Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

by

Article Preview


Με ένα πανελ.ρεκόρ, καλές επιδόσεις και αρκετά μετάλλια για την ελληνική αποστολή, τα 4 εκ των οποίων χρυσά, διεξήχθη το Βαλκανικό Π/Κ στην Κωνσταντινούπολη.
-> Αποτελέσματα

Η Σπυριδούλα Καρύδη προσγειώθηκε δύο φορές στα 6,21μ. στο μήκος, τη μια με άνεμο +1,0 (και την άλλη με ευνοικό πάνω από τα 2μ/") και σημείωσε πανελλήνιο ρεκορ στο αγώνισμα, βελτιώνοντας κατά 1 εκατοστό την επιδοση που κρατουσε η Ασκητοπούλου από το 2003.

Ήταν στη 2η θέση, όπως και στο τριπλούν όπου έκανε 12,89μ με ευνοικό (- ενώ ήταν 2η και με την 4χ100μ.)
Η Καρύδη, αθλήτρια του Κερκυραικού ΓΣ και του Π.Σκορδίλη, είναι η κάτοχος του ρεκόρ και στο τριπλούν (με 13,11μ.) ενώ έχει το όριο και στα 2 αγωνίσματα για το Ευρωπαικό Π/Κ.

Η πολυαθλήτρια Μαργαρίτα Τσουκαλά έκανε ατομικό ρεκόρ στον ακοντισμό με 51,18μ. - είχε ρίξει 50,23μ. στο διασυλλογικό συνθέτων

Τυπικά οι 2 αθλήτριες έκαναν ...
by

Article Preview


Το διεθνές meeting Παπαφλέσσεια διεξήχθη το Σάββατο 9/6 στην Καλαμάτα, με τον αέρα να δυσκολεύει σε πολλες περιπτώσεις τις προσπάθειες των αθλητών
-> Αποτελέσματα

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες που είχε άπνοια, ο άνεμος ειδικά στην αρχή ήταν δυνατός και παρότι αρκετά πλάγιος συχνά η ένδειξη στο ανεμόμετρο ξεπερνούσε και τα 4μ/". Στα πρώτα 200μ. των 400μ η κατάσταση ήταν δύσκολη.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη βλέποντας κατα την προθέρμανση αυτές τις συνθήκες προτίμησε να μην κάνει το 400αρι - και αναζητά κούρσα, πιθανότατα να αγωνιστεί την Κυριακή στον Πύργο εφόσον οι συνθηκες το επιτρέψουν.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια Ελένη Αρτυματά ήταν εξαιρετική και τερμάτισε σε 51.95, δείχνοντας έτοιμη για πολύ καλές επιδόσεις. ...
by

Article Preview


Μετά τον 5ο αγώνα Diamond League στο Oslo (δείτε->εδώ) σειρά παίρνει την Κυριακή 10 Ιουνίου η γειτονική Στοκχόλμη με το "Bauhaus Galan"
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα

Στο επί κοντώ γυναικών (που είναι εκτός σειράς D.L. εκεί, στις 2;25 ώρα Ελλάδος) θα λάβει μέρος αυτή τη φορά η Νικόλ Κυριακοπούλου (που αναμένεται να αγωνιστεί και στους υπόλοιπους της σειράς) αλλά και εκ νέου η Sandi Morris.

Στο αγώνισμα των ανδρών θα είναι ο Κώστας Φιλιππίδης, με τους Kendricks, Barber, Lisek, Wojciechowski και τον έφηβο Σουηδο-Aμερικανό Duplantis μετξύ άλλων

Στο μήκος θα αγωνιστεί ο Μίλτος Τεντόγλου, με τους Manyonga, Echevarria που ξεπέρασαν τα 8,50μ. στη ...
by
Article Preview


Το κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA) ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Eugene, στο ιστορικό Hayward Field.
-> Αποτελέσματα

Η Τατιάνα Γκούσιν (Georgia) στο ύψος πέρασε τα 1,78μ. αλλά δεν τα κατάφερε στα 1,82μ -που πέρασαν 3 αθλήτριες- κι έμεινε στην 7η θέση.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου (Kansas) στο τριπλούν έκανε 12,91μ. με άνεμο πάνω από τα 2μ" και 12,86μ. με κανονικό. Νικήτρια ήταν η Keturah Orji (Georgia) με 14,04μ. κάνοντας έτσι το νταμπλ μετά το μήκος.

Την τελευταία ημέρα είχε μόνο αγωνίσματα γυναικών (γίνονταν Α-Γ εναλλάξ στις 4 ημέρες) υπό αέρα και βροχή. Η Sydney McLaughlin έτρεξε σε 53.96 τα 400μ. εμπόδια.

Ξεχώρισε η Lynna Irby (Georgia) ...
by

Article Preview


Τα αγωνίσματα των ανδρών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8/6 για τους τελικούς του κολλεγιακού πρωταθλήματος (NCAA) διεξάγονται στο Eugene
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα

Ο Αντώνης Μέρλος πήρε την 5η θέση στο ύψος κάνοντας παράλληλα με 2,18μ. και το όριο για το παγκόσμιο Ε/Ν.

Ο Μέρλος (Georgia) ξεκίνησε επιτυχώς στο αρχικό ύψος των 2,08μ. και πέρασε με τη δεύτερη τόσο τα 2,13μ. όσο και τα 2,18μ. Στη συνέχεια ο πήχυς ανέβηκε στα 2,21μ. αλλά δεν κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ.

Η επίδοση της ημέρας και όχι μόνο ->video , ανήκε στον Rai Benjamin. Ο 21 ετών αθλητής από την Αντίγκουα της Καραιβικής, έτρεξε σε 47.02 τα 400μ. εμπόδια και σημείωσε τη 2η ταχύτερη επίδοση διαχρονικά, μαζί με του σπουδαίου Edwin Μoses - ...
by

Article Preview


Τρεις διοργανώσεις στίβου όπου μετέχει η Κύπρος περιλαμβάνει το Σ/Κ 9-10 Ιουνίου:
Τους 2ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης Στίβου στο Λίχτενστάιν (καθιερώθηκαν ανά διετία τα έτη που δεν γίνεται το ευρωπαικό Εθνικών Ομάδων) και τους Βαλκανικούς Παίδων/Κορασίδων στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, καθώς και τους 3ους Μεσογειακούς Στίβου U23 στο Jesolo της Ιταλίας το διήμερο.

Οι Κυπριακές αποστολές:

Μικρών Κρατών ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου