Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018


by

Article Preview



Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων ολοκληρώθηκε στην Κατερίνη, με δύο ακόμη όρια για Gyor. Ο ΣΑΚΑ ήταν ο πρωταθλητής σύλλογος στους παίδες και ο ΑΓΣ Ιωαννίνων στις κορασίδες - και στο σύνολο
-> Αποτελέσματα

Ωραία κούρσα έγινε στα 800μ. με την Ελένη Ιωαννίδου που την προηγούμενη εβδομάδα στο Ε/Ν είχε κάνει το όριο, να δίνει το ρυθμό περνώντας κάτω από 65” τα 400μ. και την Πανοπούλου που είχε βρεθεί κοντά να διεκδικει το όριο όπως και τη νίκη.

Η Πανοπούλου πέρασε μπροστά ως τα 600μ. με την Ιωαννίδου να ξαναπαίρνει προβάδισμα όμως στα τελευταία μέτρα η Ιωάννα Πανοπούλου (ΣΑΚΑ) είχε πολλές δυνάμεις και τερματισε σε 2.09.95 – έναντι 2.10.40 της Ιωαννίδου.

"Ήταν μια πολύ δυνατή κούρσα με μια ισάξια αντίπαλο ο συναγωνισμός με την οποία με ...


by

Article Preview



Τα εθνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ και Τζαμάικα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, σε μια χρονια που σίγουρα υστερούσε ποιοτικά κατά πολύ των υπολοίπων, αφού δεν κρίνονταν θέσεις για κορυφαία διοργάνωση.

Στο Drake University στο Des Moines, η 25χρονη DeAnna Price σημείωσε εθνικό ρεκόρ στη σφυροβολία κι έγινε η 4η αθλήτρια διαχρονικά στο αγώνισμα μετά τις Wlodarczyk, Heidler, Lysenko-Beloborodova, φτάνοντας τα 78,12μ.

Στο επί κοντώ η Sandi Morris κέρδισε με 4,80μ. και προσπάθησε χωρίς επιτυχία για WL στα 4,94μ. (η Suhr έχει κάνει 4,93μ. ενώ η McCartney στο Mannheim έκανε 4,92μ.) και o Sam Kendricks πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη ως και τα 5,85μ., αλλά δεν τα κατάφερε στα 5,90μ. όπου προσπάθησε και ο Chris Nilsen που έκανε 5,80μ.

Η Shakima Wimbley έκανε 49.52 στα 400μ. και ...




by

Article Preview



Μετά και την ολοκλήρωση του πανελληνίου πρωταθλήματος Π/Κ -όπου επιτεύχθηκαν αρκετά ακόμα όρια- συγκροτήθηκε η ομάδα που θα λάβει μέρος στο 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που θα γίνει στις 5-8 Ιουλίου στο Gyor της Ουγγαρίας και θα έχει 22 μέλη.

Στην ομάδα είναι όσοι έκαναν τα όρια συμπεριλαμβανομένης και της Ελίνας Τζένγκο που ολοκληρώθηκαν πριν 3 ημέρες οι διαδικασίες ελληνοποίησής της (η Ποστικα δεν την εχει)
Από την άλλη δεν θα μπορέσει να είναι ο κορυφαίος σπρίντερ της κατηγορίας φέτος Γιάννης Γρανιτσιώτης που τραυματίστηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε/Ν στα Τρίκαλα και κατόπιν εισήγησης του ιατρικού τιμ της ομοσπονδίας και με σύμφωνη γνώμη του προπονητή του, αποφασίσθηκε πως το καλύτερο θα είναι να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του για να αποφύγει κάποια πιθανή υποτροπή - πιθανόν να είναι εντάξει μετά για την 4χ100μ. στο Παγκόσμιο Ε/Ν.

Από τις ...




by



Article Preview



Μετά και το βαλκανικό Ε/Ν όπου δεν υπήρξε κάποια νέα επίτευξη, η ομάδα Ε/Ν που θα λάβει μέρος στο 17o Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 (διοργάνωση που ξεκίνησε το 1986 στην Αθήνα) στις 10-15 Ιουλίου στο Tampere της Φινλανδίας, θα περιλαμβάνει τελικά, λόγω και ορισμένων αναγκαστικών απουσιών, 12 εφήβους και 2 νεάνιδες σε ατομικά αγωνίσματα, καθώς και ομάδα 4χ100μ. εφήβων.

Στην ομάδα είναι όσοι κατάφεραν τα σχετικά όρια, όμως λόγω τραυματισμών δεν θα ακολουθήσουν οι Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (μήκος), Δημήτρης Τσίτσος (ακοντισμός) ενώ αμφίβολος είναι ο Γιάννης Γρανιτσιώτης στην 4χ100μ. - δεν θα λάβει μέρος στο ευρωπαικό Π/Κ που προηγείται.

Ξεχωρίζει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που έχει την κορυφαία επίδοση στη σφυροβολία.
Να σημειωθεί ότι από την αποστολή, ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου