Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η Κένυα τους νικητές, η Αιθιοπία τα ομαδικά σε Α/Γ στο Παγκόσμιο ανωμάλου δρόμου



Το 41ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου διεξήχθη στη Γκουϊγιάνγκ της Κίνας. Η διοοργάνωση που διεξάγεται από το 2011 ανά 2 χρόνια ήταν και πάλι μια μονομαχία Κένυας - Αιθιοπίας και σε όλες τις κούρσες τις πρώτες 4 θέσεις κατέλαβαν αθλητές και αθλήτριες από τις δύο αυτές χώρες. 

Στα ομαδικά, όπου βαθμολογούνται οι 4 καλύτεροι κάθε χώρας βάσει κατάταξης, οριακά κρίθηκαν οι νικες σε άνδρες και γυναίκες. Ισόβαθμες με 20 βαθμούς ήταν Αιθιοπία και Κένυα στους άνδρες όπου τη ΝΙΚΗ πήρε η Αιθιοπία και παρέμεινε στην κορυφή, λόγω της καλύτερης κατάταξης του 4ου αθλητή της έναντι του αντίστοιχου Κενυάτη, ενώ για 2 βαθμούς επικράτησε η Αιθιοπία στις γυναίκες παίρνοντας τα πρωτεια από την Κένυα. 
Στα ομαδικά σε Ε/Ν αντίστροφα με την προηγούμενη διοργάνωση, αυτή τη φορά η Κένυα επικράτησε στους εφήβους και η Αιθιοπία στις νεάνιδες

Η Κένυα είχε τον πρώτο νικητή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και μάλιστα ήταν οι ιδιοι που είχαν κερδίσει τη διοργάνωση του 2011 στην κατηγορία των εφήβων/νεανίδων.

Ο Geoffrey Kipsang Kamworor επικράτησε στους άνδρες κερδίζοντας την απόσταση των 11,870μ σε 34.52, ακολουθούμενος από τον συμπατριώτη του Karoki Muchiri ο οποίος ζει στην Ιαπωνία και τον είχε κερδίσει στα Κενυατικά trials. Στην τρίτη θέση ήταν ο Αιθίοπας Edris και τέταρτος ήταν ο Gebrhiwet, που είχε κερδισει στους εφήβους το 2013.

Η Agnes Jebet Tirop που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 20 της χρόνια και ήταν στα δύο τελευταία παγκόσμια Ε/Ν χάλκινη στα 5000μ, πρώτευσε στις γυναίκες στα -περίπου- 8χλμ αφήνοντας στα τελευταία 200μ πίσω της την 20χρονη 1500αρα Teferi, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα αθλήτριες της Αιθιοπίας, η Gudeta και η Heroye.

Το 1-2-3 έκαναν οι δρομείς της Αιθιοπίας στα 6χλμ νεανίδων, με νικήτρια την 17χρονη Letesenbet Gidey. Από την Αιθιοπία ηταν ο νικητής και στα 8χλμ εφήβων, ο Yasin Haji ο οποίος ήταν και δεύτερος το 2014 στο 5αρι στο παγκόσμιο Ε/Ν, ενώ ακολούθησαν τρεις αθλητές της Κένυας.

Η καλύτερη ευρωπαική θέση ήταν η 15η στις γυναίκες από αθλήτρια της Ισπανίας, την Trihas Gebre -με καταγωγή από Αιθιοπία (όπως και του 20ου στους εφήβους Yemaneberhan Crippa για την Ιταλία) ενώ η Μ.Βρετανία είχε την 18η και 19η γυναίκα. Στους άνδρες ο Polat Kemboi Arikan ήταν 22ος για την Τουρκία την οποία όμως εκπροσωπεί από το 2012 καθώς είναι Κενυάτης, ενώ μετά πρέπει να φτάσουμε στην 53η θέση για τον Ισπανό Daniel Mateo. Στις νεάνιδες στην 30η θέση είναι η αθλήτρια της Δανίας Maria Larsen.

Η επόμενη διοργάνωση, θα γίνει το 2017 στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, την Kampala.

-> Αποτελέσματα

Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου