.00.46.
Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες νικητές αναδείχθηκαν Αιθίοπες, στους άνδρες νικητής ήταν ο Αμπέμπε Νεγκέβο Ντεγκέφα 2.12.23 και νικήτρια η Μεσερέτ Κιτάτα Τόλγκατ 2.30.25.

Πηγή: segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου