Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Επιτέλους, ελληνική ομάδα! –Με 11 τελικά στο Ευρωπαϊκό




Μετά από… διαβουλεύσεις ημερών, που θύμισαν κατά κάποιο τρόπο της διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους, και αφού τελικά πήρε την έγκριση από τους… θεσμούς, ανακοινώθηκε επιτέλους η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Έντεκα είναι τελικά οι αθλητές που θα ταξιδέψουν στην Πράγα την επόμενη εβδομάδα, έξι άνδρες και πέντε γυναίκες, με την πλειοψηφία του να είναι άλτες. 

Οι οχτώ ήταν ήδη γνωστοί, καθώς επρόκειτο για εκείνους που είχαν πιάσει τα όρια που είχε θέσει ο ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Μαζί με αυτούς αποφασίστηκε να δοθεί η ευκαιρία σε τρεις ακόμη, που ήταν κοντά σε αυτές τις επιδόσεις, ο Μάκης Στεργιούλης και ηΕλισάβετ Πεσιρίδου, αλλά και στην Έλενα Φιλάνδρα που πλησίασε το όριο και επιβραβεύεται ουσιαστικά για την γιγάντια προσπάθεια επιστροφής σε υψηλό επίπεδο μετά από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού. 

«Πάμε με αισιοδοξία και την προσμονή ο ελληνικός αθλητισμός να μοιράσει χαμόγελα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ήταν η… διπλωματική τοποθέτηση του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου για αυτή την ομάδα. Παρότι στο ΣΕΓΑΣ όμως είναι διάχυτη και η ελπίδα ότι αυτή η αποστολή θα γυρίσει από την Πράγα με μετάλλια στις αποσκευές της, ο αρχιπροπονητής δεν θέλησε να αγγίξει το ζήτημα. «Μετάλλια;», είπε και αποχώρησε χαμογελώντας αινιγματικά. 

Η αποστολή θα φύγει από την Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη (4/3), ενώ στην Πράγα θα τους συναντήσει η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα ταξιδέψει από τις ΗΠΑ. 

Αναλυτικά η ομάδα
Ανδρες
60 μ.: Μάκης Στεργιούλης (ΜΕΑΣ Τρίτων) 6.68
60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 7.63
Υψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.) 2,28 μ., Αντώνης Μάστορας (Ηρακλής) 2,30 μ.
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος) 5,71 μ.
Μήκος: Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) 8,05 μ.

Γυναίκες60 μ.: Γεωργία Κοκλώνη (ΑΕΚ) 7.31
800 μ.: Ελενα Φιλάνδρα (ΓΕΑ Τρικάλων) 2.04.38
60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) 8.29
Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 4,80 μ., Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) 4,77 μ.


Ρούλα Βλασσοπούλου
Πηγή: stivoz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου