Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Οι σταρ του…. ανώμαλου

1cdca1bc-f306-4017-a210-191ea9f0334d

Μετράμε λιγότερο από μια εβδομάδα για να πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου στην κινεζική πόλη Γκουιγιάνγκ όπου και θα καταφθάσουν δρομείς από όλο τον κόσμο για να δώσουν μια ακόμα μάχη στις 28 Μαρτίου.
Οι διοργανωτές αναφέρουν πως η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ, ξεπερνώντας και τις τρεις προηγούμενες εκδοχές της ίδιας διοργάνωσης. Οι δηλωθέντες φτάνουν τους 447 από 51 χώρες, όταν τις χρονιές 2013, 2011 και 2010 οι συμμετοχές ήταν 400, 423, 437, και οι χώρες οι οποίες συμμετείχαν 41, 51, 51 αντίστοιχα. Τα προγνωστικά μιλάνε για νέες μάχες στήθος με στήθος σε μια μοναδική διαδρομή.
Αυτοί είναι οι 10 αθλητές που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.
Άνδρες
Μπεντάν Καρόκι – Κένυα
Ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα ανώμαλου δρόμου στον κόσμο είναι αυτό στην Κένυα και ο 24χρονος το έχει κερδίσει ήδη δύο φορές. Ο Καρόκι ετοιμάζεται στο Γκουιγιάνγκ να κάνει και την πρώτη του εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο.
Πόλατ Κέμποι Αρικάν – Τουρκία
Ο Αρικάν είχε αφοσιωθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου του Δεκεμβρίου που μας πέρασε, ωστόσο η συμμετοχή του στο Γκουιγιάνγκ είναι ότι ποιο δελεαστικό στην αθλητική του καριέρα.
Κρις Ντέρικ – ΗΠΑ
Ασημένιο μετάλλιο πριν δύο χρόνια στο ομαδικό, νικητής της διοργάνωσης των 8χλμ. στο Εδιμβούργο τον Ιανουάριο και κάτοχος νέου εθνικού ρεκόρ στο ανώμαλο δρόμο με 30΄΄ διαφορά από το προηγούμενο. Ο Κρις αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα των Αμερικανών για αυτούς τους αγώνες.
Γυναίκεςν
Έμιλι Τσεμπέτ – Κένυα
Η Έμιλι είναι διπλή παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανώμαλο δρόμο και παρ’ όλες τις ενοχλήσεις που είχε λόγω μιας αλλεργίας που την ταλαιπώρησε στα προκριματικά, θα συμπεριληφθεί κανονικά στην ομάδα της Κένυα.
Ντινγκ Τσανγγκίν – Κίνα
Δις πρωταθλήτρια στο ασιατικό πρωτάθλημα της περασμένης χρονιάς, κέρδισε με άνεση το εθνικό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος και αποτελεί την ελπίδα της Κίνας στο Γκουιγιάνγκ.
Ζακελίν Μαρτίν – Ισπανία
Η 40χρονη θα συμμετάσχει για 14η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου, 23 χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση. Το όνομα της είναι το τρίτο σε συμμετοχές στην ιστορία της διοργάνωσης.
Νέοι άνδρες
Τζόσουα Τσεπτεγκέι – Ουγκάντα
Ο 18χρονος που κέρδισε το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του στα 10χλμ., κέρδισε για ζέσταμα και τον τίτλο του αγώνα στο αφρικανικό πρωτάθλημα και πηγαίνει σε μεγάλη φόρμα στο Γκουιγιάνγκ.
Γιχουνίλιν Αντανέ – Αιθιοπία
Ο 19χρονος νικητής του ομαδικού παγκόσμιου πρωταθλήματος ανώμαλου δρόμου το 2013, κέρδισε τη θέση του στην ομάδα της Αιθιοπίας μετά τη νίκη στους προκριματικούς αγώνες της χώρας. Θα αγωνιστεί χωρίς όσους είχαν τερματίσει πριν από αυτόν στο περσινό πρωτάθλημα, μιας και όλοι τους πλέον ανήκουν στην κατηγορία των ανδρών.
Νέες γυναίκες
Ρόζεφλίν Τσεπνγκιετίς – Κένυα
Η αθλήτρια από την Κένυα έχοντας κερδίσει δύο χρυσά ομαδικά και το ασημένιο σε ατομικό επίπεδο στην κατηγορία της, θα διεκδικήσει την υπέρβαση για την πρώτη θέση.
Αζούσα Σούμι – Ιαπωνία
Η νεαρή γιαπωνέζα έχει κερδίσει μετάλλια σε ομαδικό επίπεδο, σε 7 παγκόσμια πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου και για ακόμα μια χρονιά θα διεκδικήσει το καλύτερο για αυτήν και την ομάδα της.
Ας ελπίσουμε πως ο ασιατικός αέρας που θα καταναλωθεί, με τις αμέτρητες ανάσες που θα χρειαστούν οι αθλητές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να είναι ευνοϊκός και να φέρει μεγάλες επιδόσεις.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου