Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ποιος τραυματισμός; Η Pearson πέρασε σαν άνεμος από τα εμπόδια (video)




Τη μία ημέρα, έκανε τους Αυστραλούς λάτρεις του στίβου να καρδιοχτυπήσουν από ανησυχία. Και την επομένη, από ενθουσιασμό. 

Η Sally Pearson ρύθμισε τη… διάθεση των θεατών στο πρωτάθλημα Αυστραλίας, στο Μπρισμπέιν, εκεί όπου τους ξεσήκωσε με την απίθανη κούρσα της στα 100 μ. εμπόδια, όταν τερμάτισε σε 12.59, για να κερδίσει βέβαια και να γίνει η ταχύτερη φέτος στον κόσμο. 

Αρχικά, η Ολυμπιονίκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον τελικό των 100 μ. στον οποίο είχε προκριθεί, καθώς ήθελε να προφυλάξει το πόδι της που της έστελνε ανησυχητικά «σήματα». Μία ημέρα αργότερα, όσοι την είδαν να τρέχει στον προκριματικό των 100 μ. εμπόδια μπορεί και να μην την πίστεψαν, καθώς τερμάτισε σε 12.71 (-0,7 μ./δ.). Κι όμως, ακόμη και εκείνη την ώρα δεν ήταν σίγουρη για το αν έπρεπε να μπει στον τελικό του βασικού της αγωνίσματος.

Μετά από ένα… μαραθώνιο διατάσεων, όπως παραδέχθηκε, στην προθέρμανση, για να βεβαιωθεί ότι δεν είχε πρόβλημα, κάθισε στο βατήρα. Είχε πάρει τη σωστή απόφαση, κάτι που φάνηκε όταν κάλπασε στον τερματισμό σε 12.59 (+1,3 μ./δ.). Αυτή η επίδοση είναι η δεύτερη καλύτερη που έχει σημειώσει στην πατρίδα της. Πιο απλά, η δεύτερη καλύτερη που έχει σημειώσει τόσο νωρίς, κάτι που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Τα πολύ καλά νέα για την Αυστραλία δεν σταμάτησαν εκεί στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Πίσω της, η Michelle Jenneke- η 21χρονη που έγινε διάσημη για τα… χορευτικά που κάνει λίγο πριν πάρει θέση στο βατήρα, σε κάθε κούρσα- τερμάτισε σε 12.82, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ. 

Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ακόμη την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης ήταν το 64,44 μ. της Dani Samuels στη δισκοβολία και το 13.42 που σημείωσε ο Nicholas Hough, στα 110 μ. εμπόδια. 


Ρούλα Βλασσοπούλου



Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου