Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ελευθερία ή ύψος


Στα 16 της χρόνια έχει ήδη αποφασίσει πώς θέλει να κυλήσει η ζωή της και ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι ο πρωταθλητισμός και το άλμα εις ύψος.

Ο λόγος για την Ελευθερία Χριστογεώργου, τη νεαρή άλτρια που έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον στο αγώνισμα. Ένα μέλλον που… προς το παρόν όμως έχει ένα και μοναδικό στόχο. Να πιάσει φέτος το όριο (1.77μ.) και να πάρει μέρος με την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων- κορασίδων στο Κάλι. Μια καλή εμφάνιση στην Κολομβία θα είναι ένα δυνατό χαρτί για την ίδια προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες των πανεπιστημίων στην Αμερική. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός της. Να πάρει υποτροφία και να φύγει στις ΗΠΑ, όπου θα συνδυάσει τον πρωταθλητισμό και τις σπουδές στα παραϊατρικά που θέλει να ακολουθήσει.
Έτσι, τα χρόνια που θα μείνει στην Ελλάδα είναι λίγα, αφού βλέπει πως τον Σεπτέμβριο του 2016 ή το αργότερο το 2017 θα τα έχει καταφέρει να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τώρα είναι στη Β’ λυκείου στα εκπαιδευτήρια «Κωστέα Γείτονα» και μαθαίνει αγγλικά, για να είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα της. Το σημαντικό είναι πως είναι αποφασισμένη γι’ αυτό και καθημερινά γυμνάζεται στο ΟΑΚΑ και είναι συγκεντρωμένη στον στόχο της.
Όμως όπως και τα περισσότερα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, πέρασε από πολλά αθλήματα για να καταλήξει στον στίβο και στο ύψος. Από το κολύμπι, στο μπαλέτο και από το τάε κβον ντο στο βόλεϊ, μέχρι το ξεκίνημά της στον στίβο στον σύλλογο ΓΑΣ Καματερού. Κάπου εκεί όμως η μικρή Ελευθερία έκανε κάτι διαφορετικό. Αποφάσισε μόνη της να βρει κάποιον να την προπονεί. Λόγω ότι ήταν ψηλή, την έβαζαν να κάνει και ύψος και εκείνη βλέποντας ότι της αρέσει το αγώνισμα, αναζήτησε η ίδια κάποιον να την προπονεί και έμαθε για τον Γιώργο Κουκουβιτάκη, που είχε την άλτρια Αθηνά Ρέτζιου και είναι προπονητής στην Κηφισιά. Συνεργάστηκαν μέχρι και πέρσι μαζί, ωσότου η αθλήτρια πια του Βέλους Παλαιού Φαλήρου αποφάσισε να αλλάξει προπονητή και να γυμνάζεται στο ΟΑΚΑ με τον παλιό πρωταθλητή του ύψους και προπονητή, Μιχάλη Τομαρά.
Το 2015 θα είναι μια καθοριστική χρονιά και για τους δύο, αφού έχουν βάλει ψηλά τον πήχη. Ο κλειστός πάντως, έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο. Απόλυτο ατομικό ρεκόρ με 1.73μ. στις 15 Φεβρουαρίου και προετοιμασία για τον ανοιχτό. Άλλωστε οι αγώνες πλησιάζουν για την Ελευθερία, αφού έχει ως πρώτο στόχο τη νίκη και φέτος στο σχολικό πρωτάθλημα.
Με όπλο της τη θέληση, το όνειρό της για μια συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα και με πρότυπο άλτριες όπως η Ρωσίδα Άννα Τσιτσέροβα και η Κροάτισσα Μπλάνκα Βλάσιτς, η Ελευθερία Χριστογεώργου έχει όλα τα στοιχεία για να αφήσει και εκείνη το στίγμα της. Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει…

info Ημερονομηνία γέννησης 19 Αυγούστου 1998 Τόπος γέννησης Αθήνα Αγώνισμα ΎψοςΎψος 1.76 μέτρα Βάρος 65 κιλά Σύλλογος Βέλος Παλαιού Φαλήρου Προπονητής Μιχάλης Τομαράς Ατομικό ρεκόρ 1.72μ. από τις 6 Μαΐου του 2014 στο σχολικό πρωτάθλημα στο Μαρούσι, ενώ στον κλειστό έχει 1.73μ. από τις 15 Φεβρουαρίου του 2015 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον Πειραιά.



 πηγή:www.sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου