Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

To OAKA της βροχής!

IMG_0946

Κάθε φορά που βρέχει για μια εβδομάδα περίπου οι αθλητές και προπονητές που βρίσκονται στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ ζουν σαν να περιτριγυρίζονται από λίμνες.
Φυσικά δεν είναι στη Φινλανδία, αλλά στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Sportsfeedμιλούν από μόνες τους, αν και πάντα είναι απορίας άξιο, πώς η πολιτεία των υποσχέσεων και ο ΣΕΓΑΣ αφήνει μια τέτοια κατάσταση.
Αθλητές και προπονητές, αν μιλήσεις μαζί τους δεν θα σχολιάσουν πολλά περισσότερα, αφού έχουν μάθει πια να γυμνάζονται υπό αυτές τις συνθήκες. Όμως πολύ εύκολα μετά κάποιοι θα σχολιάσουν αρνητικά μια εμφάνιση αθλητή σε μεγάλη διοργάνωση που δεν πήγε όπως περίμεναν. Ακόμη και άνθρωποι της ομοσπονδίας.
Είναι έτει 2015, για παράδειγμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ στον κλειστό Κώστας Φιλιππίδης και ο πρόσφατα ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο ύψος Αντώνης Μάστορας πρέπει να γυμνάζονται… Σε ένα προπονητήριο που η θερμοκρασία είναι στους 10ο Κελσίου, τα νερά να στάζουν από την οροφή, να δημιουργούν λίμνες και κατ’ επέκταση να χαλάει το ταρτάν, αλλά να δημιουργείται υγρασία παντού. Μέσα σε αυτά εγκυμονούν κίνδυνοι τραυματισμού.
Την ίδια ώρα που οι Έλληνες πρωταθλητές γυμνάζονται σε αυτές τις συνθήκες, ο Ρώσος Ντανίλ Τσιπλάκοφ, που κέρδισε το χρυσό στο ύψος στην Πράγα προπονείται σε ένα εξαιρετικό κέντρο στη Μόσχα και ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, που πήρε το ασημένιο στο επί κοντώ στην Πράγα κάνει ένα μήνα προετοιμασία στη Νότια Αφρική. Για να μην αναφέρουμε τις συνθήκες που προπονείται ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί.
Γι’ αυτό και οι πρωταθλητές μας που καταφέρνουν και μετέχουν σε τελικούς είναι υπέρβαση σε σχέση με το τι τους παρέχει ο ΣΕΓΑΣ και η πολιτεία. Και φυσικά η οικονομική κρίση είναι πρόσχημα, όταν την ίδια ώρα δαπανούνται χρήματα για άλλα πράγματα.
Δεν είναι δύσκολο να μπει μια μόνωση στην οροφή του ΟΑΚΑ. Η καταστροφή του χώρου θα κοστίσει περισσότερο!
Δεν είναι δύσκολο να ανάψει μια θέρμανση στο κλειστό προπονητήριο. Δεν κοστίζουν πολύ να αλλαχθούν οι καμένες λάμπες.
Δεν είναι δύσκολο να φτιαχτούν τα ξύλα από το πλαίσιο που χρησιμοποιείται για γυμναστική.
Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι που πετούν στην άκρη όργανα γυμναστικής που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ και σαπίζουν.
Άλλοι πάλι έχουν πάρει εμπόδια από το κεντρικό στάδιο και τα χρησιμοποιούν για δική τους χρήση, τα κλειδώνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άλλοι. Δηλαδή, ουσιαστικά γυμνάζονται αθλητές χωρίς ασκήσεις με εμπόδια.
Τόση αδιαφορία πια;
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου