Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018


by

Article Preview



Ο Πανελλήνιος Γ.Σ διοργάνωσε το Σ/Κ τους αγώνες στη μνήμη του Κώστα Παπαναστασίου (->βιογραφικό) που υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του αλλά και ΓΓΑ. Φωτογραφίες από τη δράση του είχαν αναρτηθεί στην είσοδο του κλειστού.

Στους αγώνες που είχαν μεγάλη συμμετοχή βρέθηκαν εκτός του προέδρου του ΠΓΣ Αλέξη Αλεξόπουλου και πολλοί πρώην πρωταθλητές του συλλόγου και όχι μόνο (όπως η Νίκη Μπακογιάννη). Επίσης τιμήθηκε η κα Μάτα Κατσίπη που υπήρξε πολλές φορές πρωταθλήτρια των σπριντ στη δεκαετία του 1950.

Το κύριο πρόγραμμα Α/Γ έγινε την Κυριακή το απόγευμα, με έντονη βροχώπτωση στα μέσα του, ενώ το Σάββατο προηγήθηκαν πρωί και απόγευμα αγωνίσματα κυρίως μικρών κατηγοριών.
-> Αποτελέσματα

Αγωνιστικά ...


by

Article Preview



Ο 6ος αγώνας της σειράς Diamond League έγινε την Κυριακή 10/6 στη Στοκχόλμη
-> Αποτελέσματα

Στο μήκος ανδρών όπου 7 αθλητές πέρασαν τα 8μ., ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ένας από αυτούς με το τελευταίο του άλμα όταν έφτασε στα 8,05μ. (με ευνοικό) και κατετάγη 6ος - έκανε και 7,98μ. με άνεμο εντός ορίων.

Εντυπωσιακός ήταν ο 20χρονος Juan Miguel Echevarria που στην τελευταία του προσπάθεια με άνεμο οριακά πάνω από τα όρια, στα +2,1μ/", εφτασε στα 8,83μ. (μια επίδοση που μονάχα οι Powell, Beamon, Lewis, Emmiyan έχουν ξεπεράσει)
->video

Και στη ...

by

Article Preview



Το "Filothei Women Gala", διεθνείς Αγώνες Στίβου μόνο για γυναίκες, που ξεκίνησαν το 2000 ως μια παγκόσμια πρωτοτυπία τέτοιων επίσημων αγώνων, διεξάγονται την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης "Στέλιος Κυριακίδης"

Το κυριο πρόγραμμα ξεκινάει στις 6μμ και θα μεταδοθεί και από την ΕΡΤ2
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /infos

Ο μεγάλος στόχος φέτος είναι το Ευρωπαικό και τα 2 ελληνικά μετάλλια της προηγούμενης διοργάνωσης θα είναι παρούσες ξανά.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης είναι για 3η συνεχή χρονιά το κεντρικό πρόσωπο:
"Η προετοιμασία τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάει πολύ καλά, παρότι αυτό δεν φαίνεται στους αγώνες. Δουλεύουμε πολύ στο να κερδίσω την αυτοπεποίθηση μου. Θέλω να κάνω αγώνες με συναγωνισμό, γιατί η πίεση με βοηθάει"

Στη ...

by

Article Preview



Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατά τη προθέρμανση στην Καλαμάτα βλέποντας τις συνθήκες με τον ισχυρό άνεμο που επικρατούσαν εκείνη την ώρα αποφάσισε να μην αγωνιστεί και γρήγορα έψαξε εναλλακτικές δυνατότητες να κάνει τις επόμενες ημέρες κάποια κούρσα.

Την Κυριακή γίνονταν τα 1α Βιλαέτεια στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου (που επανα δραστηριοποιείται και φέρει πλέον και το όνομα του Πύργιου οπλαρχηγού "Χαράλαμπος Βιλαετης") και επέλεξε να μεταβεί εκεί.

Η Μπελιμπασάκη έτρεξε στον Πύργο το 400αρι σε 51.84 κι έγινε η 3η καλύτερη διαχρονικά, μετά τη Φανή Χαλκιά που έχει το πανελ.ρεκόρ με 50.56 και τη Γκουντενούδη με 51.81 - ξεπερνώντας και τα 51.86 της Ειρήνης Βασιλείου.

Η αθλήτρια του Πανναξιακού που έχει τα όρια σε 400μ. και 200μ. ήδη από τον κλειστό, ...

 

 

 

by

Article Preview



Πέραν του NCAA έγιναν ορισμένοι ακόα σημαντικοί αγώνες στην Αμερική τιις τελευταίες ημέρες.
Την Παρασκευή στην Αβάνα ο παίδας Jordan Diaz έφτασε στα 17,41μ στο τριπλούν βελτιώνοντας την παγκόσμια επίδοση που είχε ο ίδιος με 17,32μ. (ενώ με 17,30μ. είχε κερδίσει το παγκόσμιο Π/Κ πέρυσι)

Στο Kingston έγινε το Σάββατο το JN Racers Grand Prix με καλές επιδόσεις και σημαντικές συμμετοχές.

Ο Βρετανός Zharnel Hughes έτρεξε σε 9.91 τα 100μ. και έχει για την ώρα την καλύτερη φετινή επίδοση στο αγώνιοσμα.
Ο Noah Lyles ακολούθησε σε 9.93 και σε 10 ακριβώς τερμάτισε ο Yohan Blake.
Η ...μητέρα πλεον Fraser-Pryce που επιστρέφει, έκανε 11.10 στα 100μ. κι ακοούθησαν η Jenna Prandini σε 11.14 και η κορασίδα Briana Williams σε 11.26.

Στα 400μ. επανεμφανίστηκε ο Kirani James o οποίος ...
by
Article Preview



Το κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA) ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Eugene, στο ιστορικό Hayward Field.
-> Αποτελέσματα

Η Τατιάνα Γκούσιν (Georgia) στο ύψος πέρασε τα 1,78μ. αλλά δεν τα κατάφερε στα 1,82μ -που πέρασαν 3 αθλήτριες- κι έμεινε στην 7η θέση.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου (Kansas) στο τριπλούν έκανε 12,91μ. με άνεμο πάνω από τα 2μ" και 12,86μ. με κανονικό. Νικήτρια ήταν η Keturah Orji (Georgia) με 14,04μ. κάνοντας έτσι το νταμπλ μετά το μήκος.

Την τελευταία ημέρα είχε μόνο αγωνίσματα γυναικών (γίνονταν Α-Γ εναλλάξ στις 4 ημέρες) υπό αέρα και βροχή. Η Sydney McLaughlin έτρεξε σε 53.96 τα 400μ. εμπόδια.

Ξεχώρισε η Lynna Irby (Georgia) ...


by

Article Preview



Ο 28χρονος ΝοτιοΑφρικανός εμποδιστής Antonio Alkana, που έχει το ρεκόρ Αφρικής με 13.11 στα 110μ. εμπ. από πέρυσι, έχει κάνει τον προγραμματισμό του με παραμονή και σειρά αγώνων στην Ευρώπη για 50 ημέρες. Ακόμα όμως φαίνεται πως υπάρχουν εκκρεμότητες με τη διαμονή.

Ανακοινώσεις για τον "φιλοξενούμενο από τη Νότιο Αφρική" έχουν αναρτηθεί τόσο από τοπικό σύλλογο στη Βόννη όσο και εκ νέου σε forum του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (αναφέρεται και ότι προτιμάει εκείνη την πόλη ως έδρα -πιθανότατα και λόγω μετακινήσεων αλλά και προπονητικά λόγω των εγκαταστάσεων) για να βρεθούν κάποιοι να τον φιλοξενήσουν το διάστημα αυτό, για 5 πενθήμερα ως δεκαήμερα, μέχρι τέλη Ιουλίου.

Ο ...

by

Article Preview



Τα αγωνίσματα των ανδρών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8/6 για τους τελικούς του κολλεγιακού πρωταθλήματος (NCAA) διεξάγονται στο Eugene
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα

Ο Αντώνης Μέρλος πήρε την 5η θέση στο ύψος κάνοντας παράλληλα με 2,18μ. και το όριο για το παγκόσμιο Ε/Ν.

Ο Μέρλος (Georgia) ξεκίνησε επιτυχώς στο αρχικό ύψος των 2,08μ. και πέρασε με τη δεύτερη τόσο τα 2,13μ. όσο και τα 2,18μ. Στη συνέχεια ο πήχυς ανέβηκε στα 2,21μ. αλλά δεν κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ.

Η επίδοση της ημέρας και όχι μόνο ->video , ανήκε στον Rai Benjamin. Ο 21 ετών αθλητής από την Αντίγκουα της Καραιβικής, έτρεξε σε 47.02 τα 400μ. εμπόδια και σημείωσε τη 2η ταχύτερη επίδοση διαχρονικά, μαζί με του σπουδαίου Edwin Μoses - ...
by

Article Preview



Πολλοί ήταν οι αγώνες την Παρασκευή 8 Ιουνίου ενώ υπήρξαν αρκετές και επιτυχημένες ελληνικές παρουσίες σε διάφορα meeting
-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Στο 44ο φεστιβάλ βάδην του Alytus στη Λιθουανία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε το όριο για το Ευρωπαικό Α/Γ καλύπτοντας τα 20χλμ σε 1:32.33, ενω εγκατέλειψε η Πέννυ Τσινοπούλου. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έκανε 1:24.55. Συνολικά 12 Έλληνες αθλητές έλαβαν μέρος!

Στο Nijmegen o Ανδρέας Δημητρακης έκανε καλή κούρσα με 3.40.14 στα 1500μ. ενώ ο έφηβος Γιώργος Μηλιαράς με 3.45.56 έκανε ατομικό ρεκόρ και το όριο για το παγκόσμιο Ε/Ν.

Το meeting του Chorzow (memoriał Janusza Kusocinskiego) είχε σπουδαία ονόματα και επιδόσεις.
Ξεχώρισε η Genzebe Dibaba που έτρεξε σε 3.56.68 το 1500αρι και ο Renaud Lavillenie που ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου