Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δουλεύει για το Ρίο

IMG_9245 copyΠολλή προπόνηση, αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό και προετοιμασία σε υψόμετρο είναι η συνταγή του Ανδρέα Δημητράκη, με στόχο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα…
Ένα όνειρο, που είναι πια κοντινό και αφορά την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Όταν ξεκινούσε αθλητισμό ο Έλληνας πρωταθλητής είχε σαν όραμα την παρουσία του σε μια Ολυμπιάδα. Τα χρόνια πέρασαν, το νεαρό εκείνο παιδί έγινε 31 ετών και σκέφτεται πώς έχει έρθει η ώρα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πώς; Ο ίδιος εξηγεί: «Δεν είναι φέτος στόχος μου το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο, αλλά μια δυνατή προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016. Να βάλω τις βάσεις για το Ρίο. Κύριο αγώνισμα τα 1.500μ., αλλά θα μπαίνω και στα 800μ. για να προετοιμαστώ καλύτερα», λέει ο πρωταθλητής του Παναξιακού ΑΟ, που δείχνει αποφασισμένος να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να «κυνηγήσει» το Ολυμπιακό όνειρο.

Με βάση αυτό με το νέο του προπονητή, Μιχάλη Αναγνώστου δούλεψαν στον κλειστό, που είχε θετικό το ατομικό ρεκόρ στα 800μ. και στα αρνητικά ότι δεν μπόρεσε να πιάσει το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πράγα.
«Δουλέψαμε με τον καινούριο προπονητή μου κάποια καινούρια πράγματα και πιστεύω ότι βάλαμε τις βάσεις εν όψει του ανοιχτού. Θετικό ήταν ότι πέτυχα ατομικό ρεκόρ στα 800 μέτρα και παρόλο που δεν βγήκε το όριο για το ευρωπαϊκό κλειστού, νομίζω ότι αν συνεχίσουμε τη δουλειά θα βγει κάτι καλό το καλοκαίρι», δηλώνει για την περίοδο του κλειστού, που έτρεξε 1.50.61 τα 800μ. στο Φάληρο στην ημερίδα στις 31 Ιανουαρίου και 3.44.71 τα 1.500μ. στις 8 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ στη Γάνδη.
Ένα άλλο στοιχείο για την καλύτερη προετοιμασία του που μας αποκαλύπτει είναι η προετοιμασία για περίπου ένα μήνα στο Μαρόκο.
«Από 4 ως 29 Απριλίου θα πάμε όλο το γκρουπ στο Μαρόκο και πόλη Φες και θα κάνουμε προετοιμασία σε υψόμετρο 1.600 με 1.800 μέτρων. Κάτι που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Επίσης, μαζί με τον Μάρκο Γκούρλια και την Ελένη Θεοδωρακοπούλου, έχουμε σκοπό να μετάσχουμε και σε δύο μίτινγκ που γίνονται στη χώρα, στο Μαρακές και την Καζαμπλάνκα».
Φυσικά μια προετοιμασία που χρειάζονται οι αθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, αλλά ο ΣΕΓΑΣ γίνεται απλός αποδέκτης. Το γκρουπ ενημέρωσε πώς θα πάει στο Μαρόκο την ομοσπονδία, καθώς τα έξοδα μπαίνουν από τις τσέπες των αθλητών, του προπονητή και ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι χορηγοί.
«Πρέπει να αναφέρω και ευχαριστώ κάποιες εταιρείες που με στηρίζουν στην προσπάθειά μου. Τη Veronis Jacobsen κατασκευαστική εταιρεία, την ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, τα καφέ Oriental, την εταιρεία ρούχων Saucony και την εταιρεία γυαλιών Zero RX».
Όσον αφορά τη φετινή χρονιά ο Ανδρέας Δημητράκης είπε: «Θα προσπαθήσω να κλείσω μίτινγκ στο εξωτερικό και κυρίως, στο Βέλγιο. Αυτό που χρειάζομαι είναι συναγωνισμός και γι’ αυτό θέλω αγώνες έξω. Ο στόχος μου φέτος είναι να τρέξω όσο καλύτερα στο Μπρούνο Ζάουλι, που γίνεται στην Κρήτη και να μπορέσω να βελτιώνομαι σε όσα μίτινγκ πάρω μέρος».
info Ημερομηνία γέννησης 18 Ιουλίου 1984 Τόπος γέννησης Αθήνα Αγώνισμα 800μ., 1.500μ. Ύψος 1.86 μέτρα Βάρος 73 κιλά Σύλλογος Παναξιακός ΑΟ Προπονητής Μιχάλης Αναγνώστου Διακρίσεις 2011-2ος Σούπερ Λίγκα (1.500μ.) Ατομικό ρεκόρ 800μ. – 1.47.35 από τις 25 Ιουλίου του 2012 στη Θήβα. 1.500μ. – 3.39.32 από τις 20 Ιουλίου του 2013 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Μαρούσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου