Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Απειλές για τη ζωή του

23e988171909e30563381b6c882c12b1
Ο Μόουζες Κιπσίρο δέχθηκε απειλές για τη ζωή του με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.
Ο δρομέας από την Ουγκάντα δέχθηκε μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή από γυναίκα που τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσουν. «Είμαι και ψυχολογικά τρομοκρατημένος», δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press, μετά την απόφασή του να βγει από την ομάδα της χώρας του για το παγκόσμιο που θα γίνει στην πόλη της Κίνας, Γκουϊγιάνγκ.

Η υπόθεση ήδη ερευνάται από την αστυνομία της πατρίδας του
Φαίνεται, πάντως πώς δεν το έχει η μοίρα του Κιπσίρο να πάρει μέρος στη διοργάνωση, καθώς είχε αποσύρει και πέρσι τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή. Μόνο που τότε είχε προβεί σε κατηγορίες πώς ένας προπονητής παρενοχλούσε σεξουαλικά μέλη της ομάδας της Ουγκάντας σε προπονητικό κέντρο εν όψει της προετοιμασίας τους για το αφρικανικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.
Ο 29χρονος έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009, ενώ την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη διοργάνωση, το 2013 ήταν τέταρτος. Επίσης, έχει αναδειχθεί «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 στην Οσάκα στα 5.000μ.
Πάντως, η Ουγκάντα θα πάρει μέρος στους αγώνες με προβλήματα και μάλιστα, θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες. Όμως μετά την απόσυρση του Κιπσίρο, αλλά και του Αμπνταλάχ Μάντε τα πράγματα δυσκολεύουν, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης, αφού οι απουσίες είναι της τελευταίας στιγμής. Το 41ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου διεξάγεται αύριο στην Κίνα.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου